nrk.no

Robotene kommer – og de sklir ikke på isen

Kategorier: Forskning, Gadgets & Video


I alle år har vi hørt at robotene kommer. At de snart blir smartere enn oss, og tar over verden. Haha! De har vært noen klumpete blikkbokser som i beste fall kunne kjøre på en prikkfri parkett bort for å hente en øl til deg (hvis den sto på riktig sted). Så da jeg så denne i går gikk det opp for meg at den tiden er over:

(Originalen finner du på YouTube)

Roboten er utviklet av firmaet Boston Dynamics – som kaller seg «The leader in Lifelike Human Simulations».

Denne roboten tåler knallharde taklinger, den sklir ikke på isen og den rusler lett avgårde på rullesteiner. Vi har bestilt en til lisensavdelingen vår, så om du ikke betaler kommer den hjem og fillerister deg (not).

Har du noen tanker om hva vi skal bruke disse etterhvert temmelig avanserte vesenene til?

10 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Hahaha, ja den der kan du til og med sende ned i butikken. Sikkert lurt å ringe ned og fortelle at noe som ser ut som forvokst krysning av husflue og en hest er på vei.

  Svar på denne kommentaren

 2. Bjørn Unnersaker

  Hørtes mest ut som en veps. Få ull på dem, lær dem å spise gress og la bøndene få kjøpe dem til kraftig subsidiert pris. Dette er kulturlandskapets redning. Og de er jo samtidig mye morsommere enn både kuer og sauer. Kuvelting er ut, robotvelting er det neste store. Garantert.

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Bra ide, Bjørn. Kulturlandskapet gror igjen som du sier. Og all krattskogen fører til blant annet mere flått – den kjekke lille saken.

  Vi bør straks sette ut tusenvis av solcelledrevne roboter som gnafser ned krattskogen i GPS-definerte områder, og som promper ut sponplater til fri avhenting av allmenheten. Hvor er næringsministeren?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.