nrk.no

Vi pusser opp

Kategori: NRKbeta


oppussing.jpg

Vi har i lengre tid planlagt en oppgradering av både utseende og systemet her på NRKbeta.

Målet er enkelt:

 • Oppgraderer systemet til WordPress 2.6->
 • Få er rikere og freshere design
 • Bevare «blogg-stylen» vi har nå
 • Men samtidlig få større redaksjonelle muligheter

Her får dere muligheten til å være med å påvirke! 🙂

Hvilke plugins vil dere anbefale?
Hva synes dere vi absolutt bør gjøre?
Hva synes dere vi absolutt ikke bør gjøre?

35 kommentarer

 1. 1) Flytte/fjerne «Er du på Facebook…». Nå ligger den der jeg (og antagelivis en del andre) setter første øyekast. Her hadde det vært bedre med overskriften til siste post.

  2) Gjøre Header-bildet til en klikkbar «Hjem»-link.

  3) Oppdatere copyright-årstallet i footeren (En enkel ‘echo php_date(Y)’ burde fikse biffen). Og ja, Copyright vs. CreativeCommons?

  4) Sentralisere infomasjon: F.eks Alt som har med å abbonere på innhold (E-post, RSS, Twitter) på en plass. Alt som har med arkiv-innhold på en plass osv.

  5) Det hadde kanskje også vært en ide å begrense antall artikler på siden. Det er sikkert tøft å vise at dere er flinke på innhold, en alle flashvideo-embeds har en tendens til å gjøre innlastningen av siden treig og hard.

  Ofre heller ‘freshhet’ til fordel for funksjonalitet og brukervennlighet. Lykke til!

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Er faktisk enig med alt du sier, Knut. 🙂 En kuriosa er at ditt punkt 2 er det vi oftest blir kontaktet om. Her om dagen var det til og med en som tilbød seg å komme til NRK, sitte på min maskin og fikse det og så dra igjen. Gratis. Har vi Norges kuleste lesere?

  Svar på denne kommentaren

 3. – Jeg ville kuttet veldig ned på innholdet på høyresiden, hva er poenget med å vise de siste 70(!) artiklene? Det burde holde fint å vise de 5/10 siste artiklene og et passende antall kommentarer. Hvorfor er det to kolonner med lenker til artikler og kommentarer? Jeg syns dette blir fantastisk mye informasjon men veldig lite oversiktlig.

  -En «related posts»-funksjon som vises under hver artikkel når man går inn på den enkelte artikkelen, ikke i hovedsiden. På den måten blir det enkelt for besøkende å finne flere poster innen samme emne. WordPress har en plugin som heter YARPP (yet another related posts plugin) som fungerer ypperlig til dette: wordpress.org/extend/plugins/yet-another-related-posts-plugin/#post-2769

  – Å gjøre headeren klikkbar er allerede nevnt men støttes fullt ut

  Svar på denne kommentaren

 4. Andreas Skaranger

  Kanskje ikke topp-prioritetsfunksjon, men jeg ønsker meg et mobil/iphone-tilpasset stylesheet OG iPhone touch-ikon på siden.

  Jeg har tilogmed laget disse ikonene og sendt dem til deg på gmailen din, Øyvind, sånn for sikkerhets skyld;)

  Svar på denne kommentaren

 5. Tror jeg aldri har trykket på de linkene til høyre 😛

  Stemmer også for det Knut sier, spessielt Facebook delen. Kommer aldri til å bli medlem på Facebook, så den er _meget_ irriterende.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg er enig med alt som alle har sagt hittil 😛
  (Godt humør i dag, tydeligvis)

  Som iPhone-bruker i en knapp måned (ja, den overgår faktisk forventningene jeg hadde), setter jeg pris på sider som er stilet spesielt for iPhone OS, og henger meg på det ønsket.

  Som også nevnt, er 70 tidligere artikler, kommentarer og lignende litt drøyt. Bruk heller AJAX til å dynamisk laste inn den type informasjon (også kommentarer til artiklene — se fluther.com for et godt eksempel på hvordan det kan gjøres), så kan bare de som ønsker få den informasjonen.

  Magasinlayout henger jeg meg på, med gode ingresser som også inneholder de relevante linkene artikkelen måtte inneholde, kan man raskt skumme gjennom forsiden og finne det man er på jakt etter på en lett måte. Topp det med dynamisk AJAX-søk (ala varianten på apple.com), og dere har en vinner.

  Kutt gjerne ned på embedded media til fordel for bildelinker, så lastes siden raskere.

  Fortsett å lage gode artikler (gjerne enda oftere), og fokuset på å gjøre siden rask, oversiktlig og lettlest, så tror jeg nye og gamle lesere blir fornøyde 🙂

  (Skrevet via Twitterific sin nettleser på iPhone — flaks at ingen ringte i mellomtiden, for den cacher ikke..)

