nrk.no

Google-hypen er ikke over

Kategori: Søk


Som et lite apropos til «Facebook-hypen er ikke over»… Visste du at flere og flere går inn på Google.com og søker etter «google.com»? På Google Trends (som er en av flere «Google snacks»), kan du se at antallet som søker på setningen «google.com» på nettopp google.com er økende.

Google trends for

Det er mennesker i India som oftest søker etter google på google, med USA på andreplass.

Søk på andre søkemotorer

En oppdatering siden Thordur spurte et veldig godt spørsmål under:

Spørsmål: Finnes det tilsvarende tall for hvor mange som søker på yahoo, aol og msn på google? Det ville vært interessant og ikke minst en bekreftelse på hvor viktig searchbar/searchbox er i nettlesere.

Google trends for

Svar: Ja, det finnes. Her er tallene/grafene for yahoo, msn, aol og google sammen. Yahoo er klar vinner, men er da også verdens største nettside selv om de ikke får så mye omtale her i landet som f. eks. Google og MSN.

9 kommentarer

 1. finnes det tilsvarende tall for hvor mange som søker på yahoo, aol og msn på google? Det ville vært interessant og ikke minst en bekreftelse på hvor viktig searchbar/searchbox er i nettlesere

  Svar på denne kommentaren

 2. Synes ikke dette er så merkelig. Jeg tar meg selv ofte i å skrive url-er i nettleserens søkefelt.

  Nå har jeg ikke akkurat søkt etter google.com, men har flere ganger, ved en feiltagelse, feks tastet inn yahoo.com i søkefeltet, i stedet for adressefeltet.

  Bruk av søkefeltet er også som regel like kjapt, som å skrive inn adressen i adressefeltet. Skjønner derfor godt at enkelte kun bruker søkefunksjonen på nettleseren.

  Svar på denne kommentaren

 3. Ein kamerat av meg skriv stadig inn google.com i søkefeltet i Opera, fordi han likar best å søke frå «morsida» sjølv, trur ikkje han har noko anna grunn enn at det er det han foretrekk.

  Samtidig, så er dei fleste søkefelt i nettlesarar Google-felt i utgangspunktet (dei fleste kan forandrast, men dette er kanskje for lettare vidarekomne), så om ein foretrekk til dømes yahoo, så skriv ein kanskje «yahoo.com»/»yahoo» inn i Google-søkefeltet for å kome til yahoo?

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  Joa, men litt underlig likevel. Det må være fordi folk ikke vet at man likegodt kan skrive «Yahoo» eller «Google» i adressefeltet i stedet for å skrive samme ordet i søkefeltet.

  Svar på denne kommentaren

 5. Det kan være så enkelt som at man taster en gang for mye på TAB, og havner på søkefeltet i stedet for adressefeltet når man skal skrive inn urlen (uten at man er klar over det). Fort gjort 😀

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.