nrk.no

Hva skal vi skrive om her på NRKbeta?

Kategorier: Musikk og lyd & NRKbeta


Det er under 20 grader ute, butikkene er fulle av skolebøker, matbokser og ransler – og for noen timer siden så jeg fugler i V-formasjon. Med andre ord: Høsten nærmer seg!

Og vi holder på å pusse opp. Piksler og databaser flyr vegg-imellom her på Marienlyst.

Men – ikke bare skal vi fikse på det visuelle og hvordan NRKbeta funker. Vi vil ha enda flere tips og innspill fra dere på hva vi skal holde på med. Vi lover å ta alt alvorlig, og så bestemme helt selv (haha).

Uansett kan dere legge inn forslag i boksen under, og stemme opp andres forslag.
Det er fortsatt lov å sende oss , tipse oss eller sende oss meldinger på Twitter.

Klikk på «Hva vil du vi skal skrive om?» for å foreslå nye ting! NB: Av en eller annen grunn vises bare de fem øverste forslagene. Trykk på «5 of 14 suggestion» (eller tilsvarende tall) i den oransje linjen nederst i feltet for å se resten.

Oppdatering

Den boksen vi hadde her ødela for visningen av resten av nettsiden for endel brukere. Og – mange så ikke at det var masse forslag nedover så de øverste fem fikk masse stemmer mens resten fikk få. Hvis du vil legge inn flere forslag kan du enten gjøre det i kommentarfeltet under her (som alltid på NRKbeta), eller gå til NRKbeta-siden på skribit og stemme der. Siden ser slik ut:

NRKbeta på skribit

Du legger altså inn egne forslag til høyre. Enten som «anonym» eller ved at du oppretter en gratis konto på skribit. Du stemmer opp andres forslag ved å klikke på den grønne pilen til venstre for forslagene.

15 kommentarer

 1. Mats André Kristiansen

  Nå hadde jeg akkurat lagt meg under dyna, da jeg hører Twitterrific sin kvitrelyd ute i stuen. Jeg hadde glemt å slå av macen. Av nysjerrighet måtte jeg selvfølgelig sjekke.

  I all verden gjør NRK Beta-redaksjonen oppe så sent.

  Uansett, kunne godt tenke meg å vite hva redaksjonen tenker om fremtiden. Det er jo alltid så spennende!

  Svar på denne kommentaren

 2. Tor Løvskogen Bollingmo

  Av de fem valgene i avstemningen lurer jeg litt på hva det skal til for å jobbe med nye medier i NRK. Lurer på om det er sånn at man trenger en formell utdanning (siden NRK er en ‘gammel’ bedrift) – eller at kravene settes av NRKbeta, og da er litt mer moderne når det kommer til ‘Nei, du må ha x,y og z på vitnemålet ditt’.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg er ikke spesiellt intressert i å lese om generelle teknikk-nyheter, siden det finnes veldig mange andre sider som gjør dette.
  Det unike med NRKbeta er at dere kan skrive om nyheter om NRK, og hvordan det står til på huset.. Alt det tekniske innen NRK.
  Så kan vi heller lese andre steder om Facebook på nynorsk og iPhone.

  Svar på denne kommentaren

 4. Eg veit at dykk har ein del gode designarar om bord, så nokre innlegg frå dei ein gong i blant hadde vore interessant. Programmerarane driv vel stort sett i Java, så det er ikkje så frykteleg interessant i vår Web 2.0-verden. :—)

  Svar på denne kommentaren

 5. Geir Arne Brevik

  Nå er det jo bare en knapp uke igjen, men jeg er nysgjerrig på de tekniske sidene ved OL-sendingene til NRK. Om det er noen nyvinnger utover HD, hvordan satellittsendingene foregår, hvor f.eks. sendingene fra Fugleredet blir styrt fra (Oslo, eller har dere kjørt en buss til Beijing?).

  Tolk dette gjerne som en generell oppfordring til at jeg hadde syntes det var gøy med mer om teknikken i NRK, også den som ikke har med internett å gjøre.

  Svar på denne kommentaren

 6. Spørsmål og svar: Hvorfor velger NRK DMB som mobilstandard?

  […] Vi har fått mange forslag til hva vi skal skrive om på NRKbeta i forbindelse med artikkelen “Hva skal vi skrive om på NRKbeta?”. Vi skal prøve å svare på alle sammen i tur og orden. Selv om vi er litt usikre på hva vi har å tilby om teknologisk revolusjon innen ishockey! […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Martin Bekkelund

  Jeg er i markedet for å kjøpe HD-videokamera. I denne anledning er det få andre mennesker jeg kan tenke meg det passer bedre å spørre enn dere i NRKbeta. 🙂

  Hvis oppgaven er for generell, skriv gjerne om forskjellige modeller for forskjellige bruksområder.

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg har et par:

  – Er det et demokratisk dilemma at RiksTV har monopol på salg av DTV dekodere? Mens man i utlandet kan se FreeView med en 150 kroners laptop dekoder, er man i Norge tvunget til å bruke 1500,- på en simpel dekoder fra RiksTV. Er dette i praksis en fungerende kartellvirksomhet?

  Svar på denne kommentaren

 9. – Er det et moralsk dilemma at NRK så sterkt profilerer pengespill? Keno, Lotto, Ekstratrekning, Vikinglotto osv, dette er sendinger som er så sterkt profilerte av NRK at de fremstår som NRKs eget programinnhold og som en integrert del av NRKs verdier. Hvordan foregår finansieringen av disse sendingene?

  Svar på denne kommentaren

 10. Tor Håkon Haugen

  Etterlyser en forhåndsvis-knapp før man poster kommentarer slik at man får iallefall en ekstra sjanse til å filtrere ut småfeil.

  Kunne nok også ønsket meg litt større kommentarfelt, da i bredden.

  Svar på denne kommentaren

 11. OK, jeg har en til, som ER teknisk ;-):

  En OL-observasjon: Hver gang NRK Sporten viser en historisk VB over ting som skjedde i de to forrige OL, er matriale i hysterisk dårlig kvalitet, med synlige macro blocks over hele bildet. Hva kommer dette av? Er det slik at store deler av NRKs arkiv kun finnes i 4:3 low bit rate long-GOP MPG-2?

  K

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.