nrk.no

Hvite løgner om fildeling

Kategori: Fildeling(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

P3 har snakket med White Lies om fildeling. Torrentfreak oppsummerer litt av saken i Stockholm. NRK2 viste dokumentaren «Good Copy, Bad Copy» i dag og Christian Strand tar en prat om The Pirate Bay han også:

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

5 kommentarer

 1. De som sammenligner mixtapes og VHS med TPB lignende systemer forstår ikke teknologien. 1000 piratfilmer i Eiriks kjeller dukker ikke plutselig opp i Vietnam, Japan og Indonesia to timer etter de ble kopiert. Og dama til Eirik deler ikke Vazelina Bilopphøggers Miks Del 2 med 20 000 personer på Fjæsbok.

  Jeg vet ikke hvem jeg skal heie på. Dog, det å sammenligne Google med TPB er ren komedie fra et teknisk, juridisk og semantisk synspunkt. Piratepartiet baserer seg på FRP logikk. Dvs.. store ideer og lite relevant innhold.

  Musikk DRM dør fordi det er teknisk idioti.. ikke fordi vi vant over Apple. TPB kommmer bare til å tvinge frem HDMI og annen hardware-DRM møkk. Alle som kjøper nye Apple MacBook/MacBook Pro er nå HDMI/HDCP slaver.

  Svar på denne kommentaren

 2. «Alle som kjøper nye Apple MacBook/MacBook Pro er nå HDMI/HDCP slaver.»

  Hva mener du med dette? Er det noe spessielt med Apples nye bærbare sammenlignet med andre bærebare jeg ikke har fått med meg?

  Når det kommer til spectrial så må jeg si at jeg synes det her er relativt skummelt, spessielt med tanke på at vi nå ser at ting begynner å skje her hjemme i Norge når Telenor blir pålagt å sperre TPB. At nettet muligens beveger seg i en retning der vi vil se større kontroll og overvåkning er noe som skremmer meg litt. Jeg vet i alle fall at hvis min egen datatrafikk blir overvåket, og ulovligheter på nettet blir sensurert bort, så flytter jeg på meg. Slike forhold har jeg veldig, veldig lite lyst til å leve under. Greit nok, tpb er kanskje ikke fremtiden, men slik vil jeg ikke ha det. Uansett utfall vil nok dette resultere i at internett forandrer seg i en eller annen retning. Nettet slik som vi kjenner det i dag vil nok gradvis forandre seg.

  Forøvrig veldig interessant å se på Telenor og hvordan de forholder seg til sensur av internett. Jeg er i alle fall ikke i tvil om at de gjør det rette nå, internettelverandøren er ikke redaktøren, og det blir i alle fall feil nå som det ikke har falt noen dom borte i Sverige enda. Det som er litt interssant er at så og si alle andre ISP-er i Norge leier nett av Telenor, og folk jeg har snakket litt med i blant annet Get sier det er helt uaktuelt for dem å sensurere sider som tpb. Get, Nextgentel osv. vil trolig legge stort press på Telenor i denne saken, og jeg tror nok ikke Telenor liker at det blir et paralelt landsdekkende nett i Norge hvis de velger å gå ut av Telenor sitt.

  Svar på denne kommentaren

 3. Du kan ikke spille av HDMI/HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection ) innhold uten en HDCP kompatibel skjerm. Dette betyr at en et år gammel prosjektør til en halv million kroner ikke kan vise en Bluray eller iTunes film i full oppløsning. Millioner av skjermer, prosjektører og store TV’er hives på dynga bare pga DRM. Vel.. hvis du ønsker ekte HD da. Veldig humoristisk å lese på Apple sine sider hvor grønne de er. Det er et berg med skjermer i Hong Kong som sier noe annet. De utsetter til og med Bluray støtte, fordi de vet det vil bli et hylekor uten like.

  Søksmålet mot DVD John handlet ikke om piratkopiering. DVD John og TPB søksmålene handler om distribusjon og sonerettigheter. Bransjen ønsker å leve i 1985, mens andre normale mennesker ønsker fremgang. Hvorfor skal jeg betale 600 spenn for noe som selges for 60 kroner i Asia ?

  Det finnes ingen anonymitet på nettet. Det sluttet den dagen Data Retention ble lagt inn av flere europeiske ISP’er. Telenor driter fullstendig i ditt privatliv. De ønsker bare å selge bredbånd og pissdyre mobil data abonnementer. De taper bare penger på å sperre sider.

  Svar på denne kommentaren

 4. Martin Bekkelund

  Pirater i alle kanaler…

  Onsdag 25. februar var jeg tilskuer under en paneldebatt om piratkopiering på Drammensbiblioteket. For den som engasjerer seg i dette emnet er det vel verdt å bruke en time på denne videoen.
  BibKast #3 Piratdebatt fra Drammensbiblioteket.
  (Via Eirik…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.