nrk.no

CES2009: Ikke størst, men tynnest…

Kategori: Konferanser og messer


LG OLED TV

For første gang på de årene jeg har vært på CES er mangelen på  «Worlds largest»-ditt-og-datt skryt påtrengende. Der alle de store flaskjermprodusentene har hatt svære jippoer med hvor store LCD og plasmaskjermer de hadde klart å produsere, er det nå en annen dimensjon som dominerer.

TYKKELSEN.

Mange menn hadde kanskje håpet at det ikke var størrelsen som skulle telle i år, men det er det altså fortsatt. Om enn kanskje på en litt anderledes måte.

Sony Flex OLED

For nå er det tynnest mulig OLED og LCD som gjelder. Utviklingen som vi også så tydelig på IFA i fjor har for alvor preget CES2009. De aller fleste skjermprodusenter med respekt for seg selv har en som er godt under 1 cm tykk, og Sony har sågar laget en bøybar en som de mer en gjerne viser fram.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Den flexible OLED skjermen er ment for en rekke ulike formål. Spesielt trekkes muligheten for integrere disse skjermene inn i klær fram, og spådommene går ut på at vi i de kommende årene får se mange spennende løsninger rundt akkruat dette. Litt skuffende at ingen hadde noe annet enn prototyper å vise fram rundt denne teknologien.

Sony OLED

2 kommentarer

 1. Fredrik Thommesen

  @Marius Arnesen
  takk for linken til http://video.nrkbeta.no

  hvor ble det av mitt første innlegg? sjekker dere skrivefeil før de blir lagt ut?

  gleder meg til OLED PC monitor

  edit: ops jeg som trykket reset isteden for Submit. Trur dette er første gangen jeg ser en så god film av disse skjermene. For en kvalitet det vil være på en HD film

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.