nrk.no

Hvordan skape en viral video?

Kategorier: Det sosiale nettet,Markedsføring,Nettkultur,NRK & Video


Techchrunch har en lang og interessant artikkel om hvordan du skal skape en viral video – altså en video som andre sender videre til venner. Det første man skal være klar over er at ikke alle virale videoer er hva de gir seg ut for. Ser det ut som videoen er filmet tilfeldigvis med mobil? Det er ofte del av planen!

The videos were 10-20 seconds each, were shot from what appeared to be a camera phone, and captured a series of unexpected and shocking events that required professional post-production and CGI.

Et godt eksempel på dette er videoen der Ronaldinho måker en fotball i tverrliggeren og tilbake fire ganger på rad.

Dan Ackerman Greenberg har flere gode råd for å skape en viral suksess:

Innhold er er ikke konge. Innhold er viktig, men faktorer som lengde, remiksing, sjokk og sex teller mye.
Most viewed. For å komme inn på førstesiden på YouTube – ta i bruk sosiale nettverk som Facebook og MySpace, bruke blogger, forum og vennene dine.
Riktig tittel og riktig bilde. Dårlige titler er drepen for suksess, du må ha en bra tittel. Og det bildet folk ser når videoen ikke spilles er viktig.
Tagging: Velg riktige tags (eller emneord på norsk) når du legger ut videoer på YouTube. Timingen av når du tagger ting, er også viktig:

We choose three or four unique tags and use only these tags for all of the videos we post. I’m not talking about obscure tags; I’m talking about unique tags, tags that are not used by any other YouTube videos. Done correctly, this will allow us to have full control over the videos that show up as “Related Videos.”

When views start trailing off after a few days to a week, it’s time to add some more generic tags, tags that draw out the long tail of a video as it starts to appear in search results on YouTube and Google.

Har vi i NRK skjønt det?

Hva syns du? Vi har hatt tre klare suksesser på YouTube det siste året.

Medieval helpdesk – Som har hatt over en million visninger på de forskjellige versjonene. Ble populær fordi den rett og slett er fryktelig morsom. Og fordi innholdet er midt i blinken for de som er mye på nettet. Alle som kan mye om data har vært i nesten samme situasjon med en nybegynner som ikke forstår konseptet.

Halvseint – Heinrich Stammler ble en kjempehit på YouTube. Nesten 350 000 visninger på den sensurerte versjonen, mens den usensurerte har nesten 150 000. Ble populær i unge målgrupper og traff innertier på russefeiringen i Norge.

Større skjerm på en N95 enn på iPhoneNRKbetas eget stunt der ca. 95% ikke skjønte at vi tullet. Senest for tre dager siden skrev en i kommentarene: «Its better to carry a 12 inch laptop, you MORON!!» Riktignok «bare» 65 000 visninger på YouTube, men masse trackbacks og linker tilbake til NRKbeta.

Felles for disse tre er at de har blitt mye større suksesser enn vi selv regnet med. Hvilket beviser at det å forutse folks smak er vanskelig!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.