nrk.no

Beta av P3s nye Nettradio

Kategorier: NRK & Radio

P3 Twitter Pipes

P3 Nettradio
P3 Nettradio
NRK P3 la idag ut en testversjon av en ny nettradio for kanalen. Programmet er skrevet i Adobe Air og lar deg spille av radiokanalen live. Spilleren har også et eget felt som viser nyheter fra nrkp3.no og alle Tweetene fra de ulike NRK P3 programmene. I tillegg vises også hva som ble spilt sist av musikk på kanalen og hva som spilles nå.

Du kan laste ned applikasjonen og lese mer om prosjektet hos NRK P3

For den teknisk interesserte (og vi vet jo dere finnes der ute) slenger vi med Yahoo Pipes diagrammet som viser hvordan kodehodene i P3 har samlet alle de ulike Twitter-feedene sammen til en felles NRK P3-feed 🙂

P3 Twitter Pipes
P3 Twitter Pipes

Innspill, ris, ros, skamskryt og forbedringer mottar vi som vanlig med takk og bukk.

35 kommentarer

 1. Hører på nå, funker fint nok.
  Det er dog ikke hva jeg hadde sett for meg. Ikke nå i alle fall.

  + enkelt å komme i gang
  + ser bra ut
  + fint med sendeplan og visualiseringen av tid. Kan godt fargekodes også som listevisning (så langt har vi kommet i programmet)
  + lenker til last.fm (glimrende!)

  – må installere egen program.
  – kun live (hvor er arkivet?)
  – ingen luft i twitter & nyheter. Med tinyUrLz=9au%6 ser twittermeldingene ut som en bildefil som er åpnet i notepad.

  Jeg hadde sett for meg at jeg kunne høre alle de siste "filmpolitiet" på rappen her nå, og at det var det "siste fra p3.no" var. Skuffelsen var stor da dette kun er lenke til, vell, p3.no

  Hvor er knappen for å "abonere på podcast" for de ulike programmene? Jeg går glipp av filmpolitiet hele tiden..

  Men potensial er det mye av her. Kan noen gi Mattis Folkestad en klem?

  Svar på denne kommentaren

  • Mattis Folkestad (svar til Eirik)

   Takk for fine innspill. Dette er en beta/test-versjon der vi tester stabilitet og enkle features, og gjøre det enklere for mac/linux-brukere å høre p3 live.

   Regner med at vi lager en versjon som ligger i nettsidene våre ganske snart.

   Vi ser for oss masse av det du snakker om i senere versjoner. Desverre ligger arkiv-sendingene til nrk i wma = ikke spillbart fra air. Men podcastene er jo tilgjengelige som mp3 og bør på sikt kunne spilles av herfra.

   Kom gjerne med flere ideer!

  • Mattis Folkestad (svar til EirikO)

   Det skal den gjøre. Men låt-info har vist seg å være forholdsvis ustabilt til tider. Jeg skal uansett sjekke mer og se om det er noe bugs i koden min 🙂

 2. Likte den veldig godt! Et godt steg videre fra dagens nettradio. Men jeg savner fortsatt en nettradio som er enda mer brukervennlig.

  Jeg kunne veldig gjerne ha tenkt meg en slags EPG-funksjon som vi har på TV-en. Med den vil jeg sette sammen min egen radiohverdag. Jeg vil at den skal skifte automatisk mellom stasjonene jeg vil høre på, og aller helst skal den huske min spilleliste.

  Eksempel:
  08.00 – 09.00 – NRK Buskerud
  09.03 – 10.03 – NRK Alltid Nyheter
  10.03 – 12.00 – P3 – Radioresepsjonen
  12.00 – 12.05 – NRK Buskerud
  12.05 – 13.00 – NRK Alltid Nyheter
  13.05 – 15.00 – Podcast/arkiv Hallo i Uken
  15.00 – 15.30 – Podcast/arkiv Kurer

  Ofte glemmer jeg å skifte mens jeg sitter og jobber, og jeg vil at den skal huske radiomønsteret mitt.

