nrk.no

CES 2008: Tele Atlas

Kategorier: Gadgets & Konferanser og messer


Tele Atlas GPS car
Tele Atlas er på CES sammen med flere partnere og viser fram det neste innen navigering. Tele Atlas har tradisjonelt sett vært produsenter av kart for digital navigering, men etter hvert som kartene har blitt bedre og forbrukerne har blitt vant til hvordan man bruker digitale kart, har ønsket om bedre og mer realistisk navigering oppstått.

Tele Atlas har et konsept klart hvor man faktisk ser den aktuelle byen man kjører i på navigasjons enheten i 3D. På standen i år har de også dratt med seg selve bilen de bruker for datainnsamling… samt sjåføren som faktisk har som jobb å kjøre verden rundt og samle data.

Konseptet er relativt enkelt: Man kjører en bil som tar bilder av alt rundt seg, samtidig som man tracker posisjonen sin med GPS. Alt dette lagres på hard disker og utgjør tilslutt, sammen med 50 000 andre kilder, dataene som skal til for at du og jeg kan ha en navigasjons software hvor vi faktisk ser byen vi kjører rundt i i 3D.

I tillegg har Tele Atlas hyret inn en mengde kinesere som sitter i Shanghai og rekonsturere kjente og viktige byginger rundt omkring i verden. Disse kan man også se i navigasjonen, og da med enda bedre kvalitet og realisme enn de «bil-genererte» 3D bildene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.