nrk.no

Sampling tv?

Kategorier: Moro,NRK & Video


Jeg sendte en venn av meg linken til første av fire episoder av P3tv spesial. I svaret skrev han blant annet «Er det noe vi kan kalle sampling tv?». Det synes jeg var et passende uttrykk for programmet. Det er mange perler i NRKs arkiver. For NRKbetas lesere vil jeg spesielt anbefale «datastart» som starter på 13:00 – tidligere sendt på alvor!

(Alternativt klikke deg til P3 og se videoen der)

Og du kan likegodt lære deg uttrykkene «skjermflau» (09:30) og «coming up» (06:07) med en gang…

13 kommentarer

  1. Øyvind Solstad (NRK)

    Hahahahah. Det skjedde med meg også, iacob. 😀 Men det var jo hensikten: Skjermflau! Du må ha en stor pute med deg, og gjemme hele hodet og ørene inni den når Ari begynner å snakke.

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Det var det med rettighetene igjen, Håvard. Så lenge det er musikk på ting, så er vi låst på armer og bein. Vi må rett og slett begynne å lage programmer med musikk som ikke er registrert hos de store rettighetsorganisasjonene slik at vi kan få delt de ut til dere. Slik vi gjorde med Lars Monsen.

    Svar på denne kommentaren

  3. Nina Nordbø (NRK)

    @Håvard: Vi kommer til å følge opp P3tv Spesial på nett utover våren, psychokjendisspalten Coming Up kommer til å fortsette ukentlig.

    Og vi kommer til å gjøre alt som står i vår makt for å få til bittorrent og nedlasting! Følg med på nrk.no/p3

    Svar på denne kommentaren

  4. Øyvind Solstad (NRK)

    @Håvard: Nettopp, det er ikke så lett. Og det er en interessant problemstilling som jeg tror vi skal ta opp som egen sak: I hvilken grad skal man ta vare på alle spor/lag av musikk og video for ettertiden?

    De fleste skjønner verdien av at plateselskap tar vare på de origiale flerspors-opptakene av artistene sine. Slik at de kan remikses og lekes med senere.

    Hva med video? Tv-programmer? Skal vi ta vare på alle videosporene og lydsporene for ettertiden for enkelte ting?

    Jeg mener ja, men for å ikke spore helt av denne debatten, så lager jeg egen artikkel om dette.

    Svar på denne kommentaren

  5. @Solstad
    Naa er det vel slik at lagringskostnaded stuper, saa etterhvert vil det jo ikke vaere noen grunn til IKKE aa ta vare paa alt.

    Og, alle problemene dere har med rettigheter paa gamle ting viser vel hvordan lover og regler ikke er i samsvar med hvordan verden burde vaere. Alle taper paa at gamle klipp ikke kan gjoeres tilgjenglige. Spesielt rettighetshaverne som gaar glipp av ny omsetning av gammelt arbeid. Men det er vel en annen diskusjon.

    Svar på denne kommentaren

  6. Tore Sinding Bekkedal

    Huff. Så fantastisk mye det er i NRKs arkiver. Det hadde vært fantastisk å kunne se *hele* disse filmene, og ikke bare små glimt av dem!

    Spesielt Datastart og hun fantastiske sangerinnen!

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.