nrk.no

Registrer sexlivet ditt (til minste detalj)

Kategorier: Det sosiale nettet, Moro & Nettjenester


Vil du lære noe slikt om deg selv?

Jeg har oftest sex tidlig på natten, det varer i gjennomsnitt i 48 minutter, jeg har meg 3,2 ganger i uken og har gitt sexen min karakter 4,4 (av 5 mulige) i snitt.

Bedpost er den nye nettjenesten som lar deg registere sexlivet ditt ned til minste detalj. Du legger inn når du hadde deg, hvilke(n) partner(e) du har, hvor lenge du/dere holdt på og du kan legge inn tags (stikkord) for alt du gjorde. Og karakter – fra en til fem stjerner.

Dette er den saken der jeg ikke har tenkt å vise egne skjermbilder eller legge ut den egentlige statistikken min. Derfor blir det bilder fra Chris Messina – hentet fra Flickr.

Stikkord

Du kan som sagt legge inn stikkord for de seksuelle aktivitetene dine, og da får du både en fin tagcloud etterhvert (om du varierer litt) og statistikk, med en pai som denne:

Alt du legger inn er selvsagt kun for dine øyne, dette er ikke et nettverk der alle og enhver kan gå inn og se på profilen din. Skulle tatt seg ut om Bedposted kunne legges inn i Friendfeed f. eks.

Hvorfor?

De som står bak Bedpost sier følgende om hvorfor de har lagd tjenesten:

I know — the last thing the world needs is another Web 2.0 app that purports to change your life, make you more organized, save you money, make you more friends, blah blah.

The thing about Bedpost is that it actually will give you some insight into your sex life.

I know this because I built it for myself about 4 years ago, and this is the culmination of years and years of thinking about how to make it available to the world.

Og det er jo klokt sagt!

Lekkert lagd

Vi tester mange nettjenester her på NRKbeta, og man skulle tro at en tjeneste som registerer sexlivet ditt kunne bli litt lurvete designet. Men det er ikke tilfelle. Tvertimot er Bedpost en av de aller best designede nettjenestene jeg har prøvd. Alt er pent og stilfullt satt opp, det er et gjennomtenkt fargeprogram på sidene, grafer og tags, typografien er profesjonell og ryddig, og funksjonaliteten er helt på topp. Veldig bra laget, rett og slett. Jeg tror de som lager bedpost lett kunne solgt funksjonaliteten til andre som trenger å registrere hendelser på en kalender, f. eks. treningsdagbøker eller slankeprogrammer.

Så om du ikke skal registere sexlivet ditt så ta en titt om ikke annet for å se hvor fint en slik tjeneste kan lages.

Bedpost er foreløpig i en lukket testversjon, men du kan be om å få invitasjon eller kontakte Bedpost på Twitter, hvor du også kan se hvordan de har jobbet med tjenesten.

PS. Vær obs på at Bedpost’ URL er bedposted.com – med «ed» til slutt. Bare bedpost sender deg til en dustete reklameside.

15 kommentarer

 1. Angående det gode designet. Er det flere enn meg som irriterer seg over at omtrent alle webapps kun har fått noen gradients her og der, pluss litt styling fra CSS, så er det ferdig? Greit at alt skal ut døra fort, men det ser ut som grafisk design ikke er en prioritering.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Bedposted er selvsagt ikke en nettjeneste fra NRK, Jack.

  Det er heller ikke en tjeneste der det vises offentlig ut hva du registrerer, jenny. Tvert i mot. Du registerer det du gjør i senga for din egen nysgjerrighets skyld og ikke noe mer enn det.

  Ikke personangrep – hold dere til saken…

  Så diskuter gjerne videre hva dere synes om denne tjenesten, men vær saklig ok? Er det noen andre som har registert seg så hører vi gjerne fra dere hva dere synes.

  Svar på denne kommentaren

 3. Problemet jeg ser med nettjenester som bedpost er at det ender opp som en nettlogg over noe jeg ser på som ganske privat. At dataen blir tilgjengelig for statestikker er en sak, men at dataen er lagret på en slik måte at det kan spores tilbake er jeg ikke så begeistret over. Hadde det heller hvert snakk om et program jeg kunne ha gjemt på min laptop hadde saken hvert annerledes, da kunne jeg gjort dette rent av egen interesse, og om jeg ville det kunne jeg gjort deler eller all dataen tilgjengelig, enten anonymt eller med fullt navn.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.