nrk.no

Om du ikke ser på CNNs websendinger nå…

Kategorier: Det sosiale nettet,TV & Video


…så går du glipp av noe. CNN har koblet sammen Facebook med sendingene sine. Du kan se hva tusenvis av mennesker over hele verden synes om det som skjer i Washington, og du kan snakke med vennene dine på Facebook på samtidig.

Les vår artikkel «Sosial tv-seing» for detaljer om hvordan det er skrudd sammen.

I dag fant vi også ut at CNN bruker Octoshape for å streame live til så mange mennesker samtidig. Octoshape bruker P2P-teknologi for å spre strømmen ut i nettet. Eurovision brukte samme systemet for å sende Eurovision Song Contest (eller Melodi Grand Prix som vi i Norge kaller det) – og vi i NRK brukte det for å sende «Ut i vår hage» på nett i fjor.

13 kommentarer

 1. Følg tiltredelsen av President Obama LIVE overalt – den ultimate listen « Sermo Consulting

  […] Ander Giæver blogger, alle nyheter om innsettelsen TV2 Nyhetene – Følg innsettelsen direkte NRK – Obamas store dag Dagbladet – Obamas USA Aftenposten – Obama tas i […]

  Svar på denne kommentaren

 2. I dag fant vi også ut at CNN bruker Octoshape for å streame live til så mange mennesker samtidig. Octoshape bruker P2P-teknologi for å spre strømmen ut i nettet.

  Regnet litt på båndbreddebruken i går, og det går jo bare ikke opp. Selv med relativt pessimistiske seertall krever dette enormt med båndbredde, men der har vi forklaringen.

  Et uttrekk fra Octoshapes nettsted:

  Octoshape architecture reduces bandwidth consumption by allowing the end user to receive fragments of a live program from other end users, as opposed to traditional architectures, which send the entire stream directly from the media server.

  Skjønner ikke helt hvordan de klarer det, men det fungerer beviselig utmerket.

  Svar på denne kommentaren

 3. Morten Skogly (NRK)

  Jeg fikk aldri opp streamen til CNN i går, men fikk den med meg på msnbc via dagbladet, og så på c-span via livestation. Men integreringen med facebook på cnn var supersmooth, så deilig at det ikke var noen dialogbokser etc, bare rett inn, svupp. Må få tid til å leke mer med facebook connect merker jeg.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.