nrk.no

CBS legger ut hele tv-serier på YouTube

Kategorier: TV & Video


CBS legger nå ut hele tv-serier på YouTube. Beverly Hills 90210, StarTrek: The Original Series, The Young and the Restless og MacGyver ligger ute, fulle episoder med reklame og alt. Seriene kan bare sees om du befinner deg i USA, dessverre.

NRK har foreløpig ikke lagt ut annet enn korte klipp på YouTube. Det er interessant å finne ut hvilke avtaler CBS har gjort med rettighetshaverne om dette. Hvis det er betaling pr. gang kan jo dette fort bli veldig dyrt. De mest viste klippene på YouTube har over 100 millioner visninger…

9 kommentarer

 1. Frank Eivind Rundholt

  Dette kan vel i utgangspunktet kun sees i USA. Men det er jo bra at CBS legger ting ut på nett.

  Har sett at det foreløpig også er restriksjoner på for å se South Park (www.southparkstudios.com) for oss i Skandinavia. Men det var ikke noe problem å se South Park da tjenesten blei lansert i vår. Så her har de vel funnet ut at de må ordne opp i rettigheten de har får å vise det her til lands.

  Svar på denne kommentaren

 2. hurra for avleggs tankegang…

  grenser finnes ikke på nett, og uansett om det er *AA eller kina som prøver å innføre slike grenser så er det i beste fall en midlertidig «suksess».

  finn en proxy som kan gi en «amerikansk» ip-addresse, og kos dere…

  Svar på denne kommentaren

 3. Nina Nordbø (NRK)

  Det der med at folk bare ser korte videoer på nett, tror jeg er en myte. Nå (2008) er det vel mer snakk om hva folk ser på datamaskinen sin, og det går jo mye i nedlasta filmer – og serier, hallo! Da vi la ut Skins i P3tv, som egentlig kun skulle gå på NRK3, var det flere tusen som så første episoden første helga etter publisering. Jeg vil gjerne teste ut flere lange formater i P3tv!

  Svar på denne kommentaren

 4. Olav Torvunds blogg » Blog Archive » Må alt som kan stjeles deles?

  […] verk. Man må sikre at disse får betalt for bruken av deres verk. Reklamefinansierte kanaler kan legge reklame inn i sendingene, også på nett. Andre må finne andre finansieringsformer. Og selv foretrekker jeg heller å […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Vel, jeg kan jo tipse om at TV.com legger av og til noen nye episoder ut på sine nettsider, og hittil har jeg ikke møtt så mange restriksjoner i forhold til hvem som kan se de. Funker helt fint for meg som sitter her i Norge å se blant annet den første episoden av Dexter.

  Når det gjelder NRK, så jeg egentlig ikke helt poenget med at de skal legge ut sine serier på YouTube når de allerede gjør det på sin egen side.

  Svar på denne kommentaren

 6. tanketom.net » Monty Python and the Channel of Awesomeness

  […] har tidlegare høyrt om at CBS legg ut heile seriar på Youtube (diverre kun for Sambandsstatane), og at MGM vil legge ut heilaftens filmar på same stad (dog […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.