nrk.no

Nye NRK Super-sider

Kategorier: Design & NRK


I løpet av januar relanseres nrksuper.no i helt ny drakt. Her er en sniktitt på foreløpige skisser på de nye sidene.

NRK Super-nettet ble lansert 1. september 2007, og har siden den tid hatt fokus på å bygge oppe en rekke nye tjenester, blant annet et nytt community som har tatt tid og ressurser. Nå er tiden overmoden for en opprydding, blant annet gjennom å endre endre design og struktur.

Hovedmålet i denne prosessen har vært å rydde opp i navigasjon og grafiske elementer og rendyrke kanalprofilen til NRK Super. Det betyr først og fremst at nrksuper.no nå går over fra to forsider til en felles forside.

WordPress-løsning

De nye sidene er bygget på community-rammeverket som hele tiden har ligget i bunn av nrksuper.no, men nytt denne gangen er at vi har integrert en WordPress MU-løsning som skal fungere som publiseringsløsning av forsider, generere automatsider (statiske programsider) og som en ”container” for flashsider.

Strukturen på de nye sidene er tematisk ganske lik de gamle siden som i dag ligger under ”Superbarn” og ”Superstore”.

Vi deler inn innholdet i Medlemssider (community), spill, nett-tv, radio og programmer, samt at vi nå oppretter dedikerte voksen-sider.

Dette blir en rendyrket blogg som programskapere og ledere i NRK Super skal bruke til å si noe mer om bakgrunnen for våre programmer, hva som er tenkt og hva som vil komme i framtiden.

Til primært foreldre tilbyr vi også en ”låse-funksjon” av sidene, hvilket som betyr at foreldre enkelt kan navigere seg fram til de sidene de ønsker, og deretter fjerne hele hovednavigasjonen, samt at man filtrere bort innhold fra forsiden som ikke er kategorisert for den minste målgruppa. Dette er tenkt som en ”light”-versjon av fullskjermvisning, og vi vurderer å gjøre dette i større omfang senere.

Målgruppe-utfordringer

Men å gå fra to målgruppespesifikke forsider til en felles forside, fører til utfordringer med å tilfredsstille den brede målgruppen til NRK Super på 2 til 12 år. Samtidig som vi ønsker en dynamisk og levende forside som representerer det innholdet som er viktig for hele NRK Super-universet til enhver tid, skal vi også ta vare på de minste barna som har helt andre behov i forhold til visuell navigering, store knapper, animasjon og lyd.

Vi har derfor avsatt sentral plass til en permanent inngangsdør til nye Barne-tv-sider som skal fungere som et isolert flash-univers for de minste barna, med fokus på en enklere nett-tv-løsning, spill og aktiviteter rundt lek og læring.

Målet er at Barne-tv skal utvikles til å bli et komplett univers for de minste barna, og vil således bli en miniportal inkludert i nrksuper.no.

Sidene kan nok sammenlignet med dagens nettsider framstå som i overkant ordninære og ”voksne” i stilen uten store sprell i grafikk og utforming. Dette har vært et bevisst valg, vi ønsker heller å være leken både grafisk og innholdsmessig gjennom innholdet i ulike programsider og tjenester, og ikke på grafikken som presenterer innholdet. Men justeringer den ene eller andre veien vil komme både før og etter lansering.

Nye tjenester

Som det også har kommet klare tilbakemeldinger på tidligere her på NRKbeta, vil mengden flashelementer på forsidene bli vesentlig redusert, flash vil kun bli brukt til bannere og evt i forsideplugger, men flash vil jo fortsatt dominere i forhold til programsider, spesielt for de minste barna.

I løpet av januar slipper vi nye forsider og underforsider. Selve communitiet vil ta en ekstra måned før den relanseres i ny drakt.

Superia og ny hundepark

I tillegg slipper vi i disse dager to store nye tjenester. Det ene er som tidligere annonsert 3D-verden Superia som lenge har vært under bearbeiding og testing [omtalt på NRKbeta i juni i fjor].

Men også en ny versjon av den virtuelle chatten Hundeparken. Tidligere var Hundeparken en del av P3-universet, men det viste seg fort at hovedmålgruppen til denne tjenestene var barn fra 9 til 13 år. Nå skal dette bli en rendyrket tjeneste for barn i samarbeid med våre danske kollegaer i Danmarks Radio, som skal bruke Hundeparken aktivt inn på sine nye nettsider for barn. Senere i år vil også profilen på tv gjenspeile de endringene som nå gjøres på nett.

Innspill til skissene mottas med stor takk!

Se også vår tidligere artikkel «Hva vil dere ha på nett for barn fra NRK?» hvor vi ba om innspill før arbeidet med disse nye sidene startet.

