nrk.no

Åpne eller dø

Kategori: NRKbeta


13. mars holdt jeg et foredrag på Eniros frokostseminar på Colosseum. Der snakket jeg mye om NRKbeta og hvordan vi har valgt å benytte eksterne tjenester som Facebook, Flickr og Twitter for å dele innhold, skape trafikk og bygge opp et community rundt NRKbeta.

Mine presentasjoner er alltid kjemisk frie for bulletpoints, store diagrammer og mye tekst, så de egner seg egentlig dårlig frittstående. Likevel er det jo naturlig å publisere presentasjonen her siden den handler om NRKbeta. Jeg har lagt til en god del mer tekst og masse linker for å gi den litt mening som en frittstående presentasjon også. Dere får se om det er mulig å få noe ut av den.

Fremføringen tok nøyaktig 45 minutter og jeg må rett og slett få bøye meg i støvet når det gjelder min etter hvert velbrukte og trofaste venn MacBook Pro. Den oppførte seg som vanlig feilfritt. Mens enkelte andre på samme seminar slet litt med sine maskiner…

En gang får jeg sikkert tid til å bruke SlideShare sin funksjon for å legge på tale til presentasjonen. På det nåværende tidspunkt får dere nøye dere med slides, litt tekst og linker til relevante artikler. Klikker dere gjennom til SlideShare kan dere se presentasjonen i fullskjerm og eventuelt laste ned selve filen.

23 kommentarer

 1. It looks like a great presentation, instead of a presentation following the conventional Power Point «wisdom.»

  As for the content, I’m really glad for the direction NRKbeta has taken. It takes some guts, but in the end it’s only common sense!

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Hehe. Takk. Har brukt den analogien i mange sammenhenger. Og lånt den ut til mange andre. Den fungerer i alle land jeg har testet den og er langt bedre i presentasjonsform enn som slides her på nettet.

  Når jeg presenterer den kan jeg bygge opp veldig tydelig og bruke dramaturgien i det faktum at det første bildet er manipulert.

  Alle bildene i den serien er tatt i Birkelunden i Oslo.

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Da kan jeg slå fast at om ikke annet så fungerer presentasjonen som en motivasjon i forhold til at jeg kan ha noe interessant å stille opp med på scenen…

  Både Solstad, Arnesen og Solheim som skriver mye her på NRKbeta holder også mye foredrag. Dere skal ikke se bort fra at NRKbetas lesere kommer til å bli invitert til et eller annet arrangement der opptil flere av oss kommer til å presentere. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Hmm en til som poster som «Trond» her?
  Kan ikke ha noe av det vel.
  Det blir det rot av.
  Eller postet jeg en gang til i søvne i dag tidlig?
  Hehe.
  Jeg får bytte til TrondW jeg da.

  Det var jeg som postet «HAHA bilde nr 89 og 90 var helt genialt» foresten.
  Og et par andre poster de siste ukene.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  En anelse offtopic: Når vi kommer med nytt design så vil vi sannsynligvis gi dere muligheten til å registrere dere slik at dere får profiler her på NRKbeta. Med bilde og link og alt det der. Da slipper vi mange med samme navn.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg støtter også oppropet for filming av presentasjoner! 🙂

  @Øyvind Solstad: Hvorfor registrering? Jeg tror jeg snakker på vegne av hele nettet når jeg sier at vi er drittleie av å registrere oss over alt! 🙂 WP 2.5, som kommer veldig snart, vil ha innebygd støtte for Gravatarer (og det finnes også utvidelser for å gi støttet for det til WP 2.3.3 og tidligere, selvsagt). Burde ikke det holde? Og så støtte for OpenID hadde vært fint.

  Svar på denne kommentaren

 7. Oi, jeg hoppet visst elegant over kommentaren til Magnus Holm før jeg skrev min egen.. Så jeg snakket tydligvis ikke på vegne av hele nettet, da.. Men hvorfor syns du det er bedre med registrering enn Gravatarer, Magnus?

  Svar på denne kommentaren

 8. Eirik Solheim (NRK)

  Registrering blir selvfølgelig en 100% frivillig greie. Og vi skjønner at folk ikke syntes det å registrere seg rundt på nettet er en veldig kul hobby.

  Men saken er den at vi setter veldig pris på våre faste lesere og med en enkel registreringsfunksjon ville det bli enklere for oss å kommunisere med dere direkte.

  Vi kan jo basere oss på at våre faste lesere er de som er fans på Facebook eller følger oss på Twitter, men det blir feil å basere seg på at du må registrere seg på et eller annet amerikansk sted for å bli med i gjengen…

  Hvem vet? Kanskje vi en gang har lyst til å sende ut spesielle invitasjoner eller annet spennende til de som er faste lesere? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 9. Aha.. Vel, da skjønner jeg litt bedre.. 🙂

  Vel, så lenge dere støtter OpenID for registrering (ikke verre enn å installere pluginen linket til over), så lover jeg å ikke klage! 😉

  Svar på denne kommentaren

 10. Øyvind Solstad (NRK)

  @børge: Ja selvfølgelig blir det frivillig å registrere deg. Alt annet ville vært helt merkelig. Og ja, vi kommer til å støtte bilder fra Gravatar. Det er forøvrig allerede etablert på Lydverkets nettsider:

  nrk.no/lydverket

  Så det er bare å lage seg en konto på gravatar.com, legge inn alle e-postadressene du bruker og legge inn bilde(r).

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.