nrk.no

Ny podkast-side på nrk.no

Kategorier: Musikk og lyd,Nettjenester,NRK & Video


Podkast nrk.no

Podkast-siden på nrk.no har SÅRT trengt en oppdatering, og nå er en ny og bedre versjon ute. Med direktelinker til iTunes abonnering for alle podkaster, knapp til RSS-feeden (hvis du ikke bruker iTunes) – og link til hvert programs hjemmeside.

Som med alt annet vi har på nettet: Ingenting er hugget i stein. Vi vil med andre ord ha tilbakemeldinger på hva dere synes, slik at det kan bli bedre!

Husk at du også kan bruke Miro som podkast-program. Miro er det programmet vi anbefaler til nedlasting av torrent-filer, slik som Lars Monsens «Nordkalotten 365».

80 kommentarer

 1. Flott! Definitivt på tide med en opprydding.

  Et kjapt spørsmål om NRKs podkast-tilbud. I fjor på denne tiden ble det sagt at NRK var i diskusjoner med IFPI om rettigheter til å inkludere musikk i podkaster. Kom dette noen vei? Er det fortsatt aktivitet på dette feltet?

  Svar på denne kommentaren

 2. Dette ser lovende ut – ryddig og pent!

  Selv om det står nevnt flere abonnementsmuligheter enn iTunes i «Slik gjør du»-artikkelen, hadde det vært mer brukervennlig om det også i selve podcastlista vektlegges ytterligere at det ikke bare er iTunes du kan bruke for å abonnere. Ordet «RSS» gir sannsynligvis liten mening for dem som ikke er fortrolig med begrepet.

  Apropos artikkelen Podkasting – slik gjør du, her har det tydeligvis skjedd en liten forglemmelse under pkt. 2. «Finn ditt program». Her står det LEGG INN LENKE. Et tips som for øvrig passer under pkt. 1 er også å nevne nettbaserte RSS-lesere som Bloglines, Netvibes o.l. Disse fungerer godt til podcastabonnement og kan også spille av podcasten direkte.

  Svar på denne kommentaren

 3. Veldig mye bedre!

  Men kan dere ikke gjøre RSS-lenkene klikkbare som standard lenker slik at de blir enklere å kopiere ut?

  Og hvorfor bruker dere ikke bare itpc-lenker for iTunes-feedene? Dere har sikkert en grunn, men da kunne vi som ikke bruker iTunes også hatt en enkel enklikksløsning ved å mappe itpc: til f.eks. rhythmbox.

  Svar på denne kommentaren

 4. Har dere vurdert å bruke RSS for tv-programmer også, slik at tv-programmene kan komme inn i itunes? Hadde vært fint for mitt mac-baserte mediesenter om det hadde skjedd, for da hadde jeg hatt alt via itunes.

  Svar på denne kommentaren

 5. Og takk for lenken til phobos vs itpc. Har tilgang til mac-er, men bruker helst linux så jeg er ikke så veldig bevandret i akkurat itunes. Etter å ha lest spec-en går jeg ut fra at dere bruker phobos for å få ranking på itunes store.

  Svar på denne kommentaren

 6. Ved å unhide «Urørt anbefaler»-RSS-en flyttes alle iTunes- og RSS-ikonene til høyre, (under et layer?) som gjør dem utilgjengelige.
  Skyldes sikkert den suspekt utseende URL-en til RSS-feeden.

  Firefox 2.0.0.11/1280×1024/Ubuntu 7.10.

  Svar på denne kommentaren

 7. andreas:
  ja, jeg er klar over dette programmet. men savner litt sånn som BBC, at man kan browse alle programmene og så laste ned. med mobilecast, må man vel strengt tatt skrive inn url selv, om jeg ikke tar feil.

  P

  Svar på denne kommentaren

 8. Mikal K:
  Ja, urørt anbefaler-lenken er nok feil, men uansett: det ser ut som det blir problemer ved lange lenker. Det samme skjer hvis du har stor skriftstørrelse. Åpner du opp en av RSS-«boksene» og trykker Ctrl-pluss noen ganger, er du ille ute.

  Svar på denne kommentaren

 9. Martin Berglund

  @ Mikal K: Send meg gjerne et skjermbilde som referanse til problemet (martin krøllalfa nrkbeta.no)

  @ Kurt: Problemet du belyser ved økt tekststørrelse er såpass stort at det ikke er så enkelt å fikse på kort sikt, men vi ønsker selvfølgelig at NRK sine sider skal være best mulig.

