nrk.no

Terminlister rett i kalenderen din

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester,Nettkultur & NRKbeta


Bilde: elinesolstad.com

Noen ganger kan man bare elske internett. I morges skrev jeg en artikkel om at jeg gjerne vil ha avtalene mine i en kalender på data’n. At jeg vil ha konserter, kino, treninger, terminlister og reiser rett i kalenderen.

Og skrev blant annet:

Jeg kan få terminliste for idrettslaget men må selv legge inn alle kampene.

Det leste Sigve Indregard – og gjorde noe med det. Klokka er 13.30, det har gått 181 minutter siden artikkelen ble publisert og nå kan jeg abonnere på terminlistene til de fleste idrettslag i kalenderen min. Jippi!

For Sigve har introdusert Speakercal, som du kan bruke til å lage kalenderfiler for terminlister og lag som finnes på speaker.no.

Slik fungerer det:

Speaker.no

Speaker.no er et nettsted som viser resultater og terminlister for en rekke idretter som er organisert i Norges Idrettsforbund. De sier om seg selv:

Speaker.no tilbyr løsninger for organisasjoner som ønsker et profesjonelt IT-system i alle ledd. Gjennom et langsiktig samarbeid med norsk og svensk idrett har vi bygget IT-løsninger for alt fra Norges Fotballforbund til Kjelsås IL. Speaker.no er en virksomhet i Edda Digital.

Du finner f. eks. terminlister for fotball, håndball, basket, hockey, bandy, ski, svømming og friidrett.

NRK har f. eks. et eget bedriftsidrettslag i basketball som spiller i 6. divisjon. Nederst på tabellen faktisk, men det spiller ingen rolle for eksemplet. Her er siden for Marienlyst Hammers.

http://idrett.speaker.no/07/organisation.aspx?id=602440&HideKO=y

Møt Speakercal!

Så tar du turen til SpeakerCal – og følger instruksjonene der. Du tar ID-nummeret fra klubben din på speaker.no og putter det inn i Sigves kule verktøy.

IDen til Marienlyst Hammers er 602440 – og her er terminlisten.

Speakercal lager en .ics-fil som jeg kan laste ned og putte inn i kalenderen min. Vips – så har jeg alle kampene lagret. Skyll og repeter for alle klubber du er med i eller ønsker og følge. Genialt!

Tusen takk, Sigve!!!

Og best av alt: Du kan laste ned Speakercal og bruke koden til egne prosjekter. Mere informasjon på Speakercals sider hos Google Code.

Neste trinn

Neste trinn er at speaker.no fikser denne funksjonaliteten selv. Og legger på kart slik at alle avtalene har link til google-kart (eller tilsvarende) for alle arrangementer.

Har du flere eksempler på slike tjenester, så vil vi gjerne høre om dem!

22 kommentarer

 1. Anders Sivesind

  Dette er en gladnyhet for alle våre brukere!

  Genialt enkelt, spør du meg og selvsagt funksjonalitet vi burde lansert på egenhånd for lenge siden.

  mvh
  Anders Sivesind
  Forretningsansvarlig, Speaker.no

  Svar på denne kommentaren

 2. Supert! Dette spurte jeg Speaker.no om for ca ett årsiden. De jobbet med sakken fikk jeg som svar fra en webansvadlig der.

  Jeg ønsker en kalender med alle kampene i tippeligaen i? Et nummer som ikke er et lag men hele tippeligaen. Er dette mulig?

  Svar på denne kommentaren

 3. Bloggr.no Blogg » Blog Archive » Bloggtips #3 – Førsteinntrykk

  […] og tirsdagsplaner – Ingen fancy tittel, men oppsummerer godt det som kommer videre i innlegget. Terminlister rett i kalenderen din – Heller ingen fancy tittel, men er godt forklarende for hva som kommer videre i […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Lars-Andreas Kvisle

  Dette er rett og slett rasende elegant! Jeg kan ikke dy meg for å foreslå for Speaker ved Sivesind at de følger opp Sigve sitt iniatitiv med å tilrettelegge for visning av terminliste, tabell m.m. på andre nettsteder.

  Jeg ser f.eks. for meg en plugin for WordPress hvor man ved å bruke lagets ID både kan hente terminliste, tabell og resultater og få uhevet eget lag i visningen. En slik plugin i kombinasjon med WordPress MU som også NRKbeta bruker tror jeg vil være en suveren kombinasjon for norske idrettslag.

  Eller er det noen andre som tar utfordringen?

  Svar på denne kommentaren

 5. Per Christian

  @gorken Nei den kommer ikke opp, har prøvd en annen kalender google.com/calendar/ical/flnuhivqne5llcoeq0mveuk2r4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
  Kampene til Lillestrøm, her fikk jeg også en feilmelding «vCalendar/iCalendar Import failed. The input file may be corrupt. Could not complete the operation. One or more parameter values are not valid.» Litt lenger feilmelding. Men denne kom inn i kalenderen min, har prøvd å åpne begge med notepad for å se om det var noe forskjell, eller om det var noe jeg kunne endre, men jeg står helt fast.
  Det er denne jeg ikke får inn speakercal.trylle.no/calendar/matches/190431.ics

  Svar på denne kommentaren

 6. Chess Bentzen

  Nå som NFF har gått over til å bruke FIKS som system for oppsett av terminlister så virker ikke speakercal lenger for fotball eller? Jeg får det hvertfall ikke til å virke

  Svar på denne kommentaren

 7. Ikke jeg heller. Jeg får kun opp kamper fra tidligere sesonger, hvilket ikke er interessant overhodet… Noen som har peiling på hvordan årets Tippeliga kan legges inn i f.eks. iCal?

  Svar på denne kommentaren

 8. Sigve Indregard

  Det ble for komplisert å holde dette oppdatert. Speaker og NFF har ikke noe API for disse dataene, og jeg måtte parse HTML direkte for å få det til i utgangspunktet. Det ble veldig sensitivt overfor alle mulige designendringer.

  Hvis man har tilgang til databasene, slik NFF og NIF har, må det jo være en halvtimesjobb å skrive ekvivalenten. Jeg anbefaler dere å mase på dem i stedet.

  De spurte også meg om koden, og fikk selvsagt den, men det var jo en veldig lite saklig løsning at programmererne skulle sette opp et Ruby on Rails-program som scrapet HTML-utdata fra deres ASP-baserte server. Lite kode-overlapp, altså.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Solstad (svar til Sigve Indregard)

   Tragisk at dette ikke blir prioritert. Her klager man på at foreldre ikke engasjerer seg, at færre stiller opp, og at idretten har for få ildsjeler. Og så klarer men ikke lage en enkel løsning som funker for alle når man har så mye muskler å legge bak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.