nrk.no

Macworld 2008 Keynote : Hva tror du?

Kategorier: Mac & Markedsføring


Macworld 2008

iPhone 2.0? Raskere MacBook? Sub MacBook? iTunes 7.6? Bill Gates med gjesteopptreden? Boooooom? AppleTV 2.0?

«Macworld 2008» står på trappene her i San Francisco og hos Apple forbereder de seg til Tirsdagens store happening: Steve Jobs Keynote.

Vi har gleden av å være i San Francisco for øyeblikket og har idag bla vært i møter med Apple. Stemningen ved Apple hovedkvarteret er relativt spent da en lekkasje 4 dager før den store dagen, er ikke spesielt populært 🙂

De fleste vi har snakket med, forteller at møtevirksomhet i ukene før Macworld er svært frustrerende, da det er så mye de gjerne skulle har snakket med oss om…. som de ikke kan si… 🙂
apple1-1-of-1.jpg
Spådommene på nettet har derimot vært svært mange:

Hvis vi skal gjette etter å ha snoket litt i gangene på Apple, vil vi iallefall støtte ryktene om en ny AppleTV….

…men som vanlig lurer vi også på hva du tror!!!

Vår mikrofonen er åpen…. (også kjent som kommentarfeltet).

Klarer du ikke å vente til Tirsdag for å se Steve i sving, kan du jo alltids spole ett år tilbake, og re-oppleve lanseringen av iPhone:

37 kommentarer

 1. AppleTv: enten kommer det en ny eller så er dette produktet dødt. Kommer det en ny så vil den støtte leie av film direkte gjennom ITMS. Jeg er sikker på at en eventuell ny AppleTv ikke vil ha PVR funksjonalitet, det bryter med hva Apple ser som fremtiden uten et kanalparadigme.

  MacBook (Pro): Gitt populartiteten til gamle PB 12″ så er det sannsynlig at vi ser en sub-notebook.

  iPhone: Regner med at de annonserer ny modell med levering mot sommeren. SDK og 3. parts utviklingsprogram blir lansert og gjøres umiddelbart tilgjengelig. I tillegg kommer ny firmware med masse tøffe features.

  Og så kommer det sikkert en liten og en stor overraskelse som sikrer dem de vante spaltekilometrene i dagene etter keynote.

  Svar på denne kommentaren

 2. Bildene AppleInsider har postet, med bannere for årets Expo, lyder som følgende:

  «2008
  There’s something in the air.»

  Så vi skal ikke se bort i fra at AppleTV vil bli nevnt. Disse «mini-bærbare» er kanskje mindre sansynlig at dukker opp, om man setter ryktet i sammenheng med banneret.

  Men som alltid med Apple, vet vi ingenting sikkert før Sjefen selv går på scenen og presenterer «one more/last thing» 😉

  Selv krysser jeg fingrene for en lansering av iPhone i Norge. Det hadde vært skikkelig stas å bytte ut den klumpen av en mobil jeg har nå.

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  “2008
  There’s something in the air.”

  Hmmm. Airwaves. Broadcast. Apple TV. Støtte for trad. broadcast i Apple TV? Naaaah. Som noen har nevnt allerede. Apple har skjønt at denslags ikke er fremtiden.

  Eller?

  Svar på denne kommentaren

 4. Om Steve skal holde standarden fra tidligere og ikke skuffe menigheten, tror jeg han må komme med et multi-fingre-flak som er en fullverdig mac. Eller en Apple TV med noe langt mer enn filmutleie. Selv HD er ikke nok.

  Den derre nedtellingsboksen dere har øverst så mer ut som reklame for et passe kjedelig Microsoft-produkt, enn noe jeg forbandt med Apple.

  Svar på denne kommentaren

 5. Marius Arnesen (NRK)

  hehe… enig i at boksen i toppen ser mer ut som en MS reklame enn en nedtelling boks til MacWorld…

  Siden den heller ikke teller ned (Det er en screendump som var det beste jeg fant i farten) bytter jeg den lett ut med noe bedre hvis noen kommer opp med det 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Marius Arnesen (NRK)

  hehe… ja det var det da… vi får se…

  NRK’s politikk på dette området er jo å være tilsted på flest mulig plattformer, der vi har muligheten til det (Mye rettigheter og blåruss-surr her altså).

  Vi har allerede nett-tv, pod-casts, YouTube kanal og en applikasjon for MS Mediacenter….

  Når det kommer til Apple lover vi imidlertid å fortelle Dere her på NRKbeta det først, når (og hvis) vi har noe konkret å komme med…

  Kors på halsen, kniv i hjerte 😉

  Svar på denne kommentaren

 7. selv om jeg ikke er noen fanboy (har en gammel ipod som kjører rockbox) skal jeg innrømme at apple setter trender.

  derfor vil jeg gjerne se at apple kommer med et par ting som deretter vil bli kopiert av andre:
  – wimax-integrasjon i bærbare produkter
  – en appletv+mac mini integrert i en 52″ lcd-tv. kan man få bedre myth-frontend enn det?

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg ønsker meg egentlig bare blåtann i iPod Touch, slik at jeg kan være online på denne selv om det ikke er et WLAN i nærheten.

  Da trenger jeg ikke iPhone, men kan nøye meg med en fornuftig mobil i tillegg til en Touch. Er ikke så opptatt av å konsentrere alt i én dings.

