nrk.no

CES2009: En symaskin til begjær

Kategorier: Konferanser og messer & Uten kategoriAt CES byr på endel finurligheter er vel ingen hemmelighet. Med tre gigantiske haller propfulle av elektronikk, må det med jevne mellomrom være noe som stikker seg litt ut.

Symaskinprodusenten Brother er kanskje ikke det man forbinder med ny og revolusjonerende teknologi, men når denne «Martha Stewart»-kloningen huka tak i meg for å vise den nye sy-og-broderingsmaskinen sin, kunne jeg ikke annet en å la kamera surre å gå 🙂

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Skulle det etter denne presentasjonen rykke litt i overkant i sy og broderingsfoten, kan det opplyses om at monsteret koster rundt 10.000 dollar. Mye penger for en symaskin, men vi må huske at maskinen i praksis syr og broderer av seg selv. 🙂

7 kommentarer

 1. Dette va noge for na mor!

  Sjølv konne eg tenkt meg å hacka den te å støtte input av MIDI-signaler. Så konne ein sydd musikkinformasjon på eit vis. Hadde vore stiligt å spelt trommer live med triggere, kjøre MIDI fra triggermodulet og inn i symaskinen.

  Svar på denne kommentaren

 2. Ragnar Wolden

  Dette fikk meg nesten til å få lyst til å begynne å sy. Ikke akkurat billig. Men hvem vil vel ikke ha symaskin med slike finesser? 😀 Håper den har mulighet for å kjøre skype. Det er jo kjekt å snakke med andre når man syr. 😛

  Svar på denne kommentaren

 3. Morten Skogly, NRK

  Nå er jeg en sjuk sjuk mann og sikkert den eneste gutten i Nordland (kanskje i hele verden) som har fått S i tekstilforming, men jeg vil GJERNE ha en slik. Men ikke til den prisen da.

  Forresten Marius, har du sett noe til pico-prosjektorene i år? Haddde vært gøy med litt video av dem med kommentar. Jeg tror Microvision er på CES i år, og muligens Buglabs…

  m.

  Svar på denne kommentaren

 4. Ronny-André Bendiksen

  Mamma har hatt en symaskin i 5-6 år nå med touchskjerm drevet av Windows CE. Det kan kobles til CD-/DVD-ROM via USB, samt Internett via eksternt trådløst nettverkskort. (Som sagt, den er noen år gammel.)

  Denne broderer automatisk ett motiv du kan laste ned på nettet, eller lage selv. Da kan man enten begynne fra start, eller importere et bilde. Faktisk ganske gøy på tross av min manglende interesse for sying og brodering!

  Maskinen kostet over 50 000 kr ny, og var av typen Bernina Singer.

  Svar på denne kommentaren

 5. CES2010: Skal det være en 3D-print?

  […] en eller annen liten stand, med et eller annet smalt og sært produkt. I fjor ble vi fasinert av symaskiner som broderte bilder, i år ramla vi over en printer som faktisk printer i […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.