nrk.no

Glemmer å gå av bussen

Kategorier: Gadgets & Mobil


iPod på bussen

Creative Commons-bilde av Manzanitaverde

Ungdommer sitter oppslukt i iPodene sine og glemmer å gå av bussen, melder NRK Sogn og Fjordane.

– Dei set ein iPod i øyret og så er dei stort sett vekk. 70 prosent av dei er heilt borte og får ikkje med seg noko som helst når dei er på tur, seier sjåfør i Fjord1, Morten Lægreid.

Løsningen skal være skjermer som forteller hvor bussen er, koblet til GPS og rutetabeller. Så da er vel veien kort til at bussholdeplassene kan få beskjed fra ekspressbussene også? I Oslo kunne flybussene med fordel vært med på tavlene.

13 kommentarer

 1. Anders Sandvig

  Er dette noe nytt? Jeg har glemt å gå av bussen siden jeg fikk min første walkman på slutten av 80-tallet. Det har vel mer å gjøre med hvor trøtt/sliten/uoppmerksom man er enn at man bruker en iPod, vil jeg tro.

  Svar på denne kommentaren

 2. Chris-Håvard

  Ser for meg må 7 tommers skjermer i seteryggen foran som skriver med stor skrift «Neste stopp: Åsane Terminal, ankomst om 4 min» samtidig som halve skjermen er blinkende reklame mens på nederste del snurrer dagens nyheter forbi i teksformat.

  Svar på denne kommentaren

 3. Stian Holmås

  @ruuuty
  Det var GPS-funksjonaliteten jeg tenkte man burde bruke. Men du har rett, dessverre kan ikke iPhone kjøre slike tjenester i bakgrunnen, og notification push vil ikke hjelpe… En mindre elegant løsning blir å spille musikken i bakgrunnen og kjøre «busstoppvarsleren» i forgrunnen.

  Svar på denne kommentaren

 4. @Stian
  En annen løsning ville vært å benyttet seg av GPS data fra bussen. Bussselskapet(eller 3. part hvis selskapet har åpent api) lager et program som sender ut push melding når du er framme på ønsket stoppested.

  Svar på denne kommentaren

 5. Tydeligvis ikke et problem for oss uten iPod.

  At NRK Sogn og Fjordane bruker iPod som fellesbetegnelse for musikk- og mediespillere, men at NRK betafølger etter blir for drøyt.

  Svar på denne kommentaren

 6. Tenkt på dette flere ganger faktisk. Er jo genialt å ha et program som er som en slags vekkerklokka, bare at istedenfor å stille inn en bestemt tid så går alarmen når du er innenfor et bestemt område.

  Svar på denne kommentaren

 7. «Dei set ein iPod i øyret og så er dei stort sett vekk.»

  Med en iPod i øret ville nok jeg også vært vekke en god stund. Greit nok at de minste modellene er små, men man må ha store ører for å få plass til en, eller hva?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.