  Tidligere denne vinteren spurte vi hvordan vi kan lage bedre nyheter, og slike problemstillinger som du belyser i din kommentar vil vi gjerne ha (i den posten).

  Svar på denne kommentaren

 10. Som jeg nevnte i post om åpne APIer (og som en annen samstemte i), bør det være en enkelt knapp (pil nedover?) på hver linje som rett og slett er en direktelink til siste mp3 fil. Og når man får teksten som popper ned, kan det jo også være linker til de siste par programmene, i tillegg til lenke til hjemmesida?

  I tillegg liker jeg ikke at NRK direkte promoterer iTunes på den måten, bedre med løsninger som fungerer utmerket på alle systemer – har ingen problemer med å høre på vanlige podcaster gjennom iTunes, hva er fordelen med en spesifikk iTunes link? Annet enn at dere muligens vil ha høyere rank på iTunes butikken, og det kan jeg jo forstå.

  Ellers – flott at dere jobber med grensesnitt å gjør det enklere å bruke.

  Svar på denne kommentaren

 11. Øyvind Solstad (NRK)

  @Stian: Grunnen til at vi inkluderer iTunes-linker er at en svært stor del av våre brukere har nettopp iTunes. Dette ville være aldeles tullete av oss å ikke inkludere en direkte iTunes-link når det er den enkleste måten for flesteparten av brukerne våre å abonnere på en podkast fra NRK.

  Dessuten har vi satt RSS-linken rett ved siden av, så alle de som ikke bruker iTunes, kan enkelt finne linken de skal lime inn – i f. eks. Miro eller andre programmer som håndterer podkaster.

  Svar på denne kommentaren

 12. @Martin: Har sendt deg to bilder som viser problemet med knapper som forsvinner ved lang rss-url.

  @Øyvind vs Stian: Dette er to forskjellige måter å tenke på. Bruk av åpne standarder vs markedsdominans. Jeg reagerer også på den ubeskjedne apple-reklamen, selv om jeg forstår hvorfor den er der.

  Svar på denne kommentaren

 13. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg er fortsatt uenig med deg, Kurt. Vi beviser med f. eks. Lars Monsen på BitTorrent at vi ønsker å få vårt innhold ut til folk, uten begrensninger.

  Og vi har et ansvar gor å gjøre ting så enkelt som mulig. Når iTunes er den enkleste måten for flesteparten av våre brukere å abonnere på podkaster, så mener jeg at vi ville være direkte dumme om vi ikke hadde med en link slik at folk kunne abonnere direkte.

  Men – det skal komme bedre info om alternativene. Som dere kanskje har forstått utfra kommentarene over så ble siden lagt ut før den var helt ferdig pga. en liten misforståelse.

  Mange tror at de ikke kan bruke podkast-tilbudet vårt fordi de ikke har iPod, og det skal vi være flinke til å informere om.

  Svar på denne kommentaren

 14. Martin Berglund

  @ Kurt og Mikal K: Takk for kommentarer og mail om problemet med RSS-lenken til «Urørt anbefaler». Vi har sett hva som er galt, og skal fikse problemet 🙂

  Fortsett med tilbakemeldinger, dette er helt topp!

  Svar på denne kommentaren

 15. Men når vil NRK legge ut podcastene i stereo?

  Selv om musikken er klippet bort er det mye stereoinformasjon i mange programmer. Til og med radiodokumentarene er lagt ut i mono og 96kHz. Det er alt for dårlig syns jeg. Særlig når jeg (som sannsynligvis svært mange andre) hører på podcast med øreplugger på iPoden.

  Jeg vet at 20 spørsmål er i stereo, men hvorfor ikke gjøre det med mange fler program? Ta f.eks Radioresepsjonen. De har mange jingler og underlagsmusikk og atmosfærelyder i sketsjene sine. Det er litt trist å høre det bare i mono når opplevelsen kunne vært bedre i stereo.

  Svar på denne kommentaren

 16. Henning Nyborg

  Ja den nye podkast-siden er blitt fin! Jeg er stor fan av NRK’s podkaster og har vært det lenge. Imidlertid så er det en ting som irriterer med og det er at dere er veldig raske med å fjærne dem igjen. F.eks. går det serier som Livet med Elisabeth….. som man kaskje samler på og da er det synd om man misser en episode den korte tiden den ligger tilgjengelig. Kan ikke skjønne annet enn at NRK burde ha lagringsplass nok til å ha podkastene tilgjengelig mye lengre. Helst tilnærmet evig! Noe av vitsen med podkast er jo at man selv kan bestemme når man vil høre et program og den muligheten blir jo stærkt svekket når det bare er tilgjengelig ca. 1 uke.

