nrk.no

Monty Python på YouTube

Kategorier: Moro,TV & Video


Det var dette med å få kontroll på innholdet ditt ved å være den beste tilbyderen av det. Og Monty Python sier det selv. I tre år har dere rappet innholdet vårt. Da kan vi like godt legge det ut der selv i skikkelig kvalitet.

Og på det nåværende tidspunkt har de jo en forretningsmodell også. I form av økt DVD-salg osv. Men vi liker jo ikke plastplater. Hvor er linken til nettbutikken der jeg kan kjøpe alt jeg vil ha av innhold i full kvalitet som nedlastbare filer? Like raskt og enkelt tilgjengelig som via diverse andre mer miljøvennlige men akk så lite lovlige måter å skaffe innholdet?

Det er likevel mye fornuft i introduksjonsvideoen de har lagt ut på sin offisielle kanal. En veldig bra begynnelse.


Ben Silverman, NBC (Foto: Eirik Solheim, Creative Commons)

Ben Silverman fra NBC var på Monaco Media Forum forrige uke og fortalte litt om hvordan de hadde hatt suksess med å tilgjengeliggjøre sitt eget innhold på nett i større grad. Og som han sa «viral piracy became a viral win». De fikk mer oppmerksomhet, flere TV-seere og høyere lojalitet ved å tilby sitt eget innhold skikkelig. Med mulighet for at folk kunne lime det inn på bloggene sine osv.

Og når Monty Python nå legger ut innholdet sitt på skikkelig vis på YouTube ser plutselig alle de råtne VHS-opptakene som andre har publisert ganske teite ut. Det er også spennende å se hvordan de faktisk bruker tidligere ulovlig opplastede klipp. De høster av erfaringen. Ser på listene over hva som er mest populært og republiserer det i bedre kvalitet.

Så da er det bare å kose seg. Vil anta at dere allerede har vært innom og fått et gjensyn med The Black Knight. Derfor velger jeg å gi dere et gjensyn med The Four Yorkshiremen i stedet.

17 kommentarer

 1. Tanketom skrev om dette i går, og refererte til NRK Beta doktrinen, så bra at også dere fanger opp dette!

  Monty Pythons Flying Circus står for meg som et av de beste tvprogrammene noensinne. Det eneste som er syn med youtubifiseringen av dette er at sketsjene blir tatt ut av (den mangel på) kontekst de opprinnelig er i. I den ligger det mye artig, med elementer som går som en (tynn) rød tråd gjennom showene, og sammenbindingen av de forskjellige sketsjene. Lovling nedlasting av hele episoder og filmer mot en liten sum burde komme på plass. Uansett, dette er en god start!

  Svar på denne kommentaren

 2. Utrolig bra, det varmer langt inn i hjerterota når slike klassikere blir tilgjengelig. Og ikke minst fungerer trikset – leser man kommentarene har flere kjøpt DVD’ene etter å ha sett introduksjonsvideoen.. Det kommer jeg til å gjøre selv.

  Monty Python gjør akkurat det hele filmbransjen skulle gjort for lenge siden; omfavne nettet som en direkte kanal til både sine nåværende og fremtidige kunder.

  Svar på denne kommentaren

 3. Martin Bekkelund

  Jeg elsker Monty Python! Om ikke jeg har alle deres verker på DVD og CD, så er det ikke langt unna.

  Likte spesielt denne fra videoen:

  «We could come after you in ways too horrible to mention!»

  Etterfulgt av den udødelige steiningsscenen fra «Life of Brian». Klassisk Monty Python-satire. 🙂

  Dette gleder meg stort!

  Svar på denne kommentaren

 4. Monty Python på YouTube — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog

  […] bruges også til at opfordre folk til at købe Monty Pythons DVD’er. Som det nævnes på NRKbeta kan det undre at de ikke har taget skridtet videre og tilbudt digitale muligheder for køb. Men det […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Monty Python på YouTube

  […] kan vel tenke meg at det har lagt klipp fra dem på YouTube siden sidene starten. Det nye, som NRKbeta skrev om i forrige uke og Dagbladet nevner i (og som jeg endelig har fått summa meg til å skrive […]

  Svar på denne kommentaren

 6. Bruk nettet, for svingende! Del 2 | børge forteller om livet

  […] Kanskje du tenker at du bare kan laste opp selve videofilen til din egen server og la folk laste den ned derfra. Da vil jeg minne deg om at hvis det som blir sagt under konferansen er bra nok, og du ikke legger det ut på en videotjeneste som lar folk streame og embedde videoen, så vil noen andre gjøre det for deg. Det er selvsagt et kompliment, men det betyr at du ikke har kontroll over egne data. I tillegg går du glipp av tilgang til statistikken for videoen, som alltid er morsomt å ha. Husk NRKbeta-doktrinen: The only way to control your content is to be the best provider of it. Husk også lærepengen fra Monty Python på YouTube. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.