  You fix? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Mattis Folkestad

  Hei, så noe lignende på min imac G5. Slå av fancy EQ-en ved å klikke på den, slapper maskinen mer av da? Den skal huske at du har slått av grafikken til neste gang du starter også, hvis du ikke vil ha eye-candy 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Se der ja!
   Jeg har samme utstyr som "Snøskuffe av plast" og opplever tilsvarende reduksjon. Litt besynderlig at den lille visualiseringen der klarer å klore til seg 40% av prosessorkapasiteten.

   Skur dette av oppdateringen av sangene som spilles også? .. eller funger det bare ikke hele tiden?

  • Mattis Folkestad (svar til Eirik)

   Det ser ut som at grafikkrutinene bruker mye gass på mac av en eller annen grunn. På PCen min med en dualcore ettellerannet ligger CPU'en på under 10%.

   Det er nok blur-filterne som legges på grafen som røsker litt. Tenkte å la brukeren velge mellom enkel graf/graf med effekter eller ingenting i neste versjon.

   Låt-oppdateringen fungerer uavhengig av EQ'en. Det var en bug i en tidligere versjon der låter med rare tegn ikke dukka opp i vinduet, det er nå fiksa.

 4. Andreas Erlandsen

  Ser svært lovende ut!

  Jeg vil slutte meg til ønsket om tilgang til arkivet. Personlig hører jeg svært sjelden på livestrømmen. Arkiverte programmer derimot, lytter jeg til stadig vekk. Og det lille vinduet til avspilleren på nettsiden i dag er ikke så imponerende. Jeg må manuelt endre størrelsen på vinduet i Safari for å se lenkene til arkivmaterialet. Og frames? Kan jeg forsiktig foreslå en dugnadshelg for å oppdatere layouten her til litt en litt mer tilgjengelig CSS-versjon…? Sånn i påvente av at hele avspilleren oppdateres?

  Men det er absolutt ikke meningen å ta oppmerksomhet bort fra den nye spilleren – all ære for konsept og innsats, og heia videre i utviklingen!

  Svar på denne kommentaren

 5. Jesper Stærkær

  Er appen skrevet på et rammeverk? Selv har jeg fått øynene opp for Cairngorm når det gjelder utvikling av FLEX for AIR. Eller, rammeverk og rammeverk; ultralight architecture liker de å kalle det.
  Hvilke erfaringer ble gjort under utviklinga som er relevante å dele med oss andre hobbysnekkere?

  Svar på denne kommentaren

 6. Mattis Folkestad

  Appen er utviklet i Flash CS4 (actionscript3). Radiostrømmen (mp3) hentes fra media.hiof.no, feedene, låtinfo, epg etc er xml'er som vi bruker ellers på p3.no.

  Av erfaringer vil jeg si at minnehåndtering er en viktig del av en mediaplayer. De første interne versjonene spiste minne som juling, siden mp3-strømmen er én eneste stor fil som lastes ned.

  Appen har en slags oppdateringsfunksjon av programmet innebygd, men den måtte manuelt lages i flash. Det finnes visstnok update-framework til flex, men gadd ikke sette meg inn i det (var raskere å lage noe selv som sjekker versjonsnr opp mot v.nr. på serveren).

  Ellers er det betryggende å se at AIR ser ut til å være passe smertefritt å installere på tvers av plattformer.

  Svar på denne kommentaren

 7. Da kan jeg legge til at det var under OSX10.5 jeg testet. Satt og hørte på utover ettermiddagen, og oppdaget ingen "feil", eller ting som ikke fungerte konsekvent.
  En gang i blant cmd-tabbet jeg meg fram til spilleren og trykket enter, i håp om at dette stoppet lyden, det gjør det vel i de fleste andre avspillere? Når folk stikker nesa inn på lesesalen for å si hei, så pleier jeg å skur av musikk/radio. I denne avspilleren må jeg bruke musen for å gjøre det.