  Svar på denne kommentaren

 17. Tord E. Nedrelid

  Jeg har et innholdsspørsmål og er dermed litt på siden av den tekniske debatten her. Men likevel: Hva med å få min tidligere kollega Øyvind Arntsens program Museum ut som podcast. Skulle egne seg brillefint. God og verbal lytteradio med tidløst innhold. Har savnet den på ipoden.

  Svar på denne kommentaren

 18. Den nye siden ser bra ut. Skulle ikke så mye til.

  Når det gjelder podcastene i seg selv har jeg to kommentarer.
  1) Hvorfor deles enkelte programmer opp i biter? F.eks Radioresepsjonen blir delt opp i flere sketsjer.
  2) Hvorfor fjernes filene såpass fort? Diskplass issues?

  Antar det ikke er noe dere i NRKBeta kan svare for. Men dere kan sikkert bringe sakene videre.

  Svar på denne kommentaren

 19. @Tor
  Radioresepsjonen blir ikke delt opp nå lengre. Trur det er over et år siden de drev med det.
  Når det gjelder punkt2 så må jeg si at jeg lurer på det samme. Har stilt spørsmål om det tidligere trur jeg uten å få svar. I tillegg er serveren som podcastene ligger på ufattelig ustabil(blitt litt bedre i det siste). Kan ikke forstå at det skal vær så vanskelig å drifte en server så bare(?) har statisk innhold.

  Svar på denne kommentaren

 20. Teknobabbel: IT-Avisen serverer vrøvl om NRK

  […] NRK var tidlig ute med å tilby en del av sine radioprogrammer som podcasts. Gratis og i et format som fungerer fint i iTunes. Et tilbud som vi nylig gjorde tydeligere og som vi kontinuerlig jobber med å forbedre. I tillegg til radioprogrammer har vi også en del TV-programmer tilgjengelig som videopodcasts. De fungerer også fint i iTunes. På grunn av rettighetsavklaringer er tilbudet på det nåværende tidspunkt ganske begrenset i forhold til vår totale produksjon, men her ser det ut som det kommer en del avklaringer i nær fremtid. […]

  Svar på denne kommentaren

 21. Tor Håkon Haugen

  ruuuty:
  Der ble jeg avslørt gitt. Brukte radioresepsjonen som et eksempel, men må medgi at det er en stund siden jeg abonnerte på den podcasten.
  Godt noen følger med og korrigerer meg.

  Svar på denne kommentaren

 22. Miro som podcast klient & kodingsfeil i podcaster

  To ting som begge er problematiske når man ønsker å laste ned podcast for å synkronisere dem mot en mobiltelefon og høre dem der (noe jeg har gjort noen år):

  1) Kodingsfeil i enkelte strømmer. Verdt å vite hadde dette tidligere, men rettet feilen, men den er fremdeles tilstede for Radiodokumentaren. Spiller fint under WMP og sikkert også iTunes, men ikke på min mobil 🙁

  2) Miro virker som en raskere nedlastingsklient enn HappFish som jeg bruker til nå, men er for det første organisert mot video, og det er ikke konfigurerbart HVOR (hvilken mappe) en filene fra en strøm skal legges i. Lydfiler blir liggende under videomapen, og mappenavnene blir for lange for OSet på min mobiltelefon. Så jeg er fremdeles en happy fish!

  Svar på denne kommentaren

 23. Jeg savner også programmer i feedene. For eksempel mangler Språkteigen og 20 spørsmål fra forrige uke. Og av og til er kåseriet i Herreavdelingen utelatt.

  Søndagsturen blir ikke den samme uten.

  Svar på denne kommentaren

 24. Tor Hogne Paulsen

  Hei!

  Jeg har støtt på et lite problem… Kjører Mac OS X (Leopard) samt Opera (9.26).

  Idet jeg trykker på Itunes linken åpnes den relaterte podcastsiden i iTunes (som er sympatisk), men i samme operasjon drepes browservinduet i Opera (ikke fult så sympatisk)…

  Forøvrig strålende oppdatering 🙂

  TH

  Svar på denne kommentaren

 25. tom lorentzen

  Hei, bor i utlandet å bruker video podcast dagelig for å se på dagsrevyen. Men, linken i ITunes har nå sluttet å virke. Får nå beskjeden «There are no playable episode for NRK-Dagsrevyen».

