Som et lite apropos til «Facebook-hypen er ikke over»… Visste du at flere og flere går inn på Google.com og søker etter «google.com»? På Google Trends (som er en av flere «Google snacks»), kan du se at antallet som søker på setningen «google.com» på nettopp google.com er økende.
Det er mennesker i India som oftest søker etter google på google, med USA på andreplass.
Søk på andre søkemotorer
En oppdatering siden Thordur spurte et veldig godt spørsmål under:
Spørsmål: Finnes det tilsvarende tall for hvor mange som søker på yahoo, aol og msn på google? Det ville vært interessant og ikke minst en bekreftelse på hvor viktig searchbar/searchbox er i nettlesere.
Svar: Ja, det finnes. Her er tallene/grafene for yahoo, msn, aol og google sammen. Yahoo er klar vinner, men er da også verdens største nettside selv om de ikke får så mye omtale her i landet som f. eks. Google og MSN.
Thordur
finnes det tilsvarende tall for hvor mange som søker på yahoo, aol og msn på google? Det ville vært interessant og ikke minst en bekreftelse på hvor viktig searchbar/searchbox er i nettlesere
Øyvind Solstad (NRK)
Ja, det finnes. Har oppdatert artikkelen med svar på dette.
tanketom
Søkeresultat i Google Trends for «google.com», «yahoo.com», «aol.com» og «msn.com».
😀
Ole
Synes ikke dette er så merkelig. Jeg tar meg selv ofte i å skrive url-er i nettleserens søkefelt.
Nå har jeg ikke akkurat søkt etter google.com, men har flere ganger, ved en feiltagelse, feks tastet inn yahoo.com i søkefeltet, i stedet for adressefeltet.
Bruk av søkefeltet er også som regel like kjapt, som å skrive inn adressen i adressefeltet. Skjønner derfor godt at enkelte kun bruker søkefunksjonen på nettleseren.
tanketom
Ein kamerat av meg skriv stadig inn google.com i søkefeltet i Opera, fordi han likar best å søke frå «morsida» sjølv, trur ikkje han har noko anna grunn enn at det er det han foretrekk.
Samtidig, så er dei fleste søkefelt i nettlesarar Google-felt i utgangspunktet (dei fleste kan forandrast, men dette er kanskje for lettare vidarekomne), så om ein foretrekk til dømes yahoo, så skriv ein kanskje «yahoo.com»/»yahoo» inn i Google-søkefeltet for å kome til yahoo?
Øyvind Solstad (NRK)
Joa, men litt underlig likevel. Det må være fordi folk ikke vet at man likegodt kan skrive «Yahoo» eller «Google» i adressefeltet i stedet for å skrive samme ordet i søkefeltet.
Ole
Det kan være så enkelt som at man taster en gang for mye på TAB, og havner på søkefeltet i stedet for adressefeltet når man skal skrive inn urlen (uten at man er klar over det). Fort gjort 😀
Thordur
Helt klart. Folk kjenner definitivt ikke til den skjulte kraften som ligger i mange nettleseres adressefelt. Søkeboksen er de derimot bekvemme med, den gir jo svar ikke sant?
Daniel Aleksandersen
Sammenlign search.yahoo.com med search.live.com og http://www.google.com via Alexa.