  Svar på denne kommentaren

  • Mattis Folkestad (svar til Eirik)

   Takk for innspill. Jeg har lagt til at du kan starte og stoppe radioen med både Enter og Space nå. Last ned nettradioen på nytt og overskriv den gamle 🙂

  • Hu-hei hvor det går! Det funker fint som snus.
   Da kjører jeg bare på:
   http://stavelin.com/blog/wp-content/bilder/p3-avs
   Det står klart og tydelig hva neste program er, men så lenge du tilbyr hele kveldens programliste, og vi lyttere er veldig late, så hadde det vært fint å se hva som "har vært spilt" og hva som "spiller nå" og "det som kommer" som ulike ting. Små fargeforskjeller kan være nok.
   Er uansett mektig imponert over tempoet.

 8. Andreas Erlandsen

  Hører på spilleren nå og det fungerer utmerket under Leopard, selv om det blir korte brudd et par ganger hver time. Men ser at den ikke henger med under DJ Friendly. Låttitler vises ikke (ei heller på nett) og det er veldig synd, for låtene her er jo ofte nye og lite kjente og det er interessant å kunne finne mer info om dem. -Det aner meg at DJ Friendly på et eller annet vis ikke sender gjennom NRKs "vanlige" systemer – stemmer dette?

  Forøvrig ser jeg at spilleren sliter med tidssoner og klokkeslett. Jeg sitter nå i Hong Kong og hører på DJ Friendly og det ser ut til at spilleren bruker klokken i min maskin for å hente ut programtittel fra dagens program – med det resultat at tittel på programmet står som "Best of Radioresepsjonen", som ganske riktig går lørdag mellom 12 og 14 norsk tid. (Hong Kong ligger seks timer foran Norge.) Er det mulig å bruke klokkeslett fra serveren i Norge isteden? (Jeg kan leve med at den lille klokken i spilleren dermed vil vise norsk tid… 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Mattis Folkestad (svar til Andreas Erlandsen)

   Det er riktig som du antar at DJ Friendlys låter ikke vises ut i nettradioen. Det er kun programmene som har formatert musikk som avvikles digitalt som har denne infoen, dvs at DJ/Musikk-flatene på kveldstid er uten låt-info. Foreløpig må man sjekke spillelistene etter at de har blitt lagt ut (DJ Friendlys lister sendes også ut som e-post mener jeg å huske?)

   Det er riktig at spilleren bruker den innebygde klokka i denne versjonen. 🙂

 9. Dette blir meget bra den gangen jeg får det integrert inn i xbmc. Mediesenter-pc-en min styrer jeg med en fjernkontroll, og jeg vil gjerne ha muligheten til å ta inn P3 på denne med slik ekstrainfo på tv'en.

  Svar på denne kommentaren

 10. Har testet ut spilleren i dag, og den både ser og høres veldig bra ut. Det ser imidlertid ut som den er svært grådig på stystemressurser. Den ser ut til mer eller mindre konstant å kreve bortimot 30% av min CPU.

  Svar på denne kommentaren

  • Mattis Folkestad (svar til Sverre)

   Det er nok EQ-grafikken som bruker mest kraft. Slå av grafen ved å klikke på den. Bruker den mindre CPU da? Den husker instillingen til neste gang du starter nettradioen.

  • Mattis Folkestad (svar til Sverre)

   Grafikkrutinene er nok noe heftige ja 🙂

   Hvilken maskin sitter du på? Virker som Mac-maskiner sliter mer med grafikken enn PC/Win.

 11. Next generation SR.se webb | CHRISTIAN PELLVING | Creative Director, Director, Photographer

  […] the country we all Swedes owned not to long ago, has something to peek at: nrkbeta marketing, personal | Tags: #nextsr, Mobil.sr.se, new web, nrkbeta, SR, sr.se, sveriges radio, […]

  Svar på denne kommentaren

 12. Øyvind Solstad (NRK)

  Det kommer av at nettradioen streamer med Windows Media, som iPhone ikke støtter. Du må bruke mp3-strømmene som du finner på nrk.no/lyd.

  Det finnes flere iPhone-programmer som gjør dette for deg, blant annet et som heter «Norsk radio» og «Radioshift».

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.