  Svar på denne kommentaren

 26. Frode Svindseth

  Eg har lagd inn fleire av video-podcastane i Miro (submit-channel), men feedane er ustabile, og ofte ikkje oppdaterte. Nokre gonger kjem det også heilt feil program ut, som er tilfelle med Urix i kveld.
  Spm. Når vil dei tekniske problema bli retta?

  Svar på denne kommentaren

 27. Øyvind Solstad (NRK)

  @Frode: Det er bare å beklage. Vi har endel problemer med dette, og håper å kunne ordne både det og andre ting i en oppgradering om ikke lenge.

  Fortsett å melde fra her! Da blir problemene synlige og vi kan gjøre noe med dem.

  Svar på denne kommentaren

 28. Jeg har trøbbel med at feeden til Kurer er tom. Infoen om kanalen kommer opp, men ikke noen episoder. Har prøvd med tre forskjellige programmer (Rhythmbox, Exaile, Podcastready sin myPodder).

  Svar på denne kommentaren

 29. John O Paulsen

  Mister i blandt programmer, men ikke alltid min feil. Slik som nå fikk jeg ikke ned Ukeslutt 17/5 og Søndagsavisa 18/5! Er det mulig å få tilgang til filene som jeg ikke fikk lastet ned, men som er passert historisk, spesielt nevnte filer ovenfor! Disse er vel lagret i NRK. Synes podcastopplegger er et flott initiativ og som gjør det mulig å holde seg oppdattert selv om jeg er på reis, men savner muligheten til å ta inn etterslep!

  Svar på denne kommentaren

 30. Ola Stålberg

  Hei! Eg sliter med å få lasta ned podkastene fra Radioresepsjonen i iTunes. Alt fungere som det skal til den skal begynne å laste ned. Eg får feilmeldinga » stoppet (err = -3259) » og meldinga :» Det oppsto et problem under nedlasting av > Nettverksforbindelsen ble tidsavbrutt.»
  Eg har trådlaust internett, men så sant eg veit har eg ingen problemer med nettverksforbindelsen. Kan noen hjelpe meg?

  Svar på denne kommentaren

 31. Simen Sandberg

  Når begynte datamaskiner å ta sommerferie?

  Litt dumt at programvertene fremdeles reklamerer for podkast-tilbudet når det er så store problemer som nå om dagen…

  @cbjoerke:
  Jeg bruker mimms (savannah.nongnu.org/projects/mimms/) for å laste ned Hallo i Uken manuelt. Adressen er av formatet «mms://straumod.nrk.no/rod/p2/p2h_080621_15.wma», hvor 080621 er datoen (21. juni). Bare trist de har tatt sommerferie. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 32. Får ofte «server full» og «timed out» på retrieving updates. Dette gjelder for alle podcastene jeg abbonerer på NRK(ca 6 stk). Bruker siste versjon av Winamp som fungere godt på andre podcaster. Problemet har vært spesielt ille de siste 3 ukene

  Svar på denne kommentaren

 33. Jeg laster ned Hallo i Uken via crontab og wget med fölgende bash-script i linux så kan min mp3 spiller spille den også:-)

  #!/bin/sh

  case «$1» in
  start)
  filename=/media/Filer/Users/ketil/Music/Podcasts/Hallo-i-uken`date +%Y-%m-%d`.mp3
  /usr/bin/wget -q -T 5 -t 0 radio.hiof.no:8000/nrk-p2-128 -O $filename &
  echo $! > ~/wget.pid
  ;;

  stop)
  kill `cat ~/wget.pid`
  rm -f ~/wget.pid
  ;;

  *)
  echo «Brukes slik: ‘~/p2.sh {start|stop}’.»
  esac

  exit 0

  Mvh
  Ketil

  Svar på denne kommentaren

 34. Problemer med podkast-serveren

  […] Vi jobber med å få en bedre podkast-tjeneste. Vi redesignet sidene for en stund siden, og holder på med bedre funksjonalitet og stabilitet. Vi beklager at det er problemer, og tar gjerne i mot flere tips om problemer, enten i kommentarfeltet her, på kontaktsiden vår eller rett og slett e-post. […]

  Svar på denne kommentaren

 35. Ja, hvor er P.I.L.S Podcasten????? His den ikke finnes… Så lag den!

  Må Ha P.I.L.S P.O.D.C.A.S.T
  populærmusikk ispedd litt sladder
  på ordntli digital cerebral audio sluse tilgang

  for i svarte!

