nrk.no

Color your life

Kategori: Video


Fem elever ved Forus videregående skole tok førsteplassen i den internasjonale filmkonkurransen «Food 4u» i Roma i Italia. Jone Erland, Thord Skjærpe, Helen Bjelland, Steffen Baardsen og Kari Elise Harbo vant med filmen «Colour your life» og fikk Europeisk Ungdoms Kulturpris. Elevene går på media og kommunikasjon ved Forus videregående skole.

Colour your life

To stillbilder fra kortfilmen «Colour your life»

NRKbetas vurdering av filmen er at den klarer å styre unna alle effektene som mange ofte vil ha med i filmene sine. Men bruker den ene effekten – maling av grå bilder – med svært effektivt resultat. Veldig bra studentfilm!

Vi har tidligere linket til Verdiverkstedet, som har en blogg om pedagogisk og praktisk bruk av digitale ressurser i undervisning. Takk for tipset, Per.

5 kommentarer

  1. Effekten var veldig bra, dog synes jeg ikke skuespillet og dermed det helhetlige i bildet er så bra egentlig. Men et godt utgangspunkt for disse unge elevene. Skulle gjerne sett de andre videoene som ikke rakk helt opp for å se vinneren i sammenheng med de andre filmene (noe som ofte gir andre formeninger enn å bare se én vinner).

    Svar på denne kommentaren

  2. Som tidlegare m&k-elev kan eg berre seie gratulerar til Forus! Fint å sjå at unge studentar frå Noreg visar seg fram i det internasjonale filmmiljøet. Eg ventar berre på at «vår eigen» Daniel Volle skal ta av. Alt er sjølvlaga!

    Sjølv kom eg aldri lenger enn landsmønstringa i UKM. Lead actor og director av filmen «!Nok».

    Svar på denne kommentaren

  3. @Øyvind: Mener ikke å være streng, er selv mediestudent på digital medieproduksjon ved Høgskolen i Østfold, så jeg vet hvordan det er.
    Selv hadde jeg dramafag i fjor (uten at jeg ble noe flinkere i alle fall).

    Men som sagt, så er dette et godt utgangspunkt, jeg likte den (selv om jeg virket streng) 😛

    Svar på denne kommentaren

  4. Som en av faglærerne til disse gilde ungdommene, så kan jeg opplyse om at alle filmene som var med i finalen kan ses på
    food-4u.it/video/video2007/index.htm
    Forus hadde også med 2 filmer i finalen i fjor, som ikke fikk noen priser, det gjorde derimot en av filmene fra Ringve vgs i Trondheim, alle fjorårsfilmene kan ses på
    food-4u.it/video/video2006/index.htm
    Her er nok litt ymse, kan f.eks anbefale å ta en nærmere titt på en av de danske filmene, her snakker vi ekte reklamedogmefilm, men uansett kjekt å se ungdommer som utfolder seg…

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.