nrk.no

CES 2008 Unveiled – Journalistenes etargilde

Kategori: Konferanser og messer


img_2534.jpg
CES2008 åpner ikke for allmuen før på Mandag. Idag har imidlertid CES Unveiled gått av stabelen heri Las Vegas.

CES Unveiled er Pressens mulighet til å få en liten sneak peak på årets nyheter før selve messen starter.

Vi skal ærlig inndrømme at vi ikke hadde de helt store forventningen til pressens «førpremiere», CES Unveiled. Grunnen er ganske enkelt at gjestelista på festen er litt kjip. Firmaer som Addlogix, MTech, Celestron, SE2 Labs eller Eclipse, får det ikke til å bruse hverken i hjerne, hjerte eller andre brusbare steder. Man får rett og slett litt inntrykk av at man skal på fest med B-laget.

Og fest med B-laget ble det da også så definitivt.

200 meter med småkåte pressefolk stod klare utenfor CES Unveiled lokalene på Kitsch-Ærverdige Venetian Hotel, klare for å kaste seg over…. MATEN. For i det vi entrer lokalet fra vår, ikke akkurat pole possision i køen, er det maten, drikken og søtsakene som ser ut til å være det viktigste for verdens teknologi journalister.

Etter en rundtur i lokalet, er det da også kanskje maten som er det mest spennende på denne forestillingen. Leketøy i plastikk, små roboter som ikke fungerer og bokser som skal vise PC innholdet ditt på TV’en, i crap kvalitet dog, er hva den teknologiske menyen består av…

Ta en titt på videoen under for et lite innblikk i hvordan CES Unveiled fortonte seg.

Som dere kanskje skjønner var vi ikke all verden imponert men fant likevel et par ting som er verdt å nevnes.

Pinnacle Video Transfer

Pinnacle slipper på CES 2008 en liten boks som de har kalt Pinnacle Video Transfer. Prinsippet er kort og godt at man kan koble hvilken som helst analog kilde til boksen, for så å koble hvilken som helst USB lagringsenhet til på andre siden og trykke record. Boksen encoder så videosignalet til MPEG H.264 og lagrer det på USB enheten som er koblet til.

På videoen under viser Tanguy LeBorgne fra Pinnacle hvordan boksen fungerer:

Pinnacle slipper også et gratis redigeringsprogram for video. Enkel redigering for den ikke alt for avanserte sluttbruker er tanken bak. En BETA utgave for Windows kan lastes ned og testes på www.videospin.com

Wireless USB

Selv om disse gutta har vært i farvannet en stund påstår de hardnakket at teknologien nå brer om seg. Nytt i år er forsåvidt det samme som i fjor, nemlig at flere og flere produkter nå støtter Wireless USB, selv om vi savner å se kamera og mobiltelefoner i portoføljen.

Vi tok en prat med John Kenton om hvorfor Wireless USB er noe å satse på….


Vi krysser fingrene for at CES Unveiled ikke er representativt for nivået på årets CES og gleder oss til både morgendagens Press Day, spekket med pressekonferanser, og selve messeåpningen på Mandag.

Fram da får dere sende oss tips om hva vi skal bruke Tirsdagen til, og kose dere litt med disse fun factsene om årets CES:
ces_funfacts.jpg

4 kommentarer

  1. happygolucky.no

    […] First day of CES for the Press… Went to the CES Unveiled show… Pretty boring stuff actually, hoping tomorrow and the start of CES on Monday will be better. Tags:las vegas travel usa […]

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    Pinnacle Video Transfer virker jo som en genial liten boks! Hvis jeg kan koble den gamle VHS-spilleren til den, og så måke alt rett inn på iPoden, så er det superkult.

    Hva slags kvaliteter har den? FPS? Oppløsning? Vet du noe om pris? Og når den kommer i butikkene?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.