nrk.no

Videokommentarer på NRKbeta

Kategorier: Det sosiale nettet,NRKbeta & Video


Siden det tross alt er NRK som driver NRKbeta, så var det vel på tide at dere får lov å legge igjen video istedet for «bare» tekst… Så fra og med i dag så kan du spille inn videokommentarer på alle postene våre!

Du kan velge mellom to forskjellige systemer, enten Seesmic eller Viddler. Det betyr at du må en konto på et av de to stedene for å kunne legge igjen en videokommentar.

Du finner knappene for video nederst ved kommentarfeltet:

Om du vet om flere systemer som støttes med en WordPress-plugin, si fra. Så skal vi se om vi kan legge inn det også.

Vi skal også se om vi kan få ryddet opp, slik at de forskjellige systemene kommer på samme linje, med noenlunde like knapper.

Viddler

NRKbeta har alt en konto på Viddler som vi bruker til tester. Det betyr at hvis vi logger oss inn på vår konto på Viddler når vi evt. svarer på en kommentar med video, så vil du kunne se alle videoene våre på profilsiden vår på Viddler.

Det vil selvsagt gjelde for deg også om du oppretter en konto, enten på Viddler eller Seesmic; at alle videoer du tar opp havner på profilen din på Viddler eller Seesmic.

Se vår tidligere omtale av Viddler her, og alle artikler om/med Viddler her.

13 kommentarer

 1. Helt ærlig: Nei takk..

  Video kan sikkert være bra i mange sammenhenger, men for mange i åpne kontorlandskaper etc er det ikke mulig å spille av video. Det å sitte og se på videoklipp tar også mye mer tid enn å bare skumme igjennom de kommentarene man ønsker å lese. Ikke alltid like lett å skille gode videoklipp fra dårlige.

  Jeg er utrolig glad i kommentarene på NRKbeta, det står veldig mye nyttig her. Og det er fint med folk som illustrerer sine poenger med videoklipp, slik dere gjør i en del poster. Men å erstatte tekst med video.. Det er et steg i feil retning etter min mening.

  Oppsummering: Video som supplement til tekst: Kjempebra!
  Video istedenfor tekst: Nei takk. Tar lengre tid, krever mer av omgivelsene og gir sjelden noe ekstra.

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg bruker kommentarfunksjone til disqus, og der er det seesmic som gjelder for videokommentarer. Veldig fornoeyd med disqus forresten.

  Naa er jo intensedebate kjoept av wordpress, saa det blir vel ‘standard’ der i huset…

  Svar på denne kommentaren

 3. Brukervennligheten rundt bruk av video i kommentarene er et kapittel for seg selv.

  Første forsøk: Begynner rett på video, spiller inn en snutt jeg er fornøyd med – velger å poste – men har glemt å fylle ut navn og annen kontaktinformasjon – poff – borte.

  Andre forsøk: Legger inn en kommentar som melding først, og forsøker så å legge inn video. Men ombestemmer meg med videoen. Ingen måte å komme tilbake til tekstkommentaren – som jeg forøvrig lurer på om ville ha kommet med sammen med videokommentaren.

  Her burde man kanskje hjelpe trøtte bloggere til å ikke snuble når man skal legge inn kommentarer. F.eks. ved å gi mulighet til å legge inn nødvendig informasjon i forbindelse med en allerede innspilt melding uten å miste den 🙂

  Fant ut hvordan jeg kan hente frem videoen i ettertid på Seesmic – Så her er den (forhåpentligvis)

  Ah, embed funker ikke. Hva med url?
  seesmic.com/video/RLzp1fIzss

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.