nrk.no

Snakk med datteren din før skjønnhetsindustrien gjør det

Kategorier: Markedsføring & Video


Skal vi kunne omtale en reklamekampanje her, selv om den egentlig er lagd for å selge et produkt? Vi er i tvil men velger å gjøre det denne gangen. Det gjelder Doves «kampanje for virkelig skjønnhet», som du sikkert har sett tidligere på nett og gamle medier. Den gangen var fokuset på hvordan du blir lurt av stylister og Photoshop.

Onslaught

Nå har kampanjen fått en oppfølger, «Onslaught». Budskapet er: Snakk med datteren din får skjønnhetsindustrien gjør det.

(en versjon med høyere bildekvalitet ligger på Doves UK-sider)

Unge jenter bombarderes med bilder av perfekte kropper overalt de går. Slanking, kosthold, kropp og sex. De unge jentene takler dette sansynligvis bedre enn bedre enn unger gjorde for 20 år siden, fordi de har vokst opp med det. Men som forelder er det likevel på sin plass å ha en dialog med datteren din om dette. Før eller senere kommer hun hjem og sier at hun er tykk, eller drar og dytter på de stedene hun er misfornøyd med.

Doves norske sider er ikke oppdatert ennå, men på UK-sidene finner man tips om hva man kan snakke om, og hvordan man skal gjøre det.

Flicka

Det er også verdt å nevne et svensk initiativ rettet mot unge jenter, kalt Flicka (ikke til å forveksle med den svenske filmen «Flicka» som har et helt annet fokus). Her vises det på veldig bra vis hvordan en unge jente forandres i Photoshop.

Flicka

4 kommentarer

  1. Håvard Pedersen

    Skremmende å se egentlig, spesielt for en som skal bli pappa om et halvt års tid…

    Men de Flicka-folkene var litt drøye, jeg skjønner godt at ingen tv-stasjoner vil vise de filmklippene de hadde. 😉

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.