nrk.no

Hitler er fly forbanna – igjen

Kategorier: Internett,Moro,Nettkultur & Video


Dagbladet slår i dag opp at radiogründer Svein Larsen «…har sendt en video med grov homohets, naziparalleller og sjikane av kjente radionavn til kulturdepartementet.» Det har kommet sterke reaksjoner på videoen der en scene fra filmen «Der Untergang» har fått nye tekster.

Uten å ta stilling til om dette er morsomt i denne konkrete sammenhengen, så er dette et svært vanlig fenomen på internett. Vi på NRKbeta skrev blant annet om det i august i år. Den gangen var Hitler fly forbanna fordi Twitter var nede. Som igjen var en ripoff av «Hitler gets banned from Xbox live».

Søker du på YouTube finner du ørten varianter av den samme spøken: Den kjente scenen fra «Der Untergang» hvor Hitler skjeller ut sine offiserer når russiske og allierte styrker nærmer seg Berlin.

Full forståelse for at mange synes dette er usmakelig og ikke til å tulle med. Men på internett er dette altså en helt vanlig spøk som mange har sett før.

Og her er altså en versjon som vi synes er mye morsommere enn den norske radio-varianten:Om du kjenner til flere morsomme varianter, så post dem gjerne i kommentarfeltet under.

Hitling

Begrepet «Hitling» er et kjent fenomen fra nettet. Anders gjør oss oppmerksom på Godwins lov: «As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.»

«Hitling» bedrives i mot Sametinget for tiden, bemerker Pål Hivand på bloggen sin.

Dagbladet skrev om Hitler og mashups i sommer, og Dagbladets Magasinet omtalte «Hitlingen» som en sikker måte å ødelegge en debatt på.

Dagbladet følger opp

Dagbladet har nå en oppfølger til saken – «Skjeller ut Ronaldo, Hillary og Adam Sandler». I kommentarfeltet under saken fant vi «Hitler Finds Out He’s A Joke On YouTube». Og den er så meta at den MÅ være med i artikkelen her. Hysterisk.

22 kommentarer

 1. Anders Hofseth (NRK)

  Det er vel egentlig et multimedielt tilfelle av Godwins lov vi ser: «As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.»

  Det som er skuffende med Svein Larsens video, er at den ikke er spesielt morsomt skrevet (i motsetning til f.eks. Twitterversjonen) Hadde den vært poengtert og hatt timing eller i det minste vært mindre enn 30 sekunder lang ville den sannsynligvis kunnet komme unna med mye mer. Men humor som er umorsom i 4 minutter tærer på flere enn den den har brodd mot.

  Svar på denne kommentaren

 2. Liker de få Untergang-variantene jeg har sett tidligere, men denne er over streken. Ja, det er vanlig med slike filmer på internett, men her er det snakk om grov hetsing og uthengning og ikke en liten fleip…

  Hvem er avsenderen i denne videoen? Hvis noen føler seg uthengt er det Dagbladet, Svein Larsen eller en ukjent (og sannsynlgivis rasende) radiofantast som kan stilles til ansvar?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.