  Svar på denne kommentaren

 9. Ronny-André Bendiksen

  Tja, jeg håper de lanserer noe nytt til iPhone. SDK blir jo lansert i februar, så tror ikke det vil bli noe stort tema.
  Jeg håper derimot på en ny MacBook Pro, så jeg kan selge min 1. generasjon som jeg har nå mot en kraftigere en.

  Svar på denne kommentaren

 10. @ Morten: Mac1 vil i alle fall dekke begivenheten etter beste evne på mac1live.com. Det vil også være en rekke andre nettsteder som holder oss oppdatert under keynoten.

  @ NRKbeta: Har laget en ny (penere) nedtellingswidget, som teller ned til selve keynoten. Det er fritt frem å oppdatere bildet på toppen av posten med det som ligger på Mac1, eller forsøksvis integrere telleren på siden. 😉

  Svar på denne kommentaren

 11. @Ronny-Andre: Bare en liten tanke. Er det ikke litt rart hvordan man kan ønske seg noe nytt til en telefon som ikke engang er lansert i Norge 🙂 Jeg håper også på det samme, men kanskje mest av alt at den faktisk kommer hit til det kalde nord.

  Svar på denne kommentaren

 12. Ronny-André Bendiksen

  @Martin: Jo det er sant, hehe.. Har hørt at det er ca 3000 i Norge som har iPhone. Uansett hvor man bor vil jo alle få tilgang til disse tredjepartsprogrammene som kommer etter at Apple lanserer SDK.
  Når (og hvis) iPhone kommer til Norge tror jeg den kommer til å bli veldig dyr. Tidenes mest hypede produkt + Telenor eller Netcom = $$$
  Glad jeg har en kamerat i USA som kjøpte for meg, og sendte den tollfritt hit til Norge. Hadde det ikke tatt så lang tid, og vært så dyrt i Norge hadde jeg heller kjøpt i Norge.

  Svar på denne kommentaren

 13. Håper den lenge ventede sub-notebooken kommer.

  – En syltynn og lett Macbook(Air) på størrelse med Powerbook 12″, men med større skjerm (omtrent ingen kant rundt skjermen).

  – Ingen intern disk, verken cd, dvd eller harddisk. Heller en flashdisk, som lett kan byttes ut/oppgraderes. Og billigere og raskere .Mac med mye mer lagringsplass

  – Innebygd simkortleser med støtte for HSDPA / 3G, og selvsagt 802.11n WiFi.

  Da blir i alle fall jeg fornøyd

  Svar på denne kommentaren

 14. Martin Bekkelund

  Ren gjetting:

  – Mindre oppdatering av iPhone (ikke 3G)
  – AppleTV + Mac Mini = sant
  – Ny MacBook Pro
  – Ny MacBook
  – Ny AirPort (ultra extreme?)
  – Filmutleie via ovennevnte gjennom iTunes

  Jeg tror ikke på alle punktene jeg ramser opp, men et par av dem hadde vært kjekt.

  Svar på denne kommentaren

 15. MacBook Air, ja. Hvorfor det? Er det ikke mer nærliggende å spekulere hva som kan bli trådløst av de tingene som krever tråd i dag hos Apple?

  – Wifi sync av iPhone/iPod Touch
  – Autonom AppleTV med ITMS klient
  – Ny trådløs teknologi i deler av produktlinjen (WiMAX)
  – Apple byr på 700MHz sammen med Google og starter en ny, datasentrisk mobiloperatør i USA.

  Svar på denne kommentaren

 16. Eirik Solheim

  Dave Winer er kanskje inne på noe i en melding på Twitter:

  davewiner: @steverubel — here’s my bet. «Over the air» — a wifi-based iPod that synchs without tethering to a laptop or desktop. about 6 hours ago from web in reply to steverubel

  Svar på denne kommentaren

 17. Eirik Solheim

  Og da må dere vel få meldingen som Dave Winer svarer på:

  steverubel: My final Macworld prediction. «Something in the Air» = over the air online partner services for laptops, iphones and ipods. Think Kindle. about 6 hours ago from web

  Har mindre tro på den.

  Svar på denne kommentaren

 18. Jo mer jeg tenker på det, jo mer sikker er jeg på at det er frigjøring av ipods vi snakker om. Det betyr ny versjon av iTunes med sync over lokalnett/wan samt at alle nye iPods fremover har wifi….

  Svar på denne kommentaren

 19. Har selv en AppleTV som er «hacket», og har da ett flott mediesenter mot min linux filserver i kjelleren. Takket være ett mplayer plugin så spiller den alle formater jeg så langt har kastet mot den. Har den også synket med itunes på min mac for å overføre blandt annet TvNorge sine videopodcasts (Norges herligste, Åndenes makt, m.m.).
  Skulle ønske NRK kunne hatt det samme, utvalget til NRK nå er jo ikke det helt store på vpodcasts.

  Men dette skulle jo handle om keynoten.
  AppleTV relansert har jeg tro på, personlig håper jeg jo de skal åpne for tvserier i andre land, men har vel mine tvil om den saken.

  Når det gjelder subnotebook så kan man jo håpe, men ingenting slår eeepc uansett 🙂

  Svar på denne kommentaren

 20. MacBook Air: Første klåing

  […] I dag hadde vi anledningen til å se på Apples nye MacBook Air for første gang. Som kjent viste Steve Jobs fram verdens tynneste laptop på MacWorld-messen i San Francisco for to dager siden, og stjernen i Jobs presentasjon var MacBook Air. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.