nrk.no

Slik skal konferanser lages

Kategorier: Konferanser og messer, Nettjenester & Nettkultur


Picnic er en spennende konferanse som foregår i Amsterdam i dag og de neste to dagene. Picnic har tidligere vært flinke til å bringe nye ideer og tanker til konferansen, og har hatt stort fokus på kreativitet og andre måter å tenke/jobbe på. Årets program er ikke noe unntak.

Picnic08 live

Mange konferanser stenger igjen på alle bauger og kanter, med fotoforbud og null video å se etterpå. Picnic gjør det motsatte: Du kan se alle foredragene live på Picnic LIVE report, hvor de også har satt opp visning av alt som skjer på Twitter, YouTube, Flickr og Vimeo. Om du tagger et bilde eller en video med «picnic08» så kommer den med på live-siden.

Dermed kan du se hvikle vinklinger andre på konferansen har, hva de tenker om det som skjer og samtalen er i gang!

Alle som arrangerer konferanser bør ta inn over seg at det som skjer mellom deltagerne er like viktig som det sies fra scenen. Picnic har lagd et bra system for å fange opp noe av dette, noe som gjør konferansen mer verdt for både de som deltar og de som ikke er tilstede.

Om du vil ta en titt på det innholdet som vises på Live-siden, så kan du gjøre søkene selv:

http://search.twitter.com/search?q=picnic08
http://www.flickr.com/photos/tags/picnic08/
http://www.youtube.com/results?search_query=picnic08&search=tag
http://vimeo.com/tag:picnic08

Disse søkene kan du selvsagt bruke til andre ting: Prøv å bytte ut ordet picnic08 i URLene med firmanavnet ditt eller et produkt du selger…

5 kommentarer

  1. Jeg tror nok de som ‘sperrer’ for sånt på konferanser planlegger å tjene penger på innholdet i senere tid, dessverre. Men selvfølgelig, med rette innpakkning og godt nok tilbud vil sikkert Picnic greie å selge konferanse-DVD-er og slikt de òxo.

    Svar på denne kommentaren

  2. Konferansen er enda bedre i levende live. Bak i salen er det tre rader med skrivebord der de som har lyst til å blogge/jobbe samtidig med konferansen kan sitte. Skriver fra bakerste bord nå. Multi-multitasking 🙂

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.