nrk.no

Karpe Diem og Eirik Newth om fildeling

Kategori: Fildeling


Christian Strand hadde et innslag om fildeling i sitt program «i kveld» på mandag. Siden NRKbetas lesere satt foran internett og ikke foran TV-skjermen mandag kveld er det på sin plass å la dere få den lille diskusjonen her. Saken er jo relevant for ting vi har skrevet om de siste dagene. Både Peter Sunde i debatt på SVT og Timbuktu på Pirate Bay.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Direktelink til flashspilleren på egen side.

Jeg får beklage et ganske stygt klipp midt i intervjuet. Der måtte jeg ta ut musikkvideoen til Karpe Diem. Den har vi ikke rettigheter til å la dere laste ned og spille hvor dere vil.

For selv om jeg desverre ikke fikk tid til å hente ut klippet i full kvalitet, så er det vel prinsipielt riktig å legge opptaket tilgjengelig for nedlasting via BitTorrent også. Der får dere en versjon i 512×288 – 1,5 mbit/s.

I dette programmet kan Karpe Diem virke litt misfornøyde i forhold til fildelingen og Pirate Bay og det hele. Men de kom sterkt tilbake i P3morgen i dag. Der kunngjorde de at låten «Esther» blir å finne på Pirate Bay fra mandag av. Her er et klipp fra sendingen, med innspillingen av denne låten:

[audio:CarpeDiem-P3Morgen-Del2.mp3] Direktelink til klippet.

Og for de som vil ha hele intervjuet med Karpe Diem fra P3morgen, så får dere resten her:

[audio:CarpeDiem-P3Morgen-Del1.mp3] Direktelink til klippet.

10 kommentarer

 1. Ble litt «forvirret» av programlederen på slutten av P3morgen, da det ble sakt noe slikt, «Eller laste ned ulovelig på internett, vi skal passe på å legge det ut». Det er da ikke ulovelig om dem vil det? 😛

  Hadde likt å høre hva dem syntes om Norwegian Recycling sine Mashup av Stjerner og Under Overflaten 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Flotte greier. Man vet liksom aldri helt hvordan debatten vil gå i programmer som dette, men det ble i det minste en god anledning til å minne om at det finnes høyt utdannede og godt etablerte voksne som har et alternativt syn på fildeling – blant annet representert ved landets eldste parti. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg har ikke sett/hørt på dette ennå, skal gjøre det etterhvert. Jeg vil bare si at jeg ble skuffa over at Karpe var med i den fantastisk idiotiske «Piracy kills music»-kampanjen (en av låtene deres var med på CDen). Jeg håper det var plateselskapet sin skyld!

  Musikken deres kan forresten kjøpes i DRM-fritt mp3-format på CDON.

  Svar på denne kommentaren

 4. Ola Nymo Trulsen

  Einar G: Utfra mine erfaringer har ikke Karpe Diem noe prinsipielt imot mashups. Jeg fikk instrumentalen til «Stjerner» i forbindelse med at gutta var på besøk i et NRK-program jeg jobbet for. Jeg laga så en mashup jeg sendte til gutta, og de posta den på bloggen sin.

  Tror de bare synes det er kult at kunsten deres bringes videre og mikses med andres… er vel noe veldig postmodernistisk over det hele, og jeg tror Karpe-gutta, akademikere som de er, liker denslags.

  Sjekk ut Karpe Diem vs Omarion:

  youtube.com/watch?v=CcBOYtJQfm8
  (Bloggposten: karpediem.blogg.no/1215698880_10jul2008.html )

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.