nrk.no

Britney kommer først på nett

Kategorier: Det sosiale nettet & Musikk og lyd


Britney Spears nye album Circus kommer først på det sosiale nettstedet imeem. Og her er det – du kan høre hele albumet rett her på NRKbeta…

Britney Spears – Circus

Først om en uke kommer det til salg på plast og i butikker som iTunes og Amazon. Om du er medlem på imeem, finner du Britneys nye album her.

Ny musikkbransje

Dette føyer seg pent inn i rekken av artister som begynner å skjønne at det ikke nytter å stoppe piratkopiering. Plateselskapene kan saksøke folk herfra til månen, og likevel selge færre plater. Eller de kan gi folk det de vil ha og få salgene på toppen.

Når Britney Spears ligger ute på imeem, kan alle og enhver høre på albumet. Og mange kommer helt sikkert til å kjøpe det når albumet kommer i butikk om en uke. Du kan høre på gratis musikk, Britney Spears selger musikk. Alle vinner.

NRKbeta-doktrinen

Plateselskapet til Britney Spears skjønner også veldig godt det som en av leserne våre har kalt NRKbeta-doktrinen:

Den eneste måten å beskytte innholdet ditt er å være den beste tilbyderen av det.

For veldig mange vil det være mye enklere å åpne en nettleser med Britney Spears på imeem enn å luske rundt på fildelingsnettverkene for å laste den «Circus». Dermed tar plateselskapet bort mye av den ulovlige nedlastingen, og får dessuten kunnskap om hvem som hører på kjøpet.

NRK

Britney omtalt på andre NRK-sider:
NRK mP3: Gratis Britney
Lydverket: Sirkuset er i gang (som også har en haug med andre Britney-saker)

18 kommentarer

 1. Atle Frenvik Sveen

  Musikken er nok lite spennende for de aller fleste. Tror dog heller ikke det var det som var grunnen til at saken havna her.

  Det at en av de fremste representantene for mainstream-musikken slipper albumet sitt eksklusivt på nett en uke før plasten kommer er jo et godt tegn på at musikkindustrien begynner å forstå hvordan musikkmarkedet fungerer i 2008. Albumet hadde sikkert havnet (og har nok havnet) på mange torrentsider allerede, så hvorfor ikke tilby det på nett?

  Nå har jeg ikke sett på det som tilbyes, kvalitet, drm, format, pris etc, men jeg vil jo tro dette er et skritt i retning «nrkbeta-doktrinen», og at det er det som er årsaken til dette innlegget. Så kan man jo spørre seg hvor redaksjonen fanget opp dette? 😉

  Svar på denne kommentaren

 2. Det er vel ikke Britney som er caset, nei…

  I samme åndedrag vil jeg gjerne få reklamere litt for Spotify. De fleste har sikkert fått med seg at svenskene har lansert en ny musikktjeneste, men det er kanskje ikke alle som har prøvd den ut ennå. (Ved nærmere ettertanke er det vel en drøss av dere som kan skryte av Beta-bruk i tosifret antall måneder allerede)

  De fleste som prøver den blir nemlig kraftig hekta fra første stund. Kort sagt er det gratis iTunes med streaming i stedet for nedlasting. (Ad-fund/Freemium er en mer korrekt beskrivelse av forretningsmodellen for de som er interessert i slikt).

  aftenposten.no/kul_und/article2761201.ece
  dinside.no/data/internett/musikk-og-video/spotify/art791933.html

  Jeg kaster hansken og ber dere vurdere å følge opp denne artikkelen med en artikkel om Spotify og hvordan deres forretningsmodell kanskje kan «redde» innholdsindustrien.

  Jeg har noen invites liggende, men kan sikkert skaffe noen som Beta kan dele ut (Hvis dere ikke har egne kanaler, eller anser dette som reklame…)

  Jeg sender en invite til førstemann som vil ha ihvertfall. (Trenger mailadr.)

  -vebb

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Please – ikke legg igjen mailadressene deres her i kommentarfeltet. Det blir det bare spam av – og det er på siden av tema.

  Vebb – du må legge igjen en annen måte folk kan kontakte deg – Twitter, blog du har, Facebook eller noe slikt.

  Vi skal gjerne skrive om Spotify. Om du kan sende en invite! 😉 nrkbeta hos gmail

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  Det var da voldsomt? Vi har jo ikke skrevet et ord om Spotify ennå?

  Ellers vil jeg vel si at man er ganske tett om man ikke ser den DIGRE klossen som sier at det koster 99 pr mnd for en full versjon…

  Vi kommer med skikkelig test av Spotify og lignende tjenester snart.

  Svar på denne kommentaren

 5. Haha, må bare komme dere denne nå:
  I dag ble albumet sluppet og registrerer at det er stort hysteri blant jentene på f.eks. facebook.
  Vi som er trofaste NRKBeta lesere har i en uke prøvd å like Britney sitt nye album, med, ehh, «varierende hell?»

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.