  Svar på denne kommentaren

 36. Hei
  Podcast video og lyd ser ut til å virke direkte til iTouch no(via trådløst). Men video er haltande, kanskje de kunne sjå om det kunne fixast.
  Kanskje så enkelt som at video brukar for mykje båndbredde og kanskjer nok å sette ned video oppløysing?

  Mvh
  Knut

  Svar på denne kommentaren

 37. Jens Anders Salberg

  Jeg skulle gjerne sett at tjenesten var mer stabil.

  Jeg bruker siste versjon av iTunes og jeg laster regelmessig ned podcast for bl.a. «Hallo i uken», «Verden på lørdag» og «Museum». Siden fredag tar nedlastingen utrolig lang tid og blir flere ganger stoppet. Det må være feil hos dere siden nedlasting fra BBC og Sveriges Radio går raskt (samtidig som nedlasting fra NRK «timer ut»).

  Når nedlasting stopper opp så gir iTunes feilkode 3259.

  Aller helst vil jeg ha en dønn stabil tjeneste.
  Når det likevel oppstår feil så hadde det vært fint om dere kan legge ut driftsmleidnger.

  Hilsen frustrert, trofast radiolytter

  Svar på denne kommentaren

 38. Kenneth Pedersen

  Jeg får lastet ned alle podcaster greit via iTunes, unntatt Nrk sine.. Både Radioresepsjonen og FK Fotball nekter å starte, får bare «stoppet, err= 3259».. 🙁 Bruker XP og har siste versjon av iTunes, og er som sagt kun Nrk sine podcaster jeg har problemer med..

  Svar på denne kommentaren

 39. Hei

  vil du ha tilgang til podcasts og rss feeds via browser på din mobil, (Iphone. Bruk google.com/reader/i/) og legg in dine favoritt podkaster.

  MEN jeg får ikke det til å virke med NRK sine lyd podkast.

  PS: Er lei av at Itunes laster ned alle podcasts og jeg får jo bare tid til å høre på noen få.

  Svar på denne kommentaren

 40. Hva er et bra podkast nedlastingsprogram?
  Det refereres mye til Juice som et enkelt og godt program. Jeg har brukt det selv i flere år. Men det ser ikke ut til å å bli vedlikeholdt på sourceforge. Og den kan gå i vranglås i gitte situasjoner. Er lite robust. Er det noe program som kan anbefales på Windows? Er varsom med å laste ned gratis programvare som en ikke kjenner opphavet til. Jeg vil helst ha et troverdig firma eller åpen kildekode. Vil helst ikke ha iTunes som etter sigende ordner opp litt for mye på disken. Trenger bare et program som gjør den ene jobben: Å hente ned lydfiler som det abonneres på (a la Juice). Og gjerne uten for mange forutseninger som versjon av .Net osv.
  Jada, det er ei lang liste som er linket i nrk sine sider. Ville helst ikke teste alle 🙂
  Noen gode forslag?

  Svar på denne kommentaren

 41. Paul Arvid Jørgensen

  Hei
  Beklager at det tar litt tid før du fikk svar her. Det enkleste hvis man vil unngå installering av egne podkastklienter, er å la podkastene samles i epostmappe. Alle nettleserne har løsninger for dette. Du får da samlet alle publiserte tekstfiler, men velger selv på hvilken måte du lagrer selve lydfilene.
  Google reader brukes også av mange.
  Ellers finnes bla mye annet HappyFish, MediaMonkey,Win Amp, Doppler, Feed Demon, myPodder.
  Her er en tjeneste som lar deg sammenligne ulike US-kjente podkasttjenere for å finne den med beste egnet egenskapar tilpasset ulike behov;
  podcatchermatrix.org/

  Svar på denne kommentaren

 42. Ref opml spørsmål for å få Nrk podcasts i Logitech Media Server (tidl squeeze server). Fant ut at man kunne lage seg en podcast liste iTunes og deretter eksportere listen med podcaster som en opml fil. Denne legges deretter på nettet og vips har man mulighet til å mate Logitech Media Server eller andre opml lesere. Åpne opml filen i notepad først og endre iTunes-abonnementsstrømmer til f.eks «Nrk podcast». Vil man lage flere opml filer med forskjellig innhold må man følgelig eksportere fra iTunes flere ganger. For min del har jeg laget én opml fil med favorittpodcaster fra forskjellige kringkastere.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.