nrk.no

Nytt norsk spillnettsted

Kategori: Spill


I dag lanseres det nye norske spillnettstedet www.pressfire.no, og Norge får dermed enda et nettsted med anmeldelser, nyheter og godbiter fra en stadig voksende spillbransje.

– PressFire vil være en av de få totalt uavhengige spillsatsingene i Norge, og målet er å markere seg som en unik nettside med en unik penn hvor vi tilbyr spillstoff og tjenester som vil være interessant for både folk som spiller litt og de som spiller over gjennomsnittet, sier initiativtaker og ansvarlig redaktør for PressFire, Jarle Hrafn Grindhaug.

PressFire er startet og drevet av flere av nøkkelpersonene fra det norske spillmiljøet og redaktør Grindhaug tror erfaring og rutine fra spillbransjen vil bidra til at PressFire blir en suksess:

– Vi er tre personer som startet prosessen – Stefan Ogden er designer og produktutvilingssjef, Truls Henriksen er sjef for utvikling og så er det meg selv som er ansvarlig redaktør. Både Stefan og jeg har lang erfaring fra spillbransjen og Truls er verdens beste webutvikler. 

Grindhaug mener at godt spillinnhold, kombinert med de riktige personene skal ta PressFire til toppen av Norges spilltrone:

– I tillegg til å ha et design som er gjennomtenkt med tanke på brukervennlighet, kommer vi til å legge vekt godt spillstoff som er skrevet av erfarne skribenter, samtidig som vi vil ha hyppige oppdateringer av aktuelle nyheter.  Det er personene som er involvert som skal gjøre PressFire til det beste stedet for spillstoff i Norge.

Her i NRK har vi vårt eget spillnettsted, www.spiller.no, men ønsker alltid nye norske kvalitestnettsteder velkomne som konkurrenter 🙂

12 kommentarer

 1. Synes det virker lovende, men det er en del jeg savner.

  – Community. De fleste spillnettsteder er svært gode på samhandling mellom leserne. I det minste burde man ha et diskusjonsforum og mulighet til å kommentere anmeldelser og nyheter.
  – Navigasjon. Slik det er nå kan man bare velge mellom anmeldelser eller nyheter. Man burde kanskje ha delt opp i konsoll/platform og ha egne kategorier for artikler og previews, for eksempel.
  – Spillkalender. En slik kalender umiddelbart synlig på forsiden er svært bra, men det burde vært litt mer info om kommende spill (plattform?), og en link til «spillet» eller en mer utfyllende kalender.
  – Arkiv og kategorier på nyheter kanskje?

  Ellers synes jeg designet er smidig (dog, hvorfor et flash-objekt som logo?) og siden laster kjapt.

  Svar på denne kommentaren

 2. Enda en spillside som umulig kan overleve lenge i dagens form. Jeg ser ikke noe innhold som gjør at jeg heller går til denne siden enn til de store internasjonale sidene når jeg skal ha tak i spillnytt. Og når jeg ikke en gang får lov til å diskutere spill selv på siden er det liten tvil om at jeg ikke kommer til å besøke denne siden igjen.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jarle Hrafn Grindhaug

  Hei godtfolk,

  Dette var veldig betryggende lesning for meg fordi de manglene dere påpeker er blant tingene vi har planlagt, og veldig mye mer til. Vi var desverre nødt til å lansere før vi kunne ha alt fra specs på plass. Dere har helt rett – siden mangler mye man forventer på en ny nettside, men jeg kan betrygge dere om at vi har alt som er nevnt her med i utviklingsplanen videre.

  Takk for konstruktiv kritikk. 🙂

  Ang. flashobjektet – trykk på det så får du se. Bare en gøy ting.

  -Jarle Hrafn

  Svar på denne kommentaren

 4. Jarle Hrafn: Jeg klikket flash-objektet, og knappen ble trykket inn. Ikke noe annet skjedde.. Relativt gøy og pent, men hvor passer det inn med tanke på brukbarhet? 🙂

  Jeg blir å følge dere. Norge mangler gode spillnettsider. Spiller.no og Gamer.no sliter også med brukbarheten. Finnes det flere?

  Svar på denne kommentaren

 5. Sindre Fjeldstad

  Jarle:

  Uten at det er noe stort å henge seg opp i synes jeg den flashknappen ga et noe useriøst inntrykk, hovedsakelig pga. lyd ved trykk 🙂

  Ellers har man jo catchgamer.no og spillmagasinet.no

  Svar på denne kommentaren

 6. Marius Arnesen (NRK)

  Oisann… denne var spennende… Den har gått under radaren her… Vi skal surre rundt og se om vi ikke får skrevet en liten sak på den også vi… Det begynner jo å bli en aldri så pen bukett av spillnettsteder i Kongeriket her nå…

  Svar på denne kommentaren

 7. Bare for å skryte, så vil jeg gjerne peke litt på et radioprogram/blogg om hiphop og spill som heter Spillmatic. Det er jo radioprogrammet/podcasten som blir mest synlig, men vi prøver å legge ut litt nyheter, kommentarerer og tips også.

  Kom gjerne med kommentarer til sida vår, enten på http://www.spillmatic.no, eller i denne tråden. Tjoho!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.