nrk.no

Oppfølger til «Satt bare folk stille???»

Kategorier: Det sosiale nettet & Nettkultur


Two feet watching TV!

"Two feet watching TV!" av Bashar Al-Ba'noon

Vi skrev om Douglas Adams’ sitat om «The Restoration» for noen dager siden. Og en av våre lesere, Kristine Lowe (som herved får linklove – kunne ikke slippe den fra meg), har skrevet mere om dette på nettsiden sin:

…when I read it, was a bit like a missing piece of a jigsaw puzzle falling into place, as I’ve been thinking quite a bit about how people use social media, and how the way they use it defines their understanding of it recently.

Kristine har et sitat fra «The Cluetrain Manifesto» av Chris Locke, Rick Levine, Doc Searls og David Weinberger (som gjestet Oslo for ikke så lenge siden):

Millions have flocked to the net in an incredibly short time, not because it was user-friendly – it wasn’t – but because it seemed to offer some intangible quality long missing in action from modern life. In sharp contrast to the alienation wrought by homogenised broadcast media, sterilised mass ‘culture’, and the enforced anonymity of bureaucratic organisations, the Internet connected people to each other and provided a space in which the human voice would be rapidly rediscovered.

Det er sant, Kristine! Disse to tingene passer veldig bra sammen og i et litt større historisk perspektiv er det veldig spennende og se om det 20. århundre blir stående som det århundret der vi (som oftest) passivt inntok underholdning, mens årene før og etter var preget av interaktivitet og samhandlinger.

«The Cluetrain Manifesto» starter med 95 teser og om du ikke har lest og tenkt gjennom dem før, så er 16. mai en like bra som 18. mai. Hele boken kan du også lese på nett eller laste ned(pdf-fil).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.