30 kommentarer

 1. Er dette noe som man vil kunne kjenne igjen når(hvis?) moder-siden (nrk.no) en gang kommer i ny versjon?

  Tenker på nett-tv-løsning etc.
  Bruker denne nett-tven «youtube-formatet» dere har varslet at skal tas ibruk, eller er det det samme som hele nrk bruker?

  Svar på denne kommentaren

 2. Pål Julius Skogholt

  No er kanskje ungane mine enno i minstelaget til å sende ut på nett åleina (den eldste er fem) men for dei aller minste synst eg det er alt for mykje informasjon på kvar side. Det kan bli vanskeleg å orientere seg. Eg trur det hadde vore betre med litt «reinare» sider.

  Svar på denne kommentaren

 3. På 1024×768 oppløsning vil kun hovedsaken med ingress vises i åpnings-screenen. Når man scroller nedover får man to undersaker og bilde og overskritf på de to neste undersakene pr. screen nedover. Det fremstår mye mer rydddig enn å se hele layoutet i ett bilde 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Ser bra ut.

  I høyremargen på voksensiden linkes det til forumet. Der føler jeg det ble brukt for lite plass på hva foruminnlegget det linkes til handler om. Mer info om innhold i innlegget, mindre om hvem og hvor! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Sebastian Steinmann

  Likte menyen i toppen.
  Ser derimot store problemer med «Les mer/kommentèr» feltet pr artikkel.

  Dårlig bruk av luft rundt ikonene.
  Og hva skjer med at det står «Lest av x personer» noen steder, mens «Les mer» øverst.

  Virker litt uferdig å lite gjennomgått.
  La nå designeren bruke en dag på å flisespikke på ting, og skaff noen implementører som faktisk lager det designeren spessifiserer.

  Svar på denne kommentaren

 6. Ken Håkegård (NRK)

  @E2: Dette dedignet er forsåvidt frittstående fra resten av nrk.no og hvordan det evt blir. Godt spørsmål ang nett-tv-løsingen; den er bygget på det underliggende systemet til NRKs nett-tv, og vil således foreløpig ha flere playere alt etter hvilket innhold som klikkes på. Sannsynligvis blir vi nødt til å ha samme player som resten av NRK, iallfall fram til en ny felles nett-tv-løsning for NRK er på plass.
  @Pål Julius Skogholt: Vi er enige at det er for mye tekst på siden, både i form av ingresstekst og ikontekst, dette vil vi nok redusere endel. Når det gjelder de minste barna, så ønsker vi jo at de skal gå rett inn på de nye Barne-tv-sidene som vil bli liggende fast øverst i høyre spalte.

  Ellers noterer vi oss de andre kommentarene og diskuterer muligheter!

  Svar på denne kommentaren

 7. Vil bare understreke at det man ser her kun er skisser. De er med andre ord ikke helt i vater hva gjelder f.eks.titler på innlegg i fra forum i høyremarg osv… Skisser altså.

  Men for all del, veldig flotters med innspell fra alle!

  Svar på denne kommentaren

 8. Nye NRK Super med WordPress! | Webdesign av Mia Holte

  […] lot oss i dag få se skissene til NRK Supers nye websider. Det vil bli en webside mer mindre flash, bygget på WordPress, noe jeg syns høres ut som en […]

  Svar på denne kommentaren

 9. Ken Håkegård

  Hei!

  Vi er helt i sluttfasen av omleggingen. Jeg regner med og håper at vi har nye sider som vil ligge ved siden av de gamle i slutten av neste uke. Vi kommer til å legge ut informasjon på NRKbeta først når de nye sidene er tilgjengelig eksternt.

  mvh

  Svar på denne kommentaren

 10. Ken Håkegård

  Hei! Det er helt riktig, ingen sider ute ennå. Vi driver faktisk og publiserer ut sidene eksternt nå, men som alltid går det mer tid enn hva man håper. Så vi klargjør sidene i helga, og vil være ute senest onsdag i neste uke. Men jeg håper å kunne legge ut en url her til sidene på mandag, og arrester meg gjerne igjen om vi ikke klarer den fristen.

  mvh

  Svar på denne kommentaren

 11. Ken Håkegård

  Hei, vi opplever flere tekniske problemer nå. Såvidt jeg kan se vises ikke nrksuper.no ut på noen nettlesere i mac akkurat nå, mens fungerer noenlunde greit i IE/Firefox på windows. Feil er meldt videre, og det jobbes med saken. Takk for tips.

  Svar på denne kommentaren

 12. Ken Håkegård

  Hei Når!

  Vi har dessverre igjen støtt på noen uforsette mindre tekniske problemer og noen litt større problemer rundt sykdom på teknisk personell. Det betyr at vi fortsatt ligger noen dager unna, og nå skal jeg være litt vag og ikke love spesifikk dag utenom at det er rett rundt hjørnet.

  Beklager forsinkelsene!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.