nrk.no

Bli med på neste runde av Teknomagasinet

Kategorier: Gadgets & NRK


Til våren skal folkene bak Schrödingers Katt igang med en ny runde av sitt teknologiprogram. Forrige gang kjørte de en blanding av innkjøpt materiale og egenprodusert stoff.

Nå starter de med blanke ark og har også innledet et tettere samarbeid med NRKbeta. Og NRKbeta har jo som kjent et tett samarbeid med sine lesere. I første omgang tar vi imot tips i forhold til innhold. Hva ønsker dere? Spill, dingser, Hi-Fi, tjenester på nettet, kurs, programvare?

Dere finner mer informasjon på Teknomagasinets egne sider og kan tipse ved å sende mail til [email protected], eller i god gammeldags NRKbeta-stil la diskusjonen flyte fritt i kommentarfeltet her.

14 kommentarer

  1. Ønsker allt: spill, duppedingser, Hi-Fi, tjenester på nettet, tester av utstyr/kameraer. Gjerne historien bak alt vi tar som en selvfølge også. Hvorfor har vi visse produkter? For hvem/hva var de tenkt? Vet at feks. brannvarsleren er oppfinning fra NASA….

    Svar på denne kommentaren

  2. Jeg vil ha tunge reportasjer om sikkerhet. Både når det gjelder WiFi, OS og generelle sikkerhetsprotokoller. Det jeg ikke kunne tenke meg er «10 tips som får Startmenyen i Windows til å fungere bedre».
    Og så som tidligere nevnt så er tester av diverse duppedingser alltid bra 🙂

    Svar på denne kommentaren

  3. En litt over gjennomsnittet introduksjon til linux hadde vært noe. Kan gjerne dra inn friprog osv (som fint er en reportasje i seg selv).

    Men hvor ligger målgruppen til Teknomagasinet? Den jevne katta-seer? Nerder? Ola Forbruker?

    Og når kommr NRKbeta-TV?

    Svar på denne kommentaren

  4. Mann-maskin-interface hadde vært kult å gjøre noe på — ta en ny prat med Ray Kurzweil!

    Håper bare dette ikke blir mer meningsløs forbrukerpushing (løp og kjøp den siste kule dingsen); det er det mer enn nok av; kjør heller på med masse digital kultur – som nrkbeta er så flinke på. Dere kunne laget et helt program på bare to-timers memene som kommer og går (gjør det live!)

    Vis heller sofagrisene hvorfor vi ikke ser på tv mer; fortell dem om hvordan verden har endret seg; og vær så snill — styr unna flat-tv-testene 🙂

    Svar på denne kommentaren

  5. For oss som er oppvokst med Lekestue, glemmer vi aldri det å kunne få se «ut av det buede vinduet», eller det «runde». Innslagene der man fikk se og forklart hvordan ting blir laget og fungerer. Stort!

    Svar på denne kommentaren

  6. Eirik Solheim (NRK)

    Takk for bra innspill så langt. Det begynner å gå opp for meg at noe av det vi bør gjøre er ting som bare vi som stor kringkaster kan. Å sjekke ut en dings i en butikk er noe alle kan gjøre. Å få komme inn på fabrikken der den lages er noe som vi kanskje kan få til, men som er litt vanskeligere for mannen i gaten.

    Dessuten har vi jo mange hos oss som er eksperter på medieteknologi. Der kan NRK bidra mer enn andre. Foto, redigering, lyd. Ting som flere og flere plutselig sitter og sysler med hjemme selv. Og som vi sikkert kan bidra med en del kunnskap om.

    Fortsett med innspillene! Dette blir fulgt tett av redaksjonen.

    Svar på denne kommentaren

  7. Det største «problemet» med Teknomagasinet slik jeg så det; var at sakene føltes utdatert og gamle. Jeg tror den generelle seer av Teknomagasinet er ganske oppdatert på hva som skjer i teknologiverden gjennom media/internett osv. Innenfor et felt der utviklingen er så utrolig rask er det viktig og være så dagsaktuell som overhode mulig. Man kan f.eks ikke ha et program om roboter og vise to år gamle japanske roboter spille trompet når det sitter en hel generasjon TEDseere og YouTubere som med ærefrykt har sett hva ”BIG DOG” kan gjøre.

    Det er uten tvil dyrere og mer ressurskrevende, men er det ett felt der man fort blir gammel, så er det innen teknologi 🙂

    Svar på denne kommentaren

  8. Martin Bekkelund

    Jeg har ikke lest om målgruppen eller hensikten med programmet, men jeg tror det vil være mye verdi i å lage dette til et program som er nyttig for forbrukerne og ikke bare et program som omtaler de feteste spillene og de nye dingsene. De som finner dette interessant finner disse nyhetene på nett uansett.

    Eksempelvis kunne det være interessant med noen «slik-gjør-du-det»-programmer, for eksempel hvordan man setter opp og sikrer et godt trådløst nettverk i hjemmet, hvordan man lager en mediasenterløsning, skrur sammen en server til hjemmebruk, eller liknende. Jeg er helt sikker på at det er mange som ville sette pris på slike programmer.

    Svar på denne kommentaren

  9. Frank Eivind Rundholt

    Gjerne litt dyptgående repotasjer om alle temaer som er nevnt over.

    Historiske tilbakeblikk hadde også vært artig og hatt med. Har sett på mange Computer Chronicles programmer på YouTube, og det er artig å se hvordan ting var den gang da, sånn på 80-tallet som denne programserien er fra.

    Svar på denne kommentaren

  10. Dere må ihvertfall sørge for å klarere alle rettighetene, slik at det kan legges ut som Nett-TV, det var direkte flaut at det ikke var gjort i forrige omgang. Når det er sagt, så synes jeg at Teknomagasinet var et bra tiltak, men egenproduserte innslag er nok å foretrekke, både på grunn av rettighetsproblematikken, og at det man omtaler skal være «up to date».

    Svar på denne kommentaren

  11. Jeg vil selvsagt ha en test av Ubuntu 8.10 når den kommer! Og mest mulig info om åpen kildekode-programmer! 🙂 Kanskje en test av OpenOffice.org 3.0? Og selvsagt Firefox 3.1 når den kommer. Osv..

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.