nrk.no

NRK starter egen blogg for TMC trafikkmeldinger

Kategorier: Gadgets, Mobil, NRK & Radio


Mange har satt stor pris på at NRK Trafikk nå tester ut trafikkmeldinger sendt til GPS-mottakere med TMC/RDS. Det er så langt over 60 kommentarer på saken om testen, og kommentarene er veldig positive:

Dette var fantastisk! Jeg har nettopp mottatt lisensgiro. Denne kommer til å bli betalt med *litt* større glede.

Det er mange spørsmål om dette, og mange problemstillinger som kan tas opp. Derfor har NRKs trafikkredaksjon laget en egen blogg for dette:

blogg.nrk.no/trafikk

Her finner du informasjon og svar på spørsmål om den nye tjenesten. Om du vil abonnere på Trafikk-bloggens RSS-feed, er adressen blogg.nrk.no/trafikk/feed.

Vi lover at viktige ting om tjenesten også blir postet her på NRKbeta!

Hva er TMC?

TMC, Traffic Message Channel, er en ”spesialprotokoll” som beskriver hvordan trafikkmeldinger kan kringkastes til navigasjonssystem via datakanalen RDS. Les mere i artikkelen «NRK prøvesender RDS/TMC».

1 kommentar

 1. Terje Kristensen

  Hei
  Jeg har noen spørsmål om TMC fra NRK
  Min mottaker i bilen er en Pioneer Avic X1R med FM, DAB og navigasjon med TMC. TMC virker perfekt på turer i utlandet, men jeg får ikke opp TMC indikatoren når jeg kjører i Norge – bortsett fra en gang. Onsdag 24.6. hadde jeg vært i Strømstad, og som vanlig kom TMC indikatoren opp på navigasjonsskjermen (SR P3) og alle trafikkhendelser ble vist. Tilbake i Norge skiftet TMC-indikatoren til NRK P1. Hurra – trafikkhendelser i Norge var på plass, men dessverre varte ikke denne lykken lenge. Jeg stoppet bilen (og radio/navigasjon) en kort stund i Aremark og dermed var TMC-indikatoren borte igjen. Har en NRK en forklaring på dette?
  Jeg har snakket med firma Autolyd i Oslo som har levert utstyret, og de sier at det ikke er noe feil med navigatoren. De får heller ikke inn TMC fra NRK på navigasjonsutstyr med TMC som de demonstrerer i butikken sin. Deres forklaring er NRK sender TMC bare sporadisk. Jeg synes det virker litt pussig.

  Med vennlig hilsen en ivrig NRK-lytter, navigasjon- og kartelsker (se http://www.kartiskolen.no som jeg er prosjektleder for og som kanskje bør få en omtale på NRK beta)

  Terje Kristensen

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.