nrk.no

NRKbeta har fått ny sjef

Kategorier: NRK & NRKbeta

Nettsjef Sindre Østgård


Sindre Østgård, foto: Eirik Solheim / NRKbeta.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Norway License.

Jada. Hele NRK.no, yr.no og alt som har med nye medier i NRK å gjøre har fått ny sjef. Men for dere som sitter med http://nrkbeta.no i nettleserens adressefelt er det jo viktig å poengtere at NRKbeta også har fått ny sjef.

Fra pressemeldingen:

Sindre Østgård (31) er ansatt i en nyopprettet stilling som sjef for nye medier i NRK.

Sjefen for nye medier får totalansvaret for NRKs samlede tilbud og profil i nye medier.

Sindre Østgård fikk stillingen i skarp konkurranse med interne og eksterne søkere. Han har bred redaksjonell bakgrunn fra NRK og har ledet prosjekter på tvers av hele organisasjonen.

– Sindre har den riktige profilen for å møte de utfordringene NRK står overfor på nye medier. Han har vist evne til å lede komplekse prosjekter og til samarbeid på tvers i NRK, sier mediesjef Øyvind Lund i NRK.

Østgård har vært prosjektleder for flere strategiske nettprosjekter i NRK, blant annet oppbyggingen av en stordesk for nrk.no.

– Vår jobb er å bidra til at NRK blir like relevant på nett som vi er på radio og tv. NRK er i angrepsposisjon på nye medier. NRK har mye godt innhold som vi må tilgjengeliggjøre på publikums og nettets premisser. Vi må også tenke nytt om hvordan vi lager tjenester knyttet til oppdraget vårt som allmennkringkaster i nye medier, sier Østgård.

NRKbeta har også fått tidligere nettsjef Bjarne Andre Myklebust i tale.

– Det føles godt å gi stafettpinnen videre akkurat nå. I forrige uke hadde NRK ny nettrekord. Over 1, 8 millioner bruker oss hver uke. Det er mer en 1 million flere enn når jeg tok over ansvaret for 2 år siden. Jeg føler jeg har oppnådd målene om å revitalisere NRKs nettsatsing og sørge for at vi er blant de fremste og mest nyskapende i markedet. I tillegg var målet mitt å sørge for at nett ble satt på dagsorden både organisatorisk og kompetansemessig. De siste måneders organisasjonsprosess har vist at vi også kommer til å lykkes her. Sindre Østgård som har ledet denne prosessen fra nettets side er helt klart den beste til å ta denne satsingen til neste nivået.

Og hva med NRKbeta?

Vi er meget fornøyde med valget av Sindre Østgård og er tydelig og fint plassert på forslaget til ny organisasjon. Sammen med dere der ute skal vi videreføre denne satsingen.

Og i den sammenheng passer det bra å takke avtroppende nettsjef Bjarne Andre Myklebust som har trodd på dette lille undergrunnsprosjektet og gitt oss frihet til å bygge det opp.

23 kommentarer

 1. Marius Røstad

  Jeg synes faktisk det er ekstremt lite informasjon som har sluppet ut om den nye sjefen. I tillegg til at han har bred redaksjonell erfaring og ledet prosjekter på tvers av hele organisasjonen står det:

  «Østgård har vært prosjektleder for flere strategiske nettprosjekter i NRK, blant annet oppbyggingen av en stordesk for nrk.no.»

  Det eneste konkrete eksempelet er oppbyggingen av stordesken for nrk.no.

  Han er sikkert kvalifisert nok, men jeg kunne godt tenkt meg noen konkrete eksempler på hva han faktisk har jobbet med. Noen som vet?

  Svar på denne kommentaren

 2. Sindre Østgård

  Hei Marius, hyggelig at du er interessert.

  Jeg har bl.a jobbet med å definere allmenkrinkastingsoppdraget på nett, ny strategi for nrk.no og restrukturering av nettorganisasjonen.

  Vi jobber nå med å sette iverk planene og håper det gir synlige positive resultater gjennom 2009.

  Det første som skjer er at vi skal sette sammen et godt lederteam for Nye Medier, og så kommer vi ut med mer konkrete tanker – alltid først her på NRKbeta.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jarle Anfinsen

  Det første du bør starte med er å gjøre noe med stabiliteten til http://podkast.nrk.no (eller viderebringe meldingen til de som er ansvarlige for det). Jeg blir overveldet over hvor dårlig oppetid det er mulig å ha på en nettjenste. I det siste har serveren vært mer nede enn oppe, spesielt etter kl 21 på kvelden (når jeg vanligvis henter ned podcasts).

  Svar på denne kommentaren

 4. Slenger meg på kommentaren til Jarle. Får «Server is too busy» på podcast serveren nå og det er ikke første gang. Har også hatt problem med at sidene som ligger under nrkp3.no tar latterlig lang tid å laste om natta. Kjører dere noe vedlikehold av serverene hver natt så belaster serverene noe enormt? Kan jo ikke forestille meg at det er om natta dere har mest trafikk på serverene deres.

  Høy last på podcast serveren kan delvis løses ved å splitte opp rss-feedene for podcaster med musikk, uten musikk og video. Men ut i fra kommentarene her tidligere er det av en eller annen ufattelig grunn sterk motvilje mot å gjør dette.

  Ellers får du ha lykke til! Vi forventer masse av deg og dere har et stort potensiale dere kan gjør enda mer ut av. Dere bør bli norges største side innen ikke alt for mange år.

  Svar på denne kommentaren

 5. Hah.. What? Det er dere som skriver en artikkel/bloggpost om _deres_ nye sjef. Litt mer naturlig at dere linker da, er det ikke? Og jeg har ikke prøvd å finne den. Men jeg regner med at en sjef for nye medier har det, eller i det minste en konto på en nettside som passer bra å linke navnet hans til i denne sammenhengen..

  Svar på denne kommentaren

 6. Eirik Solheim (NRK)

  @børge
  Beklager. Kunne ikke dy meg. Vi har ikke linket til bloggen til Sindre fordi den ikke eksisterer. Vi kunne eventuelt ha linket til en profil på et eller annet nettsamfunn, men fant det greiest å la det stå som det står.

  Sindre er perfekt til denne jobben. Selv om han ikke har en blogg eller er på identica eller har utviklet freeware til Ubuntu på kveldstid.

  Han er flink til å lytte, prioritere, skjære gjennom, fasilitere kreative prosesser, motivere, tenke strategisk og se helhet.

  Og han har nok nerder og bloggere rundt seg. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 7. Eirik Solheim (NRK)

  Ting tar jo som kjent litt tid i NRK-systemet. Det er en del som skal spikres i diverse direktørmøter og en del mennesker som skal på plass i sfæren rundt Sindre. Så er det vel bare å kjøre på!

  Men store, tydelige endringer som vises for sluttbruker vil jo ta tid uansett hvem som sitter som leder for det ene eller det andre…

  Svar på denne kommentaren

 8. Bitteliten kommentar til sidedesignet deres, anbefaler å lage en link til rss-feed på toppen av siden så det er enklere å finne. Jeg lette en stund etter linken fordi jeg brukte en browser som ikke lagde en «automatisk knapp» for dette (slik som f.eks. firefox gjør)

  On topic: Ønsker Østgård lykke til i den nye stillingen!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.