nrk.no

Gjett hva hip-hop handler mest om?

Kategorier: Design,Forskning,Musikk og lyd & Nettjenester


Fleshmap er et spennende prosjekt som har vært omtalt endel i media i det siste. De har både sjekket hvor kvinner og menn liker å bli berørt, hvordan kvinner og menns bryster ser ut i visualisert form, og hva slags kroppsdeler som omtales i tekstene innenfor forskjellige musikkgenre.

De fleste musikkgenre har øyne som den mest omtalte kroppsdelen, med unntak av blues og gospel som har hender. Ikke uventet er det en bakdel som oftest omtales i tekstene innen hip-hop…

Fleshmap

I over 23% av tekstene omtales «ass», men her er nok en feilkilde at ordet brukes i endel forskjellige sammenhenger.

Tekstanalyse

Fleshmap er et spennende prosjekt i forhold til de arbeidene vi holder på med for NRKs nettsider. De klarer å visualisere data på en interessant måte, og de drar ut informasjon av tekst som vi nok ante var der, men ikke kunne finne sånn uten videre. Det er f. eks. ingen bombe at hip-hop handler mye om asses og at hender er ofte omtalt i gospel.

NRK ønsker å finne andre og interessante måter for dere å finne innholdet vårt. Om vi klarer å legge bedre metadata på innholdet vårt (tags, emneord, geodata osv.) og så gir dere et API, vil dere selv kunne lage tjenester som bruker NRK-innhold på nye måter.

Oppdatering

Lydverket skriver om rompe-hiphop og har lenke til en ny funksjon der du kan lime inn tekster selv for rompeanalyse:

Ikke nok med at de har tatt seg bryet med å foreta denne analysen, de har også gitt oss muligheten til å paste inn våre favorittekster for å se hvordan de ser ut når kroppsdelene utheves. Anbefales på lange regnværsdager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.