nrk.no

NRKs årsrapport for 2007 – hva synes du om NRKs tilbud i fjor?

Kategori: NRK


Hvert år lager NRK en årsrapport som forteller om hva vi har gjort det siste året. Årsrapporten er både en kvittering til folket på hva dere får igjen for lisenspengene, og en dokumentasjon til medietilsynet av hvordan NRK har oppfylt mandatet som allmennkringkaster i forhold til pliktene i vedtektene.

Årsrapporten er både en nettside med tekst, bilder, video og lyd. Og en rapport (som pdf-fil) som du kan laste ned.

Bilde fra NRKs Årsrapport 2007

Bilde fra NRKs Årsrapport 2007. Sitatet er fra Nye Takter som kåret P3tv til årets tv-program i 2007.

Tidslinjen nederst på siden gir deg mulighet for å navigere til ønsket område, og legg merke til at URLen endrer seg. Så om du ønsker å linke til et bestemt kapittel, er det mulig. Du kan også laste ned hvert enkelt kapittel som pdf-fil.

Tidslinje

Med knappene helt nede til høyre kan du slå av og på lyd, samt velge mellom norsk og engelsk versjon av rapporten.

Fokus på publikums opplevelse av NRK

Prosjektleder Hilde Thoresen sier at årsrapporter ikke er noe folk flest tradisjonelt leser.

– Men vi i NRK lager en rapport som skal være tilgjengelig for et stort publikum. De to siste årene har vi arbeidet mye med designen. Vi ønsker at den skal vekke nysgjerrighet og være fristende å lese.

Grunntanken i årets rapport har vært å sette dere – vårt publikum – i sentrum:

– Først og fremst fordi vi har greid å gjennomføre ideen om å sette publikums opplevelse i sentrum gjennom hele rapporten. NRK har ingen andre oppdragsgivere enn publikum og rapporten viser hva vårt innhold gjør med publikum.

Så hva synes dere? Her er det alle muligheter til å komme med meninger om både rapporten og alt vi NRK driver med generelt. Link gjerne til aktuelt kapittel og/eller lim inn sitater fra rapporten som du ønsker å kommentere eller fremheve!

11 kommentarer

 1. Espen Christensen

  Imponerende flott og godt gjennomført nettside. Utrolig god bruk av de nye mulighetene i Flash, men det skal sies det var mer «interfacet» som imponerte meg enn innholdet.

  Grunnen til det er vel at jeg som lite/middels interessert i denne rapporten ikke gidder/har lyst til og laste ned en pdf for og lese den når nettsiden er så flott ellers. Hadde vært fint med et sammendrag eller noe innhold annet en video snutter på nettsiden i hvertfall. Eller har jeg gått glipp av noe?

  Og jeg gadd ikke og teste, men håper det er et godt alternativ annet enn bare og laste ned pdfen for de som ikke har Flashplayer 9 installert…

  Svar på denne kommentaren

 2. Espen Christensen

  En liten kommentar til kommentaren jeg skrev 🙂 Ja jeg så det var et lite sammendrag, men var veldig lite også da. Kunne tenkt meg litt mer informasjon enn det uten og måtte åpne pdfen…

  Svar på denne kommentaren

 3. Spennende statistikk fra 1928

  […] Nå – 80 år senere – har vi en litt annen presentasjon av hva vi driver med. historie kringkasting statistikkDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Fin Flashpresentasjon, selv om nettstedet nok ville levd bedre på egen hånd med litt mer info, slik flere har påpekt.

  Men: Er det mulig for dere nå å bruke denne flashen som mal til raskt å lage tidslinjer med videoer, grafikk og andre godsaker i nyhetssaker? For eksempel for å gi en oversikt over første døgnene etter ulykken i Ålesund o.l.

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg synes denne rapporten er dritlekker. Det er et par ting man må vente litt vel lenge på at skal bli ferdig før man kommer til menyene, men det er gjort så pent at jeg tåler det.

  Det jeg liker spesielt godt her, er videovisningen i underartiklene. Om du går til f.eks vitenskap, så ser du de tre videoene nederst. Måten playknappen kommer opp ved mouseover er fin, synes jeg.

  Men dette blir jo bare synsing! Uansett – enig med Tord – hvor er disse menneskene som har laget dette? Hvorfor jobber ikke dere her – ved siden av meg? 😉

  Svar på denne kommentaren

 6. Francis D'Silva

  Etter å ha sett Brennpunkt-microsite gleder jeg meg til å se 2008 rapporten.
  Noen tanker (som dere kanksje har allerede vurdert)
  – Som navigator vil jeg ha valgt matrisen på siden "Kanaler", hver celle i matrisen kan vise en videosnutt, seertall osv (på sikt også "viewer ratings")
  – Cellene kan brukes som lenker til programguide

  Svar på denne kommentaren

 7. Merket for god design til NRKs interaktive årsrapport

  […] er tildelt merket for god design for vår årsrapport for 2007. Juryen sier følgende: Løsningen understreker at årsrapporter på nett kan være en spennende […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.