nrk.no

En prat om HD-DVD og BluRay på Frokost-TV

Kategorier: Uten kategori & Video


For noen uker siden var jeg på Frokost-TV for å forklare folk hva denne formatkrigen mellom HD-DVD og BluRay egentlig gikk ut på. Praten byr nok ikke på så mye ny informasjon for de fleste av NRKbeta sine lesere, men jeg valgte å poste videoen her likevel. Til glede for de som vil ha en veldig rask og enkel oppdatering angående hva HD-DVD, BluRay og denne formatkrigen er for noe. Og så er det på sin plass å nevne at da intervjuet ble gjort var ikke krigen helt over. HD-DVD lå i respirator. I ukene etterpå har HD-DVD så lagt seg helt ned for å dø. Forøvrig var NRKbeta også innom dette temaet under CES2008: Blu-Ray vs. HD-DVD.

For de som ikke finner innholdet spesielt spennende har jeg valgt å teste viddler.com for denne filen. Så kan dere jo se hva dere syntes om den tjenesten. Dere skal i teorien kunne få laste ned originalfilen og også kommentere inne i selve videoen.

Se videoen på NRKbeta videoDirektelink til denne videoen

Dessuten er det mulig å linke direkte til steder i videoen:
Link til begynnelse
Link til enquet
Link til intervju med Eirik Solheim

Og om ikke det var nok la jeg den likegodt på Blip.tv også. Den tjenesten skal visstnok være flink til å generere RSS-feeds for videoene og la folk laste dem ned også.

Tidligere om viddler på NRKbeta: Viddler – video med plass for tags og kommentarer

9 kommentarer

 1. BluRay vs. HD-DVD « gunstad.com

  […] mars 3, 2008 av cgunstad I min fascinasjon for alt det nye NRKbeta står for og gjør, kommer jeg her like godt med en tilnærmet repost av en artikkel på nrkbeta.no. Det er snakk om den store formatkrigen mellom BluRay og HD-DVD og hva som virkelig er “best”, det vil si gir den beste bildet på den flunkende nye HD-klare flatskjermen i stua di. NRK Frokost-TV hadde for kort siden et innslag om akkurat dette og hva den enkelte mann i gata forstår av det digitale “teknobabbelet” rundt dette. Se videoklipp under (Viddler). […]

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg kan også nevne at denne fungerer helt fint i konqueror med flash-player, til motsetning fra den videoen dere la ut for å teste «video inni artikkel» for en liten tid tilbake…

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Den er mer kompatibel fordi de bruker en eldre versjon av flash. I vår test var vi skikkelig bleeding edge og brukte MPEG4 H.264. Da må du ha absolutt siste versjon av Flash-playeren.

  Svar på denne kommentaren

 4. Ronny-André Bendiksen

  Viddler er en god avspiller som gir mer interaktivitet på videoen på tvers av nettsider. Desverre støtter den ikke norske tegn, og det irriterer meg grenseløst!

  Svar på denne kommentaren

 5. Arnfinn Christensen

  Kanskje det er nordmannens typiske omsorg for «the outcast» som slår til, men jeg kan ikke fri meg fra å håpe i mitt stille skinn at HD-DVD får en renessanse som utavhengige produsenters favorittmedium. Så vidt jeg har skjønt er den enklere å produsere og uten region-koding. Altså mer i ånden til «Wiki»-folk, mens Blu-Ray er for «the corporate guys». Eller tar jeg feil??

  Svar på denne kommentaren

 6. @Arnfinn: Blir vanskelig for et format å overleve når det ikke vil bli produsert spillere lenger. Og det at Blue-Ray betyr jo ikke at man må bruke det. Så mindre produsenter vil kunne nøye seg med en versjon for hele verdensmarkedet. Men uansett er Blu-Ray et forbigående format. Muligens den siste fysiske utgaven av film distribusjon. Men kommer nok til å leve i mange mange år. Lenger enn mange forestiller seg. Internett begynner å ligne på noe, men har langt igjen.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.