nrk.no

Nokia åpner musikkbutikk – en skikkelig dårlig en

Kategorier: DRM,Musikk og lyd & Netthandel


Nokia åpnet i går kveld sin nye nettbutikk for musikk. Nokia er kjent for å ta verden på alvor, de er innovative på mobilene sine og forskningsavdelingen deres gjør fantastisk arbeide, f. eks. innen antropologi, forskjell på kulturer, farge- og symbolbruk, konteksten folk bruker elektroniske dingser osv.

Derfor blir det så utrolig skuffende når Nokia – av alle – presterer å åpne en musikkbutikk på nettet som ser slik ut:

Nokia Music Store - glem det...

Ja, for den fungerer bare på Windows XP og Vista, bare i Internet Explorer 6 eller høyere, musikken har DRM og den er bare for UK. Det er patetisk. Test heller ut et av de etterhvert mange stedene som selger musikk uten DRM, og som skjønner at landegrenser er gammelt tankegods.

Oppdatering

Og som ikke det var nok å åpne en kjip butikk, så er det knapt musikk der heller. Warner Music Group legger nemlig ikke inn musikken sin der ennå, fordi brukerne av Mosh (Nokias sosiale nettverk for mobil) deler Warner-musikk ulovlig. Ikke så lett dette her…

11 kommentarer

 1. Hans Petter Birkeland

  Minner sterkt om vår egen nye «filmportal» NRK Pluss. Den er bare hakket verre. Prøver du deg med Mac eller Linux får du bare en blå bakgrunn hvor det står «Tjenesten starter…» og så skjer det ikke noe mer. Bruker du Windows er sjansen overhengende for at du får beskjed om at maskinen ikke oppfyller kravene, du må ha Internet Explorer 6 eller høyere og Windows Media Player 10. Denne beskjeden fikk jeg selv om jeg både hadde IE 7 og Media Player 10.
  For ikke å snakke om DRM…
  Skal ikke musikk ha DRM så trenger ikke film det heller!

  Svar på denne kommentaren

 2. Hans Petter Birkeland

  Vi får håpe film- og tvbransjen kommer etter etterhvert. Inntil videre burde vi i det minste få beskjed om at «Tjenesten starter…» når den så avgjort ikke gjør det!
  😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Headweb er på nett

  […] Første gang på NRKbeta? Ta en titt på «Hva er NRKbeta?» og abonnér gjerne på vår RSS-feed: NRKbeta feed. ← Nokia åpner musikkbutikk – en skikkelig dårlig en En historisk oversikt over sosiale nettverk → […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Håvard Pedersen

  Huff, det er tragisk når nettjenester blir slik. Spesielt når Windows bare har eksistert i en brøkdel av internetts levetid. Vi får håpe Macenes økende markedsandel kan hjelpe folk å skjønne at man ikke kan låse seg til en plattform…

  Svar på denne kommentaren

 5. Sony Ericsson vil også ha butikk

  […] Når Nokia har, så må vi også. Det skal mye til å lage den dårligere så her er det kanskje muligheter… nokia Sony EricssonDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.