nrk.no

Alle South Park-episodene på nett

Kategorier: Moro,Nettjenester,Spill & Video


Da er det bare glemme å få gjort noe fornuftig resten av mars: Alle episodene av South Park ligger nå på nett, på southparkstudios.com.

Southpark

Samtlige epsioder av South Park finner du i sin helhet på nett.

Her er et glitrende eksempel på folk som skjønner hvordan nettet fungerer. Om du selv er den beste kilden for materiale som folk allikevel finner gratis andre steder, så kommer folk til deg i stedet for til piratene. Det nye nettstedet vil skape masse omtale, vil bli linket til i herfra til månen, og de vil tjene masse penger på annonsene sine. Bra tenkt, og alle vinner.

Oppdatering

Enkelte klipp kan også puttes på eget nettsted – slik som det legendariske «I’m Barbra Streisand!! So…?»-klippet fra sesong 1:

01:26 uti for å være nøyaktig.

Og den hysteriske episoden hvor de spiller World of Warcraft – og for en gangs skyld er det ikke bare Kenny som blir drept (selv om han dør først!):

Neste gang noen disser online spilling – pugg svaret fra 00:45 og utover…

17 kommentarer

 1. Dog det er flott at de publiserer alle episodene på nett, så hadde det vært en mye bedre løsning å gjort de tilgjengelig i et format hvor man kunne lastet de ned og sett de offline.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  De vil vel gjerne fortsatt selge DVDene. Men enig: de kunne tilbudt abonnement eller en pakkepris for alle episodene som nedlasting. 1 000 kr for alt sammen, vannmerket eller noe?

  Svar på denne kommentaren

 3. Det er nå jeg blir så fryktelig forvirret. Vi trenger ikke engang en amerikansk adresse for å se de – hva med lisens-avtalene da? Tar jeg helt feil eller har det ikke vært den største unnskyldningen for å ikke legge alt ut på nett at det er lisens-avtaler involvert som er kontrollert av hvilket land du befinner deg i. Hvorfor kan de overkjøre det?

  Svar på denne kommentaren

 4. Mats André Kristiansen

  Man kan kun se klipp av episodene pr. dags dato, men fra 9. april blir det lagt ut fulle episoder – hvertfall slik jeg kan forstå det. Knallfett er det uansett!

  Due to pre-existing Contractual Obligations, we cannot stream this episode until
  04.09.08

  Svar på denne kommentaren

 5. @Mats: Jeg kan se den nye(den med Britney Spears), sitter på nextgentel ip. Leste på digg før i dag at det var en del fra Australia som ikke fikk tilgang, men at det skulle komme snart. Så det jobber vel med rettigheter.

  Svar på denne kommentaren

 6. Øyvind Solstad (NRK)

  @Linn: Det er opp til de som lager serien å avgjøre dette. Jeg kan tenke meg at kontraktene som alle som kjøper South Park for tv (inkludert NRK), sier at vi kan sende South Park på tv og det er det.

  Da står de fritt til å distribuere South Park på nett selv. Det er klart at om de hadde lagt ut hene episoder i full kvalitet så hadde det gjort det å kjøpe tv-rettigheter til en mye mindre interessant ting.

  Men så lenge de ikke legger det ut i full kvalitet, så vil vel folk fortsatt se det på DVD og tv, tror du ikke? Det er grenser for hvor gøy det er å se på ting i en browser.

  Så spørs det hva fremtiden bringer. Tenk om de tjener mere på reklame på nettsiden enn av å selge South Park til stasjoner som NRK? Hva da? Kanskje de ikke da trenger å selge til tv lengre? Men kan vise episodene på nett i lav kvalitet som her på den nye nett-tjenesten deres. Og så i tillegg tilby full kvalitet – kanskje til og med nedlasting – til de som vi betale.

  Når det skjer… Hva skal vi med kanaler som sender serier da? Som ikke produserer eget materiale men bare videresender andres?

  Svar på denne kommentaren

 7. Eirik Knutsen

  Fant aldri ut hvordan en kunne se episodene i fullskjerm. Klippene gikk greit, men ikke de fulle episodene. Ga kjapt opp og lastet ned det jeg ville se via andre kanaler istedet.

  Idéen var riktignok god den…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.