nrk.no

Nå kan søplebloggene rapporteres bort

Kategorier: Det sosiale nettet,Internett,Nettjenester & NRK


Vi i NRKbeta har skrevet flere artikler om hvordan NRKs konkurrenter innfører Twingly blogsøk, og ofte får vi da kommentarer som sier at det bare er søpleblogger som lenker til avisenes artikler via Twingly.

I dag la jeg merke til noen nye knapper på VGs Twingly-oversikter. På saken «Pøblene må stoppes nå» er det 11 blogger som har lenket til VG (vi blir vel nr. 12 nå da). Bak hver bloggs oppføring er det nå en knapp der du kan rapportere til Twingly om misbruk.

Du kan velge mellom søppelpost, irrelevant eller upassende.

Nettsteder som bruker Twingly har et eget verktøy hvor de kan fjerne eller endre sorteringen av blogger som lenker til dem. Med «Rapporter» på selve nettstedet får de nå hjelp av brukerne.

Jeg kan ikke si annet enn at folk må bruke disse på en fornuftig måte. Noen bloggere lenker til masse saker på VG og Dagbladet. De skriver to linjer om hver sak, og fyller sidene sine med Google annonser, affiliate-lenker og reklame.

Om du kommer over en slik blogg, bruk den nye funksjonen i Twingly og rapporter bloggen som søppelpost. Da får vi bedre lenker og en bedre diskusjon.

Og Eivind – siden du spør – NRK har ikke fått Twingly ennå. Kanskje nå?

18 kommentarer

 1. Høres fint ut, ja. En demokratisk måte å få bort de dummeste innspillene på? Folk flest oppfører seg greit på nettet, men de få som ødelegger synes alltid så godt. Kanskje dette er et bidrag til å legge lokk på dem?

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Ja, men skal man stemme på de «dummeste» innleggene? De tre kategoriene er…

  Søppelpost: blogger som er full av annonser og null innhold
  Irrelevant: blogger som lenker til Midt-Østen saker og snakker om lunsjen i går
  Upassende: sex og sånt

  Det kan godt være at det er mange rare meninger der ute, men det synes jeg er irrelevant.

  Kanskje Twingly skulle hatt en «tommel opp» funksjon, slik som Dagbladet har på sine kommentarer? Da kunne man stemt opp bra innlegg.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg må presisere: Det var søppelblogger og irrelevante innlegg jeg mente – slike som bare lenker for å få trafikk til siden sin. I den forstand «dum». (Forøvrig skulle jeg ønske at det gikk an å filtere ut dumme uttalelser også. Det kan jo hende jeg får bruk for å filtrere meg selv litt iblant.)

  Svar på denne kommentaren

 4. Veldig bra funksjon. Får bare håpe at den IKKE blir brukt til å sensurere blogger hvor man er uenige i innholdet, men hvor noen linker bare for å få treff på siden sin. Jeg er dermed svært uenig med Ingunn. Ytringsfrihet er å godta at folk for lov til å påstå og si dumme ting. Dersom du er tilhenger av ytringsfrihet så vil det innebære å forsvare folk som du er 100% uenige med sin rettighet til å ytre sine meninger. Jeg er hverken enig med FrP eller Rødt i det meste, men de må da få lov til å ytre seg uansett. Hva hadde skjedd om SV ikke fikk holde en appell fordi SV burde vite at det ville framprovosere mye bråk fra nynazister. Det blir jo brukt mot Israeltilhengerne, Siv Jensen og forsåvidt mye i karikatur saken også (mohammed tegningene)

  Svar på denne kommentaren

 5. Kjetil: Vi er ikke uenige. Se min presisering over. Folk kan mene hva de vil og ytre seg om det hvor de vil for min del, så lenge det ikke er ærekrenkende,diskriminerende osv. Hvis noen fikk et annet inntrykk av å lese min første kommentar så beklager jeg det.

