nrk.no

Deutsche Grammophon åpner DRM-fri nettbutikk

Kategorier: Musikk og lyd, Netthandel & Uten kategori


dg1.jpg

I dag har Deutsche Grammophon åpnet en ny musikkbutikk, med over 2 000 klassiske stykker for nedlasting – uten DRM! Bravo! Kvaliteten er hele 320 KB/s, og siden det ikke er DRM på musikken kan du spille den av hvor du vil: iPod, mobil, brenne CDer, mp3-spillere osv.

600 av stykkene i butikken er ikke lengre tilgjengelig på CD, så samlere har da sjansen til å skaffe ting som ellers ikke er mulig å få tak i.

Deutsche Grammophon.com

Et fullt album koster 11-15 Euro for nedlasting. De fleste album har med PDF-filer med masse informasjon, man kan høre på utdrag i butikken og klikke seg til artistenes hjememsider. Man kan også kjøpe CDer og DVDer i butikken. Deutsche Grammophon skal også ha ros for å legge til rette butikken sin for nesten hele verden. Det er ingen diskriminering av kunder i land utenfor de store markedene. Dette er i det hele tatt en musikkbutikk for fremtiden – akkurat slik som vi kunder ønsker dem! Alle andre musikkbutikker bør kopiere denne modellen.

Et lite tips til slutt: Velger du å abonnere på e-postbrevene deres, får du et gratis spor fra en liste på 25, inkludert bla. Mahlers 8. symfoni, Beethovens 9. symfoni og Mozarts Figaro og Tryllefløyten (du får ikke hele albumene, men et spor fra et av dem).

NRKbeta dekker kopisperrer på musikk: Se alle artikler merket «DRM«.

3 kommentarer

  1. Er det bare meg, eller finnes det ingen teknisk info om filene i det hele tatt? Saker og ting som audiokilde, kvalitetsgarantert overføring fra kilde til disk, enkodingverktøy og parametere.. slikt burde jo være temmelig selvsagt å ha med. Samt et mer fleksibelt valg av bitrate, eksempelvis lossless, et vettugt høykvalitetsvalg (ikke 320kbps, nei), og et noe lavere for de som ikke bryr seg alt for mye om kvaliteten.

    Men det er tydeligvis at man er på vei til lysere tider på musikkdistribusjonsfronten, heldigvis.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.