nrk.no

Om Twitter på NRK Østlandssendingen

Kategorier: Det sosiale nettet,NRK & Radio


NRK Østlandssendingen ville gjerne fortelle sine lyttere om Twitter. NRKbeta stilte opp, og var på lufta i dag kl. 12.15. Det ble ca. 7 minutter om Twitter, litt om Facebook og sosiale nettverk generelt.

[audio:twitter-P1-Oslo.mp3]

For ordens skyld: Jeg er ikke teknologiredaktør i NRK, men teknologirådgiver. Men redaktør for NRKbeta.no. 😉

Tilbakemeldinger fra Twitter

Jeg var interessert i å vite hva andre på Twitter mente var viktig når jeg skulle snakke om Twitter. Så i dag morges – i 10-tiden – skrev jeg følgende på Twitter:

snakke-om.png

Etter 90 minutter hadde jeg fått forslag fra en rekke av de som følger meg på Twitter (klikk på bildet for å se det større):

Twitter svar

Masse bra forslag og innspill! Og dette viser to ting:

1) At Twitters styrke er i samtalen med andre brukere. Jeg fikk inn masse bra svar, og kunne dessuten bruke det at mange svarer som et eksempel på hvordan Twitter fungerer.

2) At det er nyttig å følge mange og ha mange som følger deg. Jeg har for tiden rundt 500 followers og 13-15 av disse valgte å svare meg på mitt spørsmål om hva jeg burde si om Twitter. Det er dette Robert Scoble kaller «friend divide» – at mange venner er nyttig. (Det er forresten et litt dustete uttrykk fordi jeg er ikke venner med mere enn 20-30 av de rundt 500 som følger meg på Twitter. Og motsatt. Men jeg følger dem. I mangel av et bedre uttrykk får vi leve med «friend divide» inntil videre.)

Er du ny på Twitter, finn noen du synes melder ting du er interessert i, og følg dem. Se på hvem de følger igjen, og du vil høyst sannsynlig finne flere i samme gate.

Du kan følge NRKbeta på Twitter, undertegnede eller se hva våre lesere «kvitrer» om!

21 kommentarer

 1. Øyvind..nå hører ikke jeg så mye på radio (det burde jeg kanskje gjøre noe med), men hvorfor har dere «muse-stemme» på lyd klippet? Er det sendt slik? Er det for å spare tid? Plass? Er det no galt med maskinen min..?

  Jeg bare lurer.. 😀

  Svar på denne kommentaren

 2. Det er isåfall NRK som har verdens dårligste maskin… Jaja, får se det positive i det..bruker halvparten så mye tid på å høre klippene og jeg får med meg alt 😉 også er det litt komisk…

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  @Dan:
  Ting går litt i bølger. Vi skal sørge for at ikke NRKbeta kan kalles NRKtwitter om kort tid.

  Vi har mye spennende å melde, så du får hoppe over twitter-maset nå og henge med videre.

  Det skjer mye for tiden, så du kommer ikke til å bli skuffet om du følger med fremover. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Når dere ‘følger’ flere hundre mennesker, og enkelte ser jeg ‘følger’ flere tusen, hvordan i alle dager siler man ut viktig info da?

  John – fersk (og litt tvilende) Twitter

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  @john: Det fungerer på omtrent samme måte som børstickere – de stripene med aksjekurser som scroller forbi nede på CNBC og tilsvarende kanaler. Når det kommer en aksje du er interessert i, så får du det med deg. Og alt det andre sklir bare forbi.

  Nå tror jeg ikke de fleste sitter og følger med på Twitter annet enn enkelte perioder på døgnet. Eller sjekker om man har fått noe «replies» i ny og ne.

  En annen avansert mulighet er å ta en RSS-feed med alle de følger inn i en RSS-leser, og så sette opp smarte søk som leter opp emner du er interessert i.

  Svar på denne kommentaren

 6. Nina Nordbø (NRK)

  Etter å ha lest 13 kommentarer (mens jeg hører på intervjuet hvor Østlandssendingen spør Øyvind om ikke folk snart blir lei av alle disse nettsamfunnene) tenker jeg at det er superbra å følge oppegående innspill om bølger i den norske nettverden.

  Dan og Øystein, kan dere ikke bare hoppe over ting dere ikke er interessert i da? Sist gang jeg leste Wired, hoppet jeg faktisk over flere artikler.

  Kanskje bra også da, at nrkbeta har flere altetende followers (ooops!)

  Svar på denne kommentaren

 7. Selvsagt kan man hoppe over sider man ikke vil lese, men om NRKBetas ønske er å holde på og å få nye lesere så er vel veien å høre hva leserne har å si. Og det tror jeg de også gjør 😉

  Svar på denne kommentaren

 8. Morten Skogly (NRK)

  Off topic dette, men siden det er tatt opp i kommentarene over:

  Ville bare kommentere musepipestemmene, det er en gammel og kjent begrensning i flash når man forsøker å spille av mp3 som ikke er i 22.5khz eller 44.1khz. NRK har av en eller annen grunn valgt å legge ut alle sine podcaster i 32khz tror deg det er, og det gjør at man ikke kan embedde dem i flash.
  Jeg mener at dette problemet er løst med de nyeste versjonene av flash som har støtte for hardwareakselerasjon (håper jeg skrev det riktig) men har ikke testet det i praksis.

  Jeg fikk forresten endret hz-en på podcastene til NRK for noen år siden, nettopp for å unngå pipestemmeproblematikken og for å kunne ha en pen avspiller på nett som leste rss osv, og det funka glitrende ei mange måneder helt til en eller annen luring bestemte seg for at 32khz var mye bedre, og dermed var smurfestemmene tilbake 🙂

  Forøvrig : NRK flytter nå podcastene sine over på nye servere og har også bestemt at podcastene ikke lenger skal slettes (ENDELIG!), så nå er kanskje tiden inne for å levere mp3 som er i 44.1khz mens man er i gang med å endre.

  Svar på denne kommentaren

 9. @Morten
  Jippi! At dere har slettet podcast tidligere har irritert livet av meg. Endelig kan jeg finne tilbake til program og høre program jeg ikke har fått lastet ned. Trur jeg snart må begynne å betale tv lisens selv om jeg ikke har tv.

  Svar på denne kommentaren

 10. Morten Skogly (NRK)

  @Paul Du har rett Paul, jeg var litt for kjapp på avtrekkern der ja, og fantastisk at mp3ene er i 44.1kHz!

  Den filen som ligger her er da heller ikke fra podcasten, men er publisert rett på NRKbeta.no, nrkbeta.no/audio/twitter-P1-Oslo.mp3

  Men den ER i 32000 hz, så dersom den og seinere mp3-er skal kunne nytes uten smurfefilter, så må den altså legges ut i 44100 hz. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 11. Artikkel – “Gratis nett-tv overalt”

  […] Vi pleier å være nøye med å republisere det medlemmene av NRKbeta-redaksjonen uttaler til øvrig presse. Enten det er radioprogrammer, intervju i aviser eller noen tvinger oss opp tidlig. Denne gangen blir det enkelt. En link til Dagens IT. De snakket med undertegnede om hvordan den tradisjonelle mediebransjen nå begynner å komme på banen på dette nymotens internettet. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.