nrk.no

Facebookbakrus

Kategorier: Moro & Nettkultur


Fest

Kos deg på fest, men tenk deg om før du begynner å fikle med kamera, telefon og en internettforbindelse

Den nye iPod Touch gir deg muligheten til å handle musikk hvor som helst og når som helst. Dette gir helt nye muligheter for overraskelser etter en fest der nettop din iPod ble jukeboksen.

Jeg har allerede nevnt ordet iTunesbakrus i en del presentasjoner jeg har holdt. Det er på tide med en liten ordliste.

iTunesbakrus
Når du stiller din laptop eller iPod til disposisjon som musikkanlegg på en fest. Folk er misfornøyd med din dårlige musikksmak og du sier at det er heeeeelt greit om de vil kjøpe noen låter underveis. Det hele ender selvfølgelig som en gigantisk ønskekonsert og etter endt lag har man forsynt seg godt av de ca. 6 millioner tilgjengelige låtene.

Når du står opp dagen derpå og sjekker musikkbiblioteket ditt får du to overraskelser. Hvor mange penger som egentlig ble brukt. Og hvor mye drittmusikk du nå har liggende.

SMS-bakrus
Når du sjekker hvilke meldinger du egentlig sendte utover kvelden dagen før.

MMS-Bakrus
Den sinte storebroren til SMS-bakrus. Det er aldri lurt å forbedre disse sene meldingene med bilder og (ooh, skrekk) video.

Mailbakrus
For de som har som uvane å sjekke mailen sin når de kommer hjem fra fest.

Facebookbakrus
Det er utrolig mange muligheter til å tabbe seg ut dersom man bare skal en rask tur innom facebook før man legger seg.

Flickrbakrus
Beslektet med MMS-bakrus, men bildene du legger på flickr har som oftest høyere kvalitet og avslører mer av hva som skjedde.

YouTube-bakrus
Verre enn Flickr-bakrus.

Bloggbakrus
En av de verste. Spesielt dersom du kombinerer den med flickrbakrus og YouTube-bakrus. Faren for at din mor følger bloggen din er også større enn faren for at hun følger Flickr-strømmen din.

del.icio.us-bakrus
Nerdevarianten. Du bør aldri tagge nettsidene du surfer på i løpet av sene nattestimer på din offentlig tilgjengelige del.icio.us-strøm.

Drinker

For mange drinker og en tur på eBay. Kan få underlige ting til å dukke opp i postkassen etter et par uker.

Amazonbakrus
Nei, du trenger ikke den boken.
(Fra anmeldelsen på Amazon: It is too bad that some trees had to give their lives so this book could be published.)

Threadlessbakrus
Nei, du kommer aldri til å gå med den T-skjorten.

eBay, Finn og QXL-bakrus
Nei! Du trenger ikke naboens søppel.

Og dere lesere har sikkert noen å tilføre. Eventuelt gode eksempler? Noen gang opplevd noen av disse formene for nymotens web 2.0-bakrus?

11 kommentarer

 1. (b)cc-bakrus..

  Kanskje litt oldschool. Når du våkner opp dagen derpå og oppdager at den noe animerte mailen du sendte til din bedre halvdel/venn/kollega/sjef og bcc til noen du i all hemmelighet ønsket skulle se en kopi ble cc’et. Potensielt meget kjedelig.

  Feed-bakrus
  Når du dagen derpå våkner og ser at du har 12.500 uleste og helt like nye poster i twitter, tumblr, jaiku, second brain etc. fordi du i et innfall av alkoholindusert kreativ galskap greide å få to eller flere av disse tjenestene til å lese og publisere hverandres feeds.

  friend-request-bakrus
  04.30 i natt syns du det var på sin plass å teste autoinvite vha. adressebokimport i facebook/zyb/ol.
  Det var det ikke.

  Svar på denne kommentaren

 2. Clas-Ohlson bakrus. Du skal inn for å kjøpe en skjøteledning, men kommer ut med en bluetooth-USB dings, elektronisk værvarsler og en laser-vekkeklokke. Skjøteledningen har du selvsagt glemt i alt dette.

  Svar på denne kommentaren

 3. Domenebakrus

  […] Vi har tidligere skrevet om Facebookbakrus og andre skumle greier. Men vi glemte en av de viktigste. Når du våkner dagen derpå og oppdager at du kjøpte noen domener klokken 04:35 etter en tur på byen. […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Løsning på web-baserte bakrus:
  Skriv inn et langt systempassord som du aldri kommer til å huske, og send det på en SMS til en (god) venn, med instruks om å sende det til deg dagen etter.

  Mobilbakrus har jeg ikke noen forslag til hvordan man kan unngå, med unntak av å la mobilen ligge igjen hjemme da. Da slipper man også en stor taxi-regning eller to.

  Svar på denne kommentaren

 5. Folk shopper for milliarder i fylla. Det kan gi en helt spesiell bakrus

  […] er mange år siden jeg skrev om alle de forskjellige formene for digital dumskap man kan utøve. Siden da har nordmenns samlede tid på nett økt betraktelig og det har blitt skummelt mye enklere […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.