nrk.no

Tidsbegrensede viktige venner

Kategori: Det sosiale nettet


Vi får fått et interessant innspill til artikkelen «Ditt sosiale nettverk»:

Det du ikke skriver om er hvor unge mennesker plasserer de folkene de i stor grad bare har e-kontakt med i sine sirkler. I dette spørsmålet tror jeg det ligger mye spennende. Jeg tror at det er en ganske stor prosentandel signifikante andre, som man bare har e-kontakt med.

Hvor skal man plassere disse i sirklene?

Sønnen min har en masse e-kontakter jeg ikke tror han treffer særlig ofte, men som er viktige en tidsbegrenset periode. Slike sirkler som vist i Sveits er tradisjonelt tenkt på som relativt statiske størrelser. Endringen tror jeg er på tidsdimensjonen. I dag er mine signifikante andre, og om to måneder er det noen helt andre.

Hvordan passer dette med dine venner? For meg er dette utrolig treffende.

Jeg tror også dette peker på noe som har gått forskerne hus forbi, fordi det er så nytt. Nemlig de vennene som du utelukkende har det innsenderen kaller «e-kontakt» med. Enten det er e-post, IM, Facebook, sosiale nettverk eller gjennom spill. Hvor skal de plasseres?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.