nrk.no

Merket for god design til NRKs interaktive årsrapport

Kategorier: Design & NRK


NRK er tildelt merket for god design for vår årsrapport for 2007. Juryen sier følgende:

Løsningen understreker at årsrapporter på nett kan være en spennende utfordring for hele håndverket, og viser hva som er mulig om en gir formatet riktig spillerom. Ved å tilgjengeliggjøre og forme rapporten for et stort publikum, og ved hjelp av video, lyd og animasjon, presentert i en delikat layout åpner NRK for at hele befolkningen kan engasjere seg og ta til seg innholdet.

Løsningen er luftig, enkel og selvsikker, den er brukervennlig og intuitiv. Formgivningen er sterk og fullskjermsformatet er godt utnyttet. NRK utfordrer her årsrapportformatet og gir utålmodige lisensbetalere en skikkelig kvittering på hva lisenspengene går til. En god løsning som driver sjangeren videre og viser hva man kan få til med designinvestering – det burde ha stor signalverdi overfor næringslivet.

Les hele begrunnelsen fra juryen på Norsk Designs nettsider.

Bilde fra NRKs Årsrapport 2007

Bilde fra NRKs Årsrapport 2007. Sitatet er fra Nye Takter som kåret P3tv til årets tv-program i 2007.

I fjor ble NRK tildelt merket for god design for den nye designprofilen på NRKs nyhetssendinger.

9 kommentarer

 1. Morten Båtbukt

  Jeg blir så glad av ting som er gjort usedvanlig bra gjennomført. Dette er enda et eksempel på at NRK tar rollen sin som fanefører i norsk kringkasting, internettpublisering og mediejournalistikk alvorlig. Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt en trend å synes at politikere er råtne, og NRK er pengesløsing, men gang på gang viser NRK hvor feil de tar.

  Vi trenger NRK og NRK trenger oppslutning i befolkningen. Jeg mener NRKs svakhet de siste årene har vært å skape oppslutning om seg selv, mens produktet som leveres er særs bra jevnt over. De beste eksemplene er de gode dramaseriene sportsproduksjonene som er så mye bedre enn flertallet av de andre kanalenes, magasinene og ikke minst Brennpunkt sine særs gode saker der de bruker mediemulighetene på en ordentlig god måte. I tillegg har jeg, siden jeg oppdaget NRK Beta, ment at dette er Norges beste blogg, og en utrolig viktig formidlingskanal.

  For det meste synes jeg NRK gjør alt rett på sitt fagfelt, men dere trenger å skape mer oppslutning om dere selv. Det ville være en tristesse om vi mister NRK til reklamefinansiering eller abonnementsløsinger.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Solstad (svar til Gisle_Hannemyr)

   Skal sjekke det, Gisle. Men jeg ser at det på siste side (i hvertfall i PDF-rapporten) står (under bidragsytere NRK): Per Hauger – Foto. Det står også listet opp statister. Mange av bildene er skjermbilder fra NRK-programmer og videoer.

  • Alle de "store" fotografiene i websiden og forsidebildene i pdf (med unntak av magedanseren) er tatt av meg selv, designer fra byrået som gjorde rapporten (Apt.no). Magedanseren er knipset av Hilde som var innhouse designer i NRK på dette prosjektet. Bilder utover disse som er brukt i pdf skal være kreditert i denne.

 2. NRKs årsrapport for 2008

  […] årsrapport vant “Merket for god design” for rapporten for 2007. Også årets rapport bruker video og grafikk for å gjøre innholdet bedre. Du kan også laste ned […]

  Svar på denne kommentaren

 3. NRK outsources logodesign for NRK Skole – using Crowdspring

  […] We’re not doing this because we don’t have talented graphic designers at NRK – they are world class. But we would like to explore different ways of doing things in a new connected world, and using […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.