nrk.no

NRKbetas lesere spiller Radiohead

Kategorier: Det sosiale nettet,Musikk og lyd & NRKbeta


Før helga lagde vi en gruppe på last.fm hvor vi ba våre lesere melde seg inn. Til tross for servertrøbbel hos last.fm i helga har hele 151 152 stykker til nå meldt seg inn! Last.fm genererer nye lister hver helg, så nå er den første listen for vår kollektive musikksmak klar. Det er kanskje ingen stor overraskelse at Radiohead leder – bandet som har gjort seg sterkt bemerket det siste året etter sitt forsøk med alternativt salg av musikk. Klikk på grafen for å se den større.

last.fm NRKbeta chart

Musikken som NRKbetas lesere likte i uke 16 (14. – 20. april 2008)

Om du vil høre på musikk i landskapet til musikken som NRKbetas lesere liker, har last.fm en egen spiller – som du finner under her:(Om du leser denne artikkelen i en RSS-leser, kan det hende du må klikke deg gjennom til NRKbeta for å få opp spilleren).

Mest spilt

Dette er de tre mest spilte låtene:

Band of Horses – Is There a Ghost
BigBang – Girl in Oslo
Kaiser Chiefs – Ruby

Nå må det jo bemerkes at dette er bare etter noen få dager, så om en person spiller en sang mange ganger får det store utslag på listen! Meld deg inn i gruppen så blir din spilte musikk også med.

Det diskuteres også på NRKbeta-gruppens nettside. «Trym87» (Tor Erling) håper dette «…gjør at vi kan få litt mer spennende musikk på p3 😛 ;)». P3s spillelister finner du her om du vil studere dem, Tor Erling.

8 kommentarer

 1. Jeg tror ikke det stemmer at en sang kommer høyere på lista om en person spiller den mange ganger. En lytter registreres bare en gang for hver sang den spiller over en uke.

  Utdrag fra FAQ:
  «For example, say you have 3 people in your group listen to Radiohead that week, the chart will be 3, and not the number of times that the three of them listened to Radiohead. This helps prevent the skewing of charts by a single group member who leaves a single artist or album on repeat for extended periods of time.»

  Gjelder for sanger også selv om det ikke er nevnt i sitatet.

  Svar på denne kommentaren

 2. Harald Ulriksen

  Jeg tror mange av de «ukjente» har 1 person som hører på og derfor faller ut av listene.

  Men hvis Pål «hmm skuffende, ingen av bandene jeg har hørt på var på listene » og Morten «hmm skuffende, stort sett alle bandene jeg har hørt på var på listene» snakker sammen så er det jo fare for at de ikke er så skuffa lenger 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  De listene som er der nå ble generert forrige søndag etter bare tre dagers bruk. Blir spennende og se hva slags smak vi har denne søndagen, etter en hel ukes musikkspilling fra over 200 deltagere 220 akkurat nå!)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.