nrk.no

Radioresepsjonen som podcast med og uten musikk

Kategorier: NRK & Radio


Radioresepsjonen

For ikke lenge siden fikk vi anledning til å legge ut mesteparten av vårt podkasttilbud med musikk. Noen liker det og andre liker det ikke. Vi har bare såvidt begynt å eksperimentere og har ikke rukket å lage separate abonnement for versjon med musikk og versjon uten musikk.

Dette er ikke spesielt gunstig siden det betyr at et vanlig abonnement vil laste ned begge versjonene. Man må enten godta dette eller laste ned manuelt den versjonen man vil ha.

Men internettet er jo åpent og fint. Og dersom vi ikke klarer å være den beste tilbyderen av vårt eget innhold tar publikum spaden i egen hånd og løser det hele.

jonklo melder på Twitter at han har brukt Yahoo Pipes til å lage to versjoner av podkasten til Radioresepsjonen. En med musikk og en uten. Med tiden får vi forhåpentligvis løst dette selv, men de som er interessert kan benytte jonklo sin løsning intil videre.

Yahoo Pipes er et usedvanlig kraftig verktøy for dem som har lyst til å skreddersy strømmer av data på internett. Man kan kombinere, filtrere og lage egne datastrømmer. I et enkelt og visuelt grensesnitt.

Her er det bare fantasien som setter grenser for hva dere kan gjøre om dere begynner å kombinere data fra forskjellige kilder. En egen podkast som bare gir deg innhold når det er dårlig vær i byen du bor? Tja, sikkert ikke vanskelig dersom du kombinerer data fra yr.no med våre podkaster

(Om du ikke allerede abonnerer på de automatiske podkastene med værmelding fra Yr…)

Er du fan av en artist? Hva med å kombinere podkaster med bilder fra Flickr og videoer fra YouTube? Burde ikke være så vanskelig å lage din egen fankanal for Rick Astley…

Kom gjerne med forslag og eksempler på fine løsninger folk har laget med Pipes! Og kom gjerne med forslag til hvordan dere vil ha podkastene med og uten musikk løst fra NRK direkte. Enkelt og greit to abonnement? Eller andre mer avanserte løsninger?

22 kommentarer

 1. Eirik Vågeskar

  Men det vil fortsatt ikke legge seg under samme gren i iTunes. Kanskje litt arbeid med et skrujern i Songbird kan fikse det, men foreløpig har jeg mest lyst til å ha alt sammen i samme boks. Jeg håper dere får laget to separate strømmer snart.

  Svar på denne kommentaren

 2. Odin Omdal Hørthe

  Grein? Hmm.

  Det der såg drittøft ut! Eg skal sjølv kombinera eit par straumar no for tidi, men tenkjer vel mest eg ser etter noko som køyrer på mi eiga maskin. Men greitt å vita at det finst kjappe måtar å gjera det på um det skulle trengst.

  Svar på denne kommentaren

 3. Grymt bra tips! Ändrade bara lite, och vips så har jag en feed från Sveriges Radio P1s Filosofiska rummet, utan att behöva höra Teologiska rummet när det sänds i samma feed. Lägger sig fint i iTunes för mig.

  Svar på denne kommentaren

 4. Mats Taraldsvik

  Det er nå jeg gjerne skulle hatt låtene med timestamp i tagen til fila, slik at jeg kunne sortere ut musikken jeg ikke vil høre på, i en podkast. F.eks vil jeg kanskje ha med noen av fotballlåtene i FK Fotball, eller noe av musikken i Herreavd.

  Har vel nevnt noe liknende før, men nå har jeg virkelig lyst på det.

  EDIT: Forresten var det vel på tide at jeg begynte å bruke openiden min her, også, siden jeg maste sånn om det. Myopenid støtter sertifikater – enda mindre passordskriving. Genialt!