  Svar på denne kommentaren

 7. Atle: For en mer nyansert framstilling av det jeg skrev og mener om iPhone-tilpassede sider, kan du lese kommentarene til Bjørn Unnersaker og Pål Bråtelund på siden du linker til 🙂

  (Jeg er stort sett enig i hva de skriver, men også med deg hva standarder angår. Fint å ha en telefon med webkit-basert nettleser da!)

  Svar på denne kommentaren

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi kommer definitivt til å kutte ned på antallet artikler i «Siste artikler». 70 er fordi det er noe klabb med arkivet på NRKbeta, noe vi selvsagt fikser når vi får nytt design…

  Svar på denne kommentaren

 9. Øyvind Solstad (NRK)

  NRKbeta har allerede et eget design for mobiltelefoner. Bare naviger til NRKbeta.no på din mobil, så får du mobilversjonen.

  Og ja, vi kommer selvsagt til å ha en egen iPhone-versjon.

  Svar på denne kommentaren

 10. Odin / Velmont

  Bah. Kall det HTC-versjon elder noko anna. iPhone-versjon fær magesyren min til å bobla upp halsen. (vops, det var litt ekkelt :P)

  Eldes må eg få segja at eg faktisk brukar sidemenyen ganske mykje. Eg les berre nrkbeta gjennom nyhendestraumen, men av og til gjeng eg inn for å lesa kommentarar (ganske ofte eigentleg) – og då trykkjer eg meg ofte vidare vha. høgremenyen.

  Svar på denne kommentaren

 11. Vet ikke om dette er blitt nevnt, men synes Beta-siden blir veldig lang når hver artikkel vises i sin helhet. Hvorfor ikke kutte ned til bilde og ingress på forsiden??
  Sliter forøvrig med det samme på min egen blogg, uten at jeg har funnet ut hvordan jeg eventuelt gjør det om… :p

  Svar på denne kommentaren

 12. Øyvind Solstad (NRK)

  @lapsklaus: Jepp, det må fikses. I det hele tatt skal kommentarfeltet få seg en skikkelig oppgradering:

  1) Støtte for Gravatar – altså at det blir bilde av dere som har registrert dere med det
  2) Større felt med knapper for fet, kursiv, linker etc. øverst.
  3) forhåndsvisning/preview
  4) Mulighet for abonnere på kommentarer for enkeltposter

  Flere ting ang. kommentarer?

  Svar på denne kommentaren

 13. Jeg har mange ganger savnet å redigere/slette kommentaren etter at den er postet. Nå kjenner ikke jeg til WordPress, men ved f.eks. forumer basert på phpbb, kan man jo sette en tidsbegrensning, slik at innlegget kan redigeres/slettes 24t etter at det er skrevet. Veldig greit ved skruvefeil, eller stygge banneord man angrer jævlig på.

  Svar på denne kommentaren

 14. Øyvind Solstad (NRK)

  @lapsklaus: Ja, det finnes plugins som gir deg muligheten til å endre på innlegg en stund etter at de er lagt inn. Vi får diskutere om vi skal gi folk muligheten til å endre innlegg når som helst etter at de er lagt inn, slik det er mulig f. eks. på Flickr.

  Det fungerer bra når folk oppfører seg bra, hvilket er tilfelle her på NRKbeta. Så det er kanskje et forsøk verdt?

  Svar på denne kommentaren

 15. Jeg ønsker at dere fokuserer på komentarer på en god måte. NrkBeta har ganske høyt volum på poster til tider. Samtidig som komentar feltene har lang levetid. Ønsker derfor at man lett kan følge med på kommentarer på postene. Gjerne uten å måtte ty til RSS.

  Svar på denne kommentaren

 16. Øyvind Solstad (NRK)

  @Stig: Vi ønsker også å ha fokus på kommentarene. Vi skal bla. få det slik at du kan få mail når det kommer nye kommentarer på en post, og RSS som du nevner. Vi kommer også til å plassere siste kommentarer høyt opp, synlig.

  Var det noe spesielt du tenkte på i forbindelse med dette? Noen spesielle måter å fokusere på kommentarer?

  Svar på denne kommentaren

 17. Radioresepsjonen med eget nettsted

  […] Vi kommer til å bruke samme tjeneste her på NRKbeta når vi er ferdig med å pusse opp (som er ganske snart). p3 radioresepsjonenDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 18. Kommentar/spam-forholdet på NRKbeta: 7/60

  […] Vi rydder også opp i kategoriene våre, og når vi nå snart er klar med nytt og friskt NRKbeta, vil det bli mye enklere å finne det du er interessert i, både gjennom kategorier, emneord, søk og relaterte poster. Akismet kommentarer spam WordPressDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 19. Flyttingen er igang!

  […] Vi annonserte for en stund siden at vi jobbet med litt redesign og litt oppdatering av NRKbeta. Og ikke bare det, men vi skal flytte det hele til ny maskin. Det betyr i korte trekk at de neste to til tre dagene blir litt unormale. Først en liten periode uten nye artikler og med kommentarmuligheten slått av. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.