nrk.no

Eclectic Method tøyer grensene – med suksess

Kategorier: Internett,Konferanser og messer,Musikk og lyd & Video


IMG_1022
Foto: Eirik Solheim / NRKbeta – Creative Commons.

Jonny Wilson, Ian Edgar og Geoff Gamlen remikser video og musikk. De gjør det live og de gjør det for utgivelse på nett. De var på Open Video Conference og snakket litt om hvordan de jobber.

De bruker Sony Vegas Pro for å gjøre tingene sine fordi dette programmet stammer fra et ekte lydbearbeidingsprogram og dermed gir langt bedre kontroll i forhold til rytme og hastighet. De konkluderte rett og slett med at det ble hysterisk morsomt når noen prøvde å gjøre det de gjør i for eksempel Avid eller Final Cut.

Her er et kort utdrag fra deres presentasjon.

Og det første spørsmålet er selvfølgelig: hva med rettigheter? Der gjorde de det ganske enkelt. Tok utgangspunkt i at de små klippene og bitene de bruker kommer innunder det som kalles «fair use» i USA. De klipper, viser og publiserer. Men, dersom noen krever å få noe fjernet tar de det ned med en gang.

IMG_1028
Foto: Eirik Solheim / NRKbeta – Creative Commons.

Tøy grensene – få oppdrag

De kunne melde at det ikke skjedde så ofte. Og at det i mange tilfeller ble motsatt. De som sitter på rettighetene til klippene som blir brukt leier inn Eclectic Method for å gjøre flere jobber. For markedsføring osv.

Mer informasjon og eksempler på deres arbeider: Eclectic Method.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.