  Svar på denne kommentaren

 5. Mats Taraldsvik

  Øyvind, det skal jo være fint mulig å automatisere det, på en eller annen måte, men hvor mye arbeid det blir kommer jo an på hvordan dere gjør det i dag, som du sier. Det er jo «bare» snakk om en streng med artist, tittel, start, stopp. Er det største problemet artist/tittel, eller timestamps, eller kanskje begge deler?

  Jeg bør nok spare idéen enda en stund, ser det ut til… 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Øyvind Solstad (NRK)

  En herlig kombinasjon, Mats. Noen steder går alt sammen i en stor miks, så det å dele opp sendingene er en manuell jobb. Rett og slett klippe bort musikken. Andre steder havner tale og musikk på hver sine steder så der er det mye enklere.

  Så kunne vi selvsagt brukt metadata fra avviklingssystemet til å tagge podkastene med timestamps. Om alt virket hele tiden.

  Verdt en test.

  Har du noen bra forslag til verktøy for timestamping, samt spesifikasjoner på hvordan der gjøres?

  Svar på denne kommentaren

 7. Mats Taraldsvik

  Øyvind : Det å tenke enkeltfiler, sammenliknet med det enorme hierarkiet dere har, er to forskjellige ting. Da må man nok bruke databaser og det som verre er :p

  Likevel et raskt, skissert eksempel for én fil :

  2008.12.09.komplett.radioopptak.flac

  2008.12.09.komplett.radioopptak.xml :

  EDIT: hva er code-snippene godt for, når de ikke fungerer skikkelig? http://pastebin.com/f3e8eda9d

  Da har du én fil som du kan tagge med musikk og highlights. Basert på dette kan du generere «highlights» (podkast?) med/uten musikk, hele programmet med/uten musikk, og, hvis en generert tagfil legges ved i f.eks id3-tagens ‘comment’, kan brukeren selv velge hvilken musikk han vil ha med.

  Ergo ingen (gode) spesifikasjoner, eller verktøy – bare en idé. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 8. Jens Christian

  Hallo i Uken som podcast? Hvorfor er det ikke en nyhet på NRKbeta om at Hallo i Uken har kommet som podcast? Dette er jo nesten større enn at den daglige beatles ble lagt ut som podcast. Dette er stort! Dette har jeg ventet på i flere år nå! Og det vet jeg om flere som har

  (Ble litt skuffet over å finne ut av det i en reklame på NRK P2 og ikke her hos dere..)

  Svar på denne kommentaren

 9. Mats Taraldsvik

  Takk, Jens Christian. Hadde ikke du sagt det, hadde jeg ikke fått vite det… 🙂

  Om vi kunne hatt en rss-feed for nrk.no/podkast, Eirik, ville jo det vært nesten like bra? Da får vi vite når podkaster legges til.

  Svar på denne kommentaren

 10. Men har hørt at det går ann/ gikk ann å høre RR-podcasten med og uten musikk! Men finner ikke RSS til RR-podcasten med musikk! Ønsker gjerne dette da jeg liker mye av musikken de spiller. Finnes RR-podcasten med musikk?

  Svar på denne kommentaren

 11. Hvorfor finnes ikke Radioresepsjonen podcast med musikk lenger? Det er rikignok folkene som gjør programmet, men fjaset deres gjør seg nå engang best med musikk innimellom. Synd.

  Svar på denne kommentaren

 12. Øyvind Solstad (NRK)

  Radioresepsjonen podkast med musikk
  Til dere som lurer på dette: Jeg tror det er gjort et valg fra Radioresepsjonen om å bare publisere uten musikk. Grunnen er at podkaster MED musikk bare får lov til å ligge ute fire uker med de rettighetsavtalene vi har i dag. For å spare oss arbeid legger vi da bare ut uten musikk, som er klart mest populært. Har dere flere spørsmål om dette, spør på sidene til Radioresepsjonen:

  http://nrkp3.no/radioresepsjonen/last-ned/

  Svar på denne kommentaren

 13. Paul:
  Podcast serveren deres har gått ned hver ettermiddag denne uken(innkludert nå). Det har vel lenge vært klart at den er overbelastet, på tide å tenke på å kjøpe inn ny/flere servere?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.