nrk.no

Design og atter design

Kategorier: Design & Gadgets


Og der ble NRKbeta NSFW. Når man rusler rundt på en stor messe som viser enorme mengder produkter får man et slags overblikk over hva leverandørene gjør for å skille seg ut. De prøver å være verdens største, tynneste, raskeste osv. Men produktene begynner å bli ganske like rent spesifikasjonsmessig. Da må man skille seg ut på noe annet. Noen velger å gjøre det ved å utstyre sin stand med masse lettkledde damer. På IFA i år var det nettbutikken hoh.de som stakk av med seieren der.

Klick Mich

Det var likevel en litt mer seriøs greie som var hovedfaktoren der leverandørene prøver å skille seg ut. Nemlig design.

iMac no?

Noen gjør det ved å la seg inspirere av andre som har drevet med design veldig lenge. Og Mr. Schaub Lorentz har vel kanskje gått litt langt der. Menmen. Maskinene med eple på er jo for tiden i aluminium. De hvite er jo sååå 2005.

USB i alle farger og varianter

Men ta USB-pinner for eksempel. Man lager enkelt og greit så mange forskjellige farger og former at man kan lure på om man har kommet inn i en godtebutikk.

Scullcandy

I mange år har Scullcandy vært synonymt med fete designhodetelefoner. Og man kan lure på om de noen gang kan overgå seg selv i utrert design, men det er tydeligvis ikke noe problem. Bling Bling.

Gutten med de gyllne hodetelefonene

Men det er også tydelig at produsentene har skjønt at det er mer enn 50% av befolkningen som kjøper duppeditter og elektroniske greier. Flere og flere viser produkter som helt klart er designet for den kvinnelige delen av nerdeverden.

Pink is the new black

Damer vil ha vesker til laptoper, MP3-spillere og andre dingser de også.

Så kan man jo lure på om noen har gått litt langt her også. Noen steder ble det plutselig helt tydelig at Absinth er på vei inn igjen.

Nøff Nøff

Og om Scullcandy klarer å være litt tøffe selv med sine rosa hodetelefoner, så har vel en eller annen gått litt langt her?

Diamonds are forever

Se mine hodetelefoner. De er rosa som... rosen?

Men for all del. Det er jo på tide at noen lager en ny trend etter de hvite kjedelige pluggene alle løper rundt med.

11 kommentarer

 1. Håvard Solheim

  Ref det første bildet: Jeg setter noen pils på at Eirik brukte sportsmodus her. Hvor er resten av bildene?

  Alle følelser til side må dette være den klart beste artikkelen du noen gang har skrevet (eh..) Eirik!

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Hadde jeg gått ned til blender 2.8 hadde jeg ikke fått nok dybdeskarphet til å dekke både «klick mich» i forgrunnen og ansiktet i bakgrunnen. Hadde jeg gått lavere enn 1/50-dels sekund på 37 mm kunne jeg fått problemer med bevegelsesuskarphet. Da ble det ISO 400. 😀

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Jeg snakket ikke med dem, så jeg vet ikke hvilken utdannelse de har eller hva de vet om teknologi.

  Men sannheten er at slike damer er en meget synlig og fremtredende del av teknologimesser. Enten man liker det eller ikke. Å ta dem med når man prøver å gjengi noe av stemningen på en messe er derfor ganske naturlig.

  Jeg har valgt å ikke krydre alle artiklene mine med lettkledde damer. Jeg tok dem med her fordi ironien i det at man begynner å lage mye mer feminine produkter samtidig som man fastholder et foreldet kvinnesyn i sine valg av staffasje på messen i seg selv er et poeng.

  Svar på denne kommentaren

 4. More images from the Commodore stand at IFA

  […] And while you’re here you can have a look at some images of the OLED screens, some design, the ultimate bachelor mouse and a video roundup from IFA (posts in Norwegian, but the images and video speaks for itself). If you’re really interested you can have a look at what this strange norwegian blog is and read about our successful experiment with BitTorrent. commodore laptop media player mp3 player notebookDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.