nrk.no

Ny frontredaktør for nrk.no

Kategori: NRK


NRK har ansatt Frank Gander som ny frontredaktør for nrk.no. Gander kommer fra stillingen som nettredaktør i Aftenposten.

– Vi er i ferd med å utvikle og tydeliggjøre NRKs nettilbud, og her får vi en operativ nettjournalistisk leder som tar ansvar for at nrk.no gir brukerne det viktigste i Norge, verden og NRK akkurat nå, sier sjef for Nye Medier i NRK, Sindre Østgård.

NRK har de siste månedene reorganisert nettvirksomheten og er inne i en større rekrutteringsprosess. Målet er å gi et bedre tilbud på nyhetsoppdatering, utvikle journalistikken og NRKs tjenester på nett.

Leder Frontdesk

Frank Gander (40) kommer i dag fra Aftenposten, der han har vært nettredaktør og redaksjonssjef. Han har tidligere vært nyhetsleder og nyhetssjef i VG der han blant annet var operativ leder av reportasje-avdelingen under tsunamien, NOKAS-ranet og Orderud-saken.

Gander skal lede Frontdesken med ansvar for all publisering på forsida av nrk.no. Frontdesken har bestillingsmyndighet på alt nettinnhold som forsida trenger, og jobber tett med nyhetsdesk og sjangerdesk for å sikre bredt tilfang av saker.

Frontredaktøren tilhører ledergruppa i Nye Medier, men har møterett på relevante redaktørarenaer både i Marienlyst- og Distriktsdivisjonen.

– Målet er å utvikle nrk.nos unike profil og presentasjonsform, i tillegg til å få bedre flyt av stoff fra hele NRKs produksjonsapparat. For å lykkes med dette må vi jobbe effektivt på tvers av NRK, sier Østgård.

– Jeg er ydmyk i forhold til læringskurven som ligger foran meg, og for all den kompetansen som ligger i NRK. Men jeg gleder meg til å jobbe med et team som skal prioritere, polere og foredle kvalitetsjournalistikk og kvalitetsinnhold, og skape et nettsted med tydelighet og temperatur, sier Frank Gander.

gander_frank

Kritisk kompetanse

– Frank Gander har den riktige profilen, og representerer kritisk viktig kompetanse for NRK fremover. Han har bred journalistisk bakgrunn fra blant annet VG og Aftenposten, med en tydelig visjon for NRKs innhold på nett. Dette er et viktig lederolle og ledd i utvikling av NRKs kompetanse og kraft på nett og nye medier, sier Østgård fornøyd.

– Dette er en unik mulighet til å være med på å utvikle og forvalte NRKs fremste digitale utstillingsvindu. Jeg vil bidra til en tydeligere redaksjonell profil som møter brukernes forventninger og krav på en enda bedre måte enn i dag. NRK har sterke fagprofiler på en rekke områder som kan bidra tydeligere på nett, samtidig som NRK må bli bedre på å snakke med og involvere sine brukere, sier Gander.

NRK viktigere enn noensinne

Mediebransjen er inne i en tøff fase som følge av teknologisprang og finanskrise, hvor journalistisk kapasitet blir truet av strengere lønnsomhetskrav. Mange bekymrer seg for at kvalitetsjournalistikken forsvinner.

– I denne fasen mener jeg NRKs rolle som nyhetsformidler og historieforteller på nett er viktigere enn noensinne, og Frank Gander vil spille en viktig rolle i dette, sier Østgård.

– Vi må utvikle et mer troverdig, relevant og engasjerende nettilbud og gi brukeren en bedre opplevelse av NRK på nett. Nettvirksomheten er en viktig del av NRKs oppdrag, med ansvar for å bidra til nyskaping og kvalitetsutvikling.

4 kommentarer

  1. Er det egentlig noe å skryte av å ha vært operativ leder av reportasje-avdelingen i VG under tsunamien, NOKAS-ranet og Orderud-saken? Og med det spørsmålet i bakhodet, hva er et nettsted med temperatur?

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    @Thor: Sånn sett fra min side så brukte folk ordet «FAIL» om noe som var en stor feil. Og gjerne «EPIC FAIL» når noe var en feil av dimensjoner. En apostrof for mye er ikke hverken det ene eller det andre, bare en stavefeil. Skal rette den. =)

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.