  Øyvind: Jeg skrev visst samtidig med deg. Takk for innspillet – nå håper jeg alle skjønner hva jeg mente 😉

  Svar på denne kommentaren

 6. den funksjonen har da vært der lenge (ihvertfall hos Dagbladet), problemet er at det ikke er noe problem å pinge nye saker ifra problem-bloggene. Dermed dukker dem opp igjen og igjen og igjen…

  Svar på denne kommentaren

 7. Dagbladet selv blokkerer enkelte blogger helt etter gjentatt misbruk. (Jeg leste nettopp i en blogg om en fyr som måtte snakke med Dagbladet for å få opphevet en slik blokkering.) Naturligvis kan misbrukerne da bare lage en ny blogg, men da begynner det å bli litt arbeidssomt.

  Jeg synes ellers ikke at slik spam er noe stort problem i de fleste nyhetssakene, men det er naturligvis utmerket at det blir mulig å luke vekk de som misbruker funksjonen.

  Svar på denne kommentaren

 8. Det er klart at mange misbruker ytringsfriheten.

  Kanskje burde man forby twingly linker til siter med annonser, slik at man hindret disse som kun ønsker å generere trafikk gjennom mildt talt uvesentlige referater av artikkelen. På den annen side, vil vel slike siter dø av seg selv, da folk fort lærer seg å kjenne de igjen.

  Når jeg blogger, ønsker jeg også størst mulig trafikk til siten min. Jeg ønsker å spre mine provokasjoner, tekster eller meninger. Jeg ønsker å være en tankevekker. Jeg ønsker å kunne kritisere etablerte meninger. Jeg ønsker å kunne være en motvekt.

  Å tjene penger er en underordnet ting. Jeg har likevel valgt å legge ut litt reklame på siden min. Dessuten fortjener jeg å få litt rekalameinntekter, særlig de gangene det jeg har skrevet har fått titusenvis av lesere og kanskje vært brukt i f.eks. skolesammenheng. Se eksempelvis dette innlegget -> verdenvilbedras.blogspot.com/2008/05/2024.html

  Forøvrig gir jeg alle mine bilder og tekster til offentlig bruk, såfremt kilde oppgis.

  Denne søppelfunksjonen dere viser til, har jeg inntrykk av at i all hovedsak brukes for å hindre innlegg som strider mot venstresidens meningsmonopol. Kanskje forteller den mest om de som mener hjernevasking og informasjonsnekt er gode virkemidler.

  Svar på denne kommentaren

 9. Ytringsfridomen vil vel ikkje på nokon måte sei retten til å få lenke til seg på Dagbladet eller andre nettaviser som måtte bruke twingly?

  Ytringsfridomen går vel på at ingen skal straffe deg for ytringer – og det er vel heller ingen som straffer dei som driver splogs eller skriver idioti…

  Svar på denne kommentaren

 10. Det er ikke nødvendigvis søplebloggene som utelukkende forsvinner ut med et slikt system. Tvert i mot. Begge sider av den politiske skala har det med å premiere (og anmelde) desto mer ensidig en blogg eller debattinnlegg er. Man stemmer opp de med samme politiske oppfatning som en selv og ned de som ikke gjør det. Og desto mer uenig man er desto mer hyler og geberder man.

  Det man med dette som bakgrunn sitter igjen med har lite med kvalitet å gjøre.

  Jeg snakker her om politiske blogger. Blogger av annen type vil nok systemet fungere bra med.

  Er forøvrig selv sperret av VG og har egentlig ikke lyst til å trygle å be om å slippe inn igjen. De har sagt sitt – min blogg er søplete – og det er deres rett. Men Twingly blir jo fra mitt synspunkt da plutselig litt mindre interessant å bruke.

  Svar på denne kommentaren

 11. Nord Norge Bilder

  Håper dette fjerner de verste bloggene som bare kopierer innholdet fra selve artikkelen.
  Det kan jo også føre til at de mer «seriøse» bloggerne som bruker Twingly høyner kvaliteten på postene sine. Dette inkluderer meg selv.

  Svar på denne kommentaren

 12. Nei dette gjør bare at de missunlige som ikke slev klarer å skrive vil anklage andre for å spamme blogginnlegg, det beste er å ikke besøke blogger en ikke liker.

  For hvem kan sette grenser for hvor mye en kan skrive?

  Blir bare til at modige bloggere blir anklaget for søppel kanskje av politiske motstandere…

  Dette er